Pałuczanin81

Farmer-chat

3255 postów w tym temacie

@lokizom wiem, że ma rasę złotnicką pstrą.

Też mam nadal puławskie i dobrostan +50%.Tylko knurem duroc/piętras kryje i odstawiamy na zwykłe.Za puławskie płaci po 3,5 m-ca,bo właściciel masarni ma alimenty na trzy byłe żony.

Edytowano przez Pałuczanin1981

Ty masz tam dobrego wojta w kurniki idz. Oby tylko warunki zabudowy dostac to reszta to juz pikus

Kurniki zwracaja sie w 2-3 lata przy obecnych cenach

To samo @lokizom bym radzil, takiej oplacalnosci jak na kurach/indykach nie ma na chwile obecna nigdzie i raczej szybko sie to nie zmieni
A z jego zapleczem plus iloscia zboz to juz calkiem mega oplacalnosc. tylko trzeba zatrudnic pare osob do obchodow, a na to chyba narzekal?

U mnie jakby mogli to cale wsie by kurnikami staly.

Nie po takie rady ja tutaj przyszedł. Pisałem, że nie chcę inwestować tylko zamrozić a to różnica. No i jak postawię kurnik to nikt się do mnie nie odezwie na kolonii bo wszystko miastowe się posprowadzało. Poza tym nie chcę, nie znam się i przy tym chodzić nie będę a na pewno już nie przy czyszczeniu kurnika. Odpada całkowicie.

Wójt może i dobry ale dla siebie i swoich popleczników, ja jestem zadupie dla niego. Swoją drogą muszę się do niego wybrać bo nadal nie ma projektu planu ogólnego a widzę że co gmina to inaczej. Na przykład miejska bardzo oszczędnie maluje i większość to strefa ogólna, gdzie nic nie zrobisz a strefa rolnicza czy zabudowy jest bardzo okrojona. Z kolei inna gmina pomalowała prawie wszystko na żółto (SR - strefa rolnicza) to im wojewoda nie zatwierdził bo sami zapędzili się w kozi róg gdyż wiatraki chcieli stawiać a nie pozwalał na to właśnie ten projekt planu ogólnego. Zwołali na szybko posiedzenie rady ale ta się nie odbyła a termin składania wniosków do planu minął wczoraj.

BTW kolega chce stawiać kurnik tylko on chyba już pod miasto podlega to się spotyka ze zdecydowanym oporem społecznym. Donosy sąsiadów do PIORIN-u i inne kłody pod nogi rzucają. No i ten okrojony plan ogólny miasta to nie wiem gdzie miałby postawić, chyba za stodołami mieszkańców.

@Pałuczanin1981 brojlery, indyki

Edytowano przez ikcomas

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się