Napisano Czerwiec 2, 2018 · Zgłoś post Jak to tajemnica ,to lepiej nie pisz wcale,zarabiam 2 tyś na miesiąc + premia ,a ona może wynieść 3 tyś,,tak może być z twoja cena mleka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Cena mleka przy skupie to teraz jakiś żart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post @miwigos gdzie tu tajemnica? @zoot pytał jak jest ustalana cena. No właśnie tak. Mleczarnia dodaje i obcina dodatek. Nie mam w cenie jeszcze tragedii bo 1.33 jeszcze jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post @arszczecin-wszędzie tajemnice wg @miwigosa- jednak @jarki-zrobił swoje dla forum.TU mamy dwóch wieloletnich mleczarzy x8 muciek każdy+ jeden wszedł po zniesieniu limitu x 6 dojnych na 12 ha i muuuu się opłaca- o cenę nie pytałem,bo to i tak PAŁUCKA TAJEMNICA faktycznie-taki region. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Pałuk zrób TYLE co ja to oddam ci moderatora obiecuję I jak nadal będziesz się czepiał to zareaguję też obiecuję 2 osoby lubią to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Stwierdzam fakty-to TY się czepiasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Masz racji ,jeszcze żadnej ceny nie podał ,tylko ogólnikowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Przecież pisze jak byk że 1,33 Ja w stonce ostatnio płaciłem 1,49 za :/ pisało mleko 3,2% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Sorry, nie rozumiem o co chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2018 · Zgłoś post Jarki mnie też nie zrozumiał ,ale może i dobrze ,pałucznin raczej wie o co mi chdziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 godziny temu · Zgłoś post https://www.farmer.pl/finanse/podatki-rachunkowosc/spolem-zlozylo-skarge-do-uokik-na-lidl-i-biedronke-za-sprzedawanie-masla-prawie-za-darmo,177473.html Przy tej cenie masła litr mleka powinien kosztować 25 groszy. Ceny dumpingowe a UOKiK już w kwietniu pisał: „UOKiK nie jest urzędem do spraw kontroli i regulacji cen. Sprzedawcy mają swobodę ustalania cen na podstawie własnego rachunku zysków i strat. Prezes UOKiK może ingerować w stosowane przez przedsiębiorców ceny jedynie w ściśle określonych przypadkach. Po pierwsze, kiedy są wynikiem zmowy. Po drugie, jeśli są stosowane przez przedsiębiorcę posiadającego pozycję dominującą na danym rynku." No to może zlikwidować UOKiK jak nic nie może? Działa to tak: duża sieć handlowa zmusza dostawcę/producenta masła do obniżenia ceny grożąc zerwaniem umowy, ten się zgadza i żeby zminimalizować swoje koszty działa w ten sam sposób do dostawcy mleka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 1 godzinę temu · Zgłoś post Globalna wiocha!to i cena też.Światem rządzi pieniądz. Patrzę tylko o co się "żarliśmy" w 2018? Jarki to się nie nadawały na moderatora.Raczej na spowiednika. :) Jak to dobrze, że jesteś @ikcomas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach