Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post czyli symetra mocno przereklamowana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Zdołowali syngente :P Ale wyniki takie jaki zleceniodawca ;) Choć ja złego słowa nie powiem na boskalid Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Jeśli nie będzie 6 t rzepaku to z cała pewnością wina symetry będzie i brak pictora na płatek :E Zeszły rok rzepak prawie w sierpniu to jak posłucham się tego obrazka to wrzesień ? @jarki woda jest tutaj fundamentem plonu i kolejno mniej ważne czyli choroby i szkodniki to wisienka na torcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Nie mądrz się :) zobaczysz co to jest ochrona grzybowa jak wrócisz na pola któryś raz Moja strategia zawsze jest nawet powiedziałbym na wyrost nawozy muszą być wykorzystane Profesor jak już chce doradzać to niech narysuje słupki z procentami O wodzie to każdy wie ale żeby choroby były mniej ważne od odmiany ? Były dziś chęci na fungicyd ale czarne chmury i zabrakło mi odwagi teraz żałuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Po co trzy zabiegi w rzepaku,i w dodatku w takiej teperaturze PO tych przymrozkach bayer twierdzi że rzepak nie przyjmnie oprysku,musi być ponad 10 stopni Edytowano Kwiecień 21, 2017 przez jarki Połączone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Dnia 9.03.2017 o 20:06, jarki napisał: Plan jest taki pierwszy zabieg koniec marca trzeci około pół maja Pomiędzy ma być ta mieszanina na twardzikową ja to nazywam yamato+ W moim rejonie zgnilizna twardzikowa od lat robi spustoszenie a na ochronie nigdy nie oszczędzam @lokizom wiesz może jak się ma zgnilizna twardzikowa w grochu względem tej w rzepaku ?? U mnie dziś było 13-14 Edytowano Kwiecień 21, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post @jarki Ty to chyba na kujawskim śluńsku mieszkasz :D, u mnie momentami dobijało do marnych 9, nie widać poprawy do maja niestety Pisałeś że rzepak szybko zakwitnie na dobre gdy ja obstawiałem okolice 10 maja i zanosi się nawet na później Ja również planuje upchać jeszcze tebukonazol solo przed kwitnieniem zrobić fundamenty pod symetre :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Z obrazkiem to chciałem was uspokoić że opryski jak to kolega wyżej zauważył tylko wisienka na torcie;) Nie ma co się martwić, w maju i czerwcu wszystkim nam wyschnie po równo ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Też miałem na dzisiaj plany , ale zaczęło kropić i na tym się skończyło ,u nas było w granicach 10-11 , ale pochmurno . Na poniedziałek zapowiadają pogodę może się uda pszenicę i rzepak opryskać . @barts Też chciałem w tym roku symetre bo w tamtym roku fajnie się spisała , ale za chiny ludowe nie mogłem dostać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Mam Wam pokazać zdjęcie już kwitnącego :p Taka słaba według konkurencji a nie do zdobycia oj te doświadczenia Moim zdaniem jeśli mamy choć w czasie i z dwie godziny po warunki to jest OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Nie oszukujmy się tutaj musieli gonić niemieckie koncerny bo oni już mieli swoje "super" produkty, na broszurkach syngenty różnice rzędu 150 kg pomiędzy pictorem a symetra a po środku propulse, prawie błąd statystyczny, Nie straszcie z dostępnością bo ja nie kupiłem jeszcze ale niby czeka w magazynie Jeśli substancja od razu zostanie wbudowana w tkanki i zacznie działać to nie ma problemu , bo jeśli musi zostać pobrana i aktywowana to nie ma sensu @jarki powinien dostać minusa za brak zdjęć plantacji do tej pory szczególnie tych swoich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post Od ostatniego zdjęcia (z 8.04) prawie się nie zmienił jak spojrzeć z oddali ;) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2017 · Zgłoś post 14 godzin temu, maslak88 napisał: U mnie też podobnie jak u @Olgierdowyy tylko ja pryskałem Caryxem 1 l/ha i jak pryskałem to rośliny były w miarę równe a teraz część ma tak ok. 50 cm a cześć tak ze 25 cm, i ten niższy ma pochylony pęd główny. Po południu wstawię fotki. Aha rzepak to karzeł z Pioneera i nie wiem czy ten wyższy to samosiewy, bo dwa lata wstecz tam też był rzepak tradycyjny. No i wstawiam fotki, czy ta różnica jest spowodowana zbyt mocnym skróceniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post mam podobny problem. na jednym polu pryskalem caryxem w dawce 1,4 l , rosliny byly wyzsze ,mialy wlasnie kolo 30-40 cm i tam na tym polu jest chyba ok. rzepak moze nie jest rewelacyjny ale rosnie natomiast na innym polu mam rzepak ktory od jesienie jakos slabo rosnie. i tak jak olgierdowy kolo 30 marca prysnalem 0,5 toprexu. i on jest duzo mniejszy . bedie cos z niego? niby toprex nei skraca tak agresywnie roslin? zastosowalem go wczesnie bo liczylem na styulacje rozwoju pedow bocznych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post Na jesieni to TEBU fest wstrzymywało każdy rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post Zdjęcie z przed chwili słychać jak piździ :( @szymon87 co jest temu rzepakowi wygląda jak byś zbyt mocno interweniował w zbyt słabe rośliny @maslak88 u Ciebie powinien być coś pomiędzy ze wskazaniem na ten mniejszy Bo ten duży to jest bez rozkrzewień ja to nazywam przestraszony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post Nie tylko miwigosowi opadnie... :-) Oj-będzie rekord nie tylko na forum,ale też na polu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post @maslak88 u mnie wyglada identycznie. Mysle, ze to moze efekt tego, ze wiekszy byl w momencie oprysku juz za duzy na toprex... Chybs ze sie myle :) @jarki wypasny i rowny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 (edytowany) · Zgłoś post U mnie podobnie jak u maślake ten mniejszy wbity w ziemie ma może z 15cm i rozbudował rozetę wygląda kiepsko zastanawia mnie czy coś z tego będzie. Pisałem już o takim problemie po toprexie(wyglądał jak zkarłowaciały),ale tym razem poszedł caryx +tebu. Jaka inna może być przyczyna? Edytowano Kwiecień 22, 2017 przez Daymon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 (edytowany) · Zgłoś post daymon maslak i olgierdowy. zaprawialiscie sami moze rzepaki jakims nupridem lub czyms podobnym? Edytowano Kwiecień 22, 2017 przez szymon87 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post Rzepak siałem kwalifikowany i dodatkowo zaprawiałem brasikolem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post u mnie od jesieni marnie rosnie. kolega kula z agrofoto zwrocil uwage ze moze przez zaprawe . bo pole ph 5,5 wysoko potas i fosfor a od jesieni slabo rosnie. wczesnie wjechalem tez toprexem 0,5 l bo liczylem na rozgalezienia boczke. i tez szukam przyczyny czemu tak slabo rosnie drugie pole, ta sama odmiana minerva rosnie znacznie lepiej mimo ze ph 5 i nisko potas i fosfor. tu byl stosowany caryx 1,4 ale pozniej, na poczatku wydluzania pedow. nie jest rewelacyjny ale ladniejszy niz na tym lepszym polu. i tez nie wiem czemu marnie rosnie. u sasiadow piekne rzepaki mimo mniejszych nakladow tak mysle ze moze toprex a moze wlasnie te dodatkowe zaprawianie nupridem zaszkodzilo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post Czyli śmietka mniejsze spustoszenie czyni-grunt to nie poprawiać na silę Pana Boga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 · Zgłoś post wlasnie nie wiem . zobaczymy czy maslak i olgierdowy tez zaprawiali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Zaprawa nie ma wpływu u mniejest git,a toprex na mały rzepak 10-13 cm,31 marca,5 odmian zasiane Edytowano Kwiecień 22, 2017 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach