Napisano Wrzesień 16, 2014 · Zgłoś post generalnie odżywki można mieszać z fungicydami ale z borem często są problemy ja boru w proszku unikam bo zapycha mi dysze sygnalizacja suchej zgnilizny SPEC http://cropnet.pl/dbases/spec/specPL/index.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 25, 2014 · Zgłoś post susza piekielna a sucha zgnilizna już atakuje rzepaki pojawiły się też objawy mączniaka chyba jesienne rosy to powodują :-\ powiadają że osłabionego to wszystko bierze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2015 · Zgłoś post U Was też rzepak oszalał po tych deszczach? Jak dzisiaj wiatr osuszy to jutro ruszam caryx+tebu. Skubany rośnie mimo zimna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2015 · Zgłoś post Przymrozki zapowiadają dopiero po 15 kwietnia ponoć lepiej ,trzeba czekać trudno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2015 · Zgłoś post Ja większości rzepaków dawałem 2/3 toprexu w pięknej pogodzie Po świętach dorzucę jeszcze poł litra tebukonazolu Myślę że powinno być lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2015 · Zgłoś post pójdzie 0,9l caryxu + 0,5l tebu tylko niech się ociepli bo przy 0 lub -1 w nocy to chyba nie podziała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2015 · Zgłoś post Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie rzepak "ucieka". Przed załamaniem pogody miał rozetę, teraz pędy nawet do 15 cm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2015 · Zgłoś post Ja czekam brak temperatury na zastosowanie triazoli jak i brak chowacza , jak by było mało deszcz śnieg i inne opady przechodzą co trzy godziny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 19, 2015 · Zgłoś post Czy jest jeszcze sens wjazdu w rzepak z grzybóka myślę o topsin ewentualnie yamato? Zabiegi robię c360 i będą ogromne uszkodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 20, 2015 · Zgłoś post Ponawiam pytanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 20, 2015 · Zgłoś post cięzko mi jednoznacznie stwierdzić, taki zabieg może uratować plon nawet ponad 5 dt ale nie mam praktyki w tym temacie bo pierwszy raz posiałem rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 20, 2015 · Zgłoś post Dlaczego nie wykonałeś prędzej teraz na śladach dużo zniszczysz ,chociaż rzepak w tym roku niski,przejedz na uwroci i zobacz co się dzieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 20, 2015 · Zgłoś post Właśnie, Takim SPRZĘTEM trzeba to zrobić wcześniej najlepiej na żółty pąk Ale żeby tak długo fungicyd zabezpieczył dodajemy strobiurynę W tym sezonie można było zabieg sporo opóźnić bo rzepaki male Teraz to ogromne zniszczenia i będzie odbijał Może usługa dużym sprzętem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2015 · Zgłoś post Tak wygląda mój rzepak na dziś opis raczej zbędny Myślę że około 80-90% rzepaku w Polsce tak wygląda Zaczynają się problemy a przede wszystkim temat fungicydów-regulatorów Jak taką nierówną plantację chronić mój pomysł to dawki dzielone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2015 · Zgłoś post Albo zadbać o te największe, obsada nie jest zła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2015 · Zgłoś post Ile jest średnio na metrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2015 · Zgłoś post U mnie są miejsca gdzie nie ma rzepaku, ale cały czas kielkuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2015 · Zgłoś post Obsada rzeczywiście nie jest tragiczna bo od 30 do 10 na metrze Powschodził pasami reszta ciągle się przebija bo ulewa zaklepała Placy bez rzepaku niema a te małe są żółtawe "zmęczone" Myślę że należy zadbać właśnie o te durze a może małych coś zostanie Dlatego opcja 0,7 karyksu a za około 7 dni tebukonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2015 · Zgłoś post @jarki zapraszam na wschodnie landy. Zobaczysz jak wygląda rzepak. Samosiewy jeszcze nie ogarnięte. Fungicydy? Na rzepak? I jeszcze w tak ekstremalnych dawkach? U nas niemożliwe, zazdroszczę tak pięknego rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 17, 2015 · Zgłoś post Rzepak który powschodził planowo rzeczywiście jest piękny :) To zasługa stanowiska i tego ze jeszcze nie widział herbicydów U nas ogromna większość plantacji wygląda tak jak ten mój mały Dzisiaj dostał 70% BASF-owskiej cudownej mieszaniny ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 17, 2015 · Zgłoś post Tiaaa a tymczasem na wschodzie część rzepaku dopiero dzisiaj (wczoraj raczej) dostało kredę, z rana dalej walczymy. A z wymienionej wyżej firmy to nasiona zbóż potraktowaliśmy tylko. Może wreszcie uda się posiać jęczmień... ale rok... Czy ja kiedyś się wyśpię? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2015 · Zgłoś post U mnie to tak wygląda takie łaty http://www.garnek.pl/farmer ikcomans ile masz ha do obróbki ze taki zatyrany jesteś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2015 · Zgłoś post Zdecydowanie wolę mój rzepak w zebrę Z tego malutkiego u mnie raczej nic nie będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2015 · Zgłoś post @miwigos Jak chronisz taki zajebisty rzepak Ja podałem dzisiaj 0,7l tebu a pięć dni temu tyle samo karyksu Ten z pierwszych wschodów zasuwa aż musiałem przyspieszyć opryski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 30, 2015 · Zgłoś post jak długo jarki Twoj rzepak wciągał tą szyjkę korzeniową po toprexie, bo u mnie już minał 5 dzień po podaniu i cześć wciągnęła, ale nie całą, a jeszcze spora część wogóle nie ruszyła. Był wtedy w fazie 4 liści, sporadyczne rosliny miały jedynie 5 lisci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach