Napisano Sierpień 3, 2017 · Zgłoś post Tzn.to "ciemne poletko"po środku fotki jest BEZ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 3, 2017 · Zgłoś post Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 3, 2017 · Zgłoś post To u mnie tak całość po tebu+yamato Jutro młocka-plon przewidywany 1,5 T Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 3, 2017 · Zgłoś post U mnie wyszło 3300 z hektara ściernisko też zielone , według mnie to do tego przyczyniła się zima w kwietniu i przymrozek jak kwitł . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 4, 2017 · Zgłoś post Możemy sobie podać ręke niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 5, 2017 · Zgłoś post To ja przecinam- z 1,69T/ha choć jeszcze nie skończone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 5, 2017 · Zgłoś post Kadore 1,69t,Chrobry 2,34t,SY Kolumb 3,42t/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post Panowie co wam daje operowanie nazwami handlowymi jak pictor ,traper,tilmor Trzeba patrzeć na substancje czynne ,osobiście mogę zrobić zabieg z pięcioma subst, czynnymi i dalej będziecie twierdzić że pictor to cudo w tym roku najlepiej wyszło zrobienie ,t2,t3,t4 w rzepaku wiosną ,t1 oczywiście jesienią w tym roku ogromna presja twardzikowej , i w późniejszym czasie szkodników łuszczynowych , i zimna wiosna podczas kwitnienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post To raczej mniej kłopotliwe-nazwy handlowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post @thug jesienią metkonazol+tebukonazol (27g+150g) oczywiście z chlorkiem mepikwatu Wczesną wiosną (1.04)difenikinazol+peklobutrazil (142g+71g) Dalej (23.04) tiofanat metylowy+tebukonazol (459g+150g) I jakby tego było mało (13.05) boskalidu+dimoksystrobina (po 100g) A rzepak chuja warty rżysko zjebane ale głównie przez suchą zgniliznę Choć jak wyżej pisałem infekcje mieszane a boskalidu jednak zawiódł A co myślicie o strobiurynach i ich działaniu które lepsze czy jeden kit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post u mnie średnia rzepaku 3,1 jestem zadowolony odmiany Kuga ,Amazon, Mercedes. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @thug-jesienią difenokonazol+tebukonazol(125+125g) Wczesną wiosną metkonazol+chlorek mepikwatu+tebukonazol(15g+105g+125g) Na płatek tiofanat metylu+tetrakoazol+tebukonazol(117,5g+35g+125g) Rzepaki jak powyżej-RŻYSKO ZDROWE-może dodam fotki-to zobaczycie jak to po sąsiedzku na bezorce tez wyglada Edytowano Sierpień 6, 2017 przez Pałuczanin81 FOTKI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post @jarki Ty byś musiał i zrobić t5 pewnie na początku czerwca. Znam jednego takiego co zrobil właśnie tak i chyba zbierze znowu te 5 ton. Nauka na przyszłość, za słabo dostosowalismy opryski do pogody w tym roku, nie wzięliśmy jej pod uwage a była iście angielska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post Dnia 5.08.2017 o 22:40, Pałuczanin81 napisał: Kadore 1,69t,Chrobry 2,34t,SY Kolumb 3,42t/ha Jak to mozliwe w tym roku kadore wychodzi najlepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @miwigos-pole zaniedbane,glina+piach+łąka,aż 0,5ha Drugi kawał to był lepszy,może podbił Chrobrego,bo razem młócone.Ogółem najzdrowszy..a Kolumba miałem w mięszaninie z Chrobrym 80szt./m albo więcej. Edytowano Sierpień 6, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post @Pałuczanin81 To nic nie warte takie porownania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post Ważne,że pełne przyczepy i gnojara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 6, 2017 · Zgłoś post @lokizom ja się nie odważę ze względu na sprzęt U nas byli tacy co kiedyś pryskali nawet dużo później ale jakoś tego nie robią Standart to płatek żeby uszkodzeń było możliwie mało ale w tym roku by się opłacało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post już jest mocno wyciagnieta szyjka. Planowałem Caryx, ale majac juz takie doswiadczenie wiem ze sobie do konca z tym nie poradzi. Tebu na 2-3 lisci a potem Caryx cos zmieni albo dawki dzielone Caryxu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post Ziemia Ci Kolego zbyt mocno osiadła karyx jest tu naj naj Jak go podać dawki dzielone to dobry pomysł ale nie podoba mu się kolejność Na to widzę najpierw caryx a później tebukonazol na przedłużenie działania fungicydową Bo przecież dobrze wiemy ile basf tam daje metkonazolu Ewentualnie oba mieszać i podawać w dawkach dzielonych Zastanawia mnie jak toprex zadziała w bardzo wczesnej fazie U Czechów jest zarejestrowany chyba od 1-2 liścia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post toprex na 2-3 lisc, a potem caryx na 5-6? drogo ale jakby miało byc skutecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post Na wczesny trzeci liść 0,5 tebukonazolu + cynk + adjuwant, i za jakiś czas caryx +tebu jak hydra znów łeb podniesie czyli 4-5 liść Tebu będzie już go urabiać a caryx wyjaśni wtedy @lokizom Coś mały ten rzepak no i za gęsty :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post Właśnie nie wiem czy na trzeci liść tebu czy toprex. Resztę zrobię jak mówisz, albo porownam tebu i toprex Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 · Zgłoś post Barts tobie zawsze za gęsto ,jak policzyłeś ile na metrze jest ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 5, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Ciężko będzie o 35 na metrze, raczej większość pola poniżej 30 lub na styk i miejscami pewnie poniżej 20 na piachu, plus to na glinkach super wzeszedł Siew drogi to na czymś trzeba przyciąć, tegoroczny plon pokazuje że to dobry kierunek Edytowano Wrzesień 5, 2017 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach