Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post Nie mam porównania bo pierwszy raz zasiałem z wieloma błędami. W porównaniu do sąsiadów mam obsadę 1/3 jest zielony i jeszcze nie kwitnie. Z każdego liścia jakiś pąk wygląda. Obecnie sięga do kolan. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post Czyli już możesz ich szkolić z uprawy tej rośliny :) ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post 70% rzepaku mam jeszcze takiego. Reszta to gorsza. Na 10% powierzchni to będzie już blisko zera plon A tak wygląda te wspomniane 10% Weź to pryskaj później na opadanie płatka jakby napadalo, widok okropny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 27, 2019 · Zgłoś post 21 minut temu, barkas napisał: oraz co z fungi? azoksy 0,5 + tebu czy prochloraz po 0,5? I kiedy najlepiej ten zabieg wykonywac? W tym roku chyba też coś sam wykombinuje ostatnio dawałem pictor drogo Myślę podobnie strobi plus chyba prochloraz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 27, 2019 · Zgłoś post Chyba regulacja zadziałała, jakieś pędy boczne wypuszcza. Około 20 roślin/m^2 Mam wrażenie, że więdnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 (edytowany) · Zgłoś post A ja mam wrażenie, że nie zadziałała. Może to tylko na zdjęciu ale chyba jest bardzo nierówny. Mój taki jest ale na zdjęciu też nie bardzo widać, jest dużo takich właśnie wystrzelonych do pasa tak pół na pół z takim w kolano. Bardzo dużo pąków ale na wszystkich wysokościach, będzie długo kwitł i sam już nie wiem czy to dobrze czy źle. Proszę o trzymanie się odpowiednich działów bo się zrobi bałagan Dnia 27.04.2019 o 09:45, barkas napisał: (...) oraz co z fungi? azoksy 0,5 + tebu czy prochloraz po 0,5? I kiedy najlepiej ten zabieg wykonywac? 20 godzin temu, ansu napisał: (...) Azoksystrobina plus prochloraz czy tebukonazol czy coś innego? U mnie idzie azoksystrobina + cyprokonazol tak jak pisałem wcześniej Edytowano Kwiecień 29, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post Pierwsze łuszczyny jiż są ,trzeba zacząć myśleć o fungicydzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post Raczej spróbuję w tym roku ze względu na posiadanie zapasy prochloraz Tebu już było całkiem niedawno z tiofanatem co pisałem wcześniej Zastanawiam się jeszcze czy warto dodać akanto bo mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post Acanto zostaw na pszenicę na T2. Też mam trochę zapasu. A kup lepiej azoksy do tego prochlorazu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post również polecałbym Ci na płatka Azoksy + prochloraz. Bardzo dobre rozwiązanie i powinno być ekonomiczne. W tym roku Propulse kosztował 184 brutto/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 (edytowany) · Zgłoś post W sklepie zaproponowali mi difenokonazol + propikonazol + azoksystrobina za 130zł. Tylko że difenokonazol był w Toprex. Rzepak dzisiaj już do pasa i zaczyna nieśmiało kwitnąć. Edytowano Kwiecień 29, 2019 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post Zastanawia mnie czemu boczne pędy w rzepaku nic nie podgonily głównego. Stosowalem Toprex w terminie jak większość forumowiczów czyli raczej nie za późno. Albo te przymrozki po 2-3 dniach albo ciągłe kwietniowe przymrozki albo brak opadów w kwietniu sprawiły ze marnie to wyglada. Co myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post Woda,woda, woda i jeszcze raz woda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post Musi napadac pod koniec tygodnia minimum 20 mm bo jak nie to nawet na 3t nie ma szans Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post Mój nadal trzyma się dobrze, być może dotrwa do solidnych opadów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2019 · Zgłoś post 3 godziny temu, lokizom napisał: Acanto zostaw na pszenicę na T2. Też mam trochę zapasu. A kup lepiej azoksy do tego prochlorazu 2 godziny temu, przem napisał: również polecałbym Ci na płatka Azoksy + prochloraz. Bardzo dobre rozwiązanie i powinno być ekonomiczne. W tym roku Propulse kosztował 184 brutto/ha Wiem wiem Panowie dzięki za szczere rady tylko się obawiam o sens t2 w pszenicy Acanto mi się przeterminuje a macie jakieś uwagi do pikoksystrobiny w rzepaku Wiadomo że syngentowska strobi jest pewna i sprawdzona przez wielu Natomiast dupontowską znajomi pryskali i raczej też chwalili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post @lokizom marudzisz, akurat Twój mi się podoba bo jest równy. Mój taki powystrzelany, kwitnie gamoń, za tydzień pewnie płatka trzeba już robić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post To chyba odmiana ma znaczenie. Mam sąsiada nawozu niewiele robaki prawie zjadły, a gałęzie od samej ziemi i równy, a tylko tebu pryskał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post Chyba nie, zrąbana regulacja. "Somsiad" pewnie pryskał w dobrych warunkach tym bardziej przy niskim nawożeniu to sam się wyregulował. Trzeba zapisać w zeszycie na czerwono żeby ustrzeć się błędów na przyszłość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post @ikcomas A mi się moj nie podoba. Ogólnie to ledwo zipie a deszcz coraz bardziej wątpliwy na ten tydzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post Już po płatkowym ? Kto się wstrzymuje ? temperatura teraz na co najmniej tydzień nie pozwoli Dodaje ktoś mocznik na płatek i ile ? Bo mnie kusi w tym roku jak popada kiedyś może Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post Dzisiaj oglądałem, nieśmiało kwitnie na głównym pędzie na wysokości 130cm. Popadało i może coś z tego będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post @barts Płatek to chyba za 10 dni, po przymrozkach. Ja dodawałam azot na płatek ale pamiętaj że nie robi się tego jak rośliny są w stresie, tym bardziej wodnym. 10% to było bezpieczne stężenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2019 · Zgłoś post Wydaje się to jednak za wczesnie na płatka raczej po przymrozkach Mój niedawno dostań grzybówkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 1, 2019 · Zgłoś post ja pryskałem 25 kwietnia Yamato na początku kwitnienia około 10-15 %, a teraz jest pełnia kwitnienia. Około 15 maja planuję dać jeszcze Propulse + Mospilan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach