Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post @lokizom będziesz robił poprawke na całości? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post Na calosci nie. Tylko tam gdzie dawalem na poczatku kwitnienia, tj. na najlepszych polach. Na VI klasie robilem niedawno, byl tam sporo z tylu i musi mu to wystarczyc. Tam ogolnie zmiescilem sie w kosztac ponizej 2 tys. i o to mi chodzilo zeby 1,5t bylo na ,,0" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post Gdybyś siał NPK i nie dał gnojowicy ,to koszty by wzrosły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post Pewnie gdzies okolo o 1 tys/ha. 170 N x3zl=510 400 kg NPKx1400=560. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post i teraz pasuje ,bo jak ktoś przeczyta to powie jak to możliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2020 · Zgłoś post Sprzet byl bardzo drogi ale oszczednosc tez jest duza. Zeby tylko produkcja szla bo inwestycja jeszcze nie splacona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Wczoraj wymieniłem żółte lepy w rzepaku,po kilku godzinach zrobiło się na nich ciemno Podobnik i pryszczarek. W żóltych naczyniach nic Ale nie oto mi chodzi. Miała być przecież susza i na płatek dostał tylko tebu Co teraz dać na twardzikową bo na pewno będzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Teraz to juz chyba nic nie pomoze w powstrzymaniu twardzikowej jesli ona bedzie. Ty jestes poludnie Polski to pewnie za 5-6 tygodni zbior Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Nie raz już tak wyglądało u nas że koniec czerwca będziemy rzepak kosić. A potem coś się dzieje, i tak jak zwykle około 20 lipca zaczynamy Często też zostawiamy rzepak i jedziemy do pszenicy. Więc może jednak czymś prysnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Jak on w tej chwili wygląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Jeszcze trochę kwiatu na nim jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Jeśli uważasz że jest tego warty to możesz się pokusić Tebukonazol drogi nie jest może być też protiokonazol lub metkonazol Boskalid to już wydaje się przesada choć taki zabieg wzmocni też łuszczyny Osobiście nigdy w takie rzepaki 330tką się nie pchałem ale wiem że jechali czy się zwróciło?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post No właśnie boskalid drugi rok odłożyłem chyba minie mu termin. Myślałem o plochlorazie, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2020 · Zgłoś post Z tym czerwcem przesadziłeś,30 lat temu na pokosy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2020 · Zgłoś post Zastanawiam się dlaczego na jednych polach po kilku zabiegach regulacji rzepak jest wysoki, a na innych bez retardantów jest niski. Czynników jest wiele np 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2020 · Zgłoś post Panowie zachwycają się suszą. Co będzie ,jak trafimy na TRZY lata mokre? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 3, 2020 · Zgłoś post dzięki @ansu za filmik, uwielbiam takie doświadczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 · Zgłoś post @miwigos Jeśli przesadziłem to nie wiele . W zeszłym roku jęcz. ozimy w czerwcu . Na lżejszych polach rzepak był pod kaszany też w czerwcu. Koniec żniw miałem 24 07 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 · Zgłoś post Ja w zeszłym roku 5 lipca miałem pszenice z wilgotnością 13% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post Oby nie było tak w tym roku,ja zaczynałem na rzepaku i kończyłem na rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post Późne żniwa w rzepaku to dość częste zjawisko czasem z wyboru bo lipa jest Kilkanaście lat temu walili tonami mocznik do tego ochrona na maxa Nadeszły czasy spadku ceny w żniwa i się odmieniło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post Nawożenie zakończyłem RSM 17 marca Po kwitnieniu przysiadł i nie będzie jednak miał 2m ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 25, 2020 · Zgłoś post Slabo sie podniosl po tym zabiegu na platek drugim. Ale jest mocny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 25, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Mam pytanie czy smierdzi u was rzepak? Bo u mnie po opadach to czuć kiszona kapusta Edytowano Czerwiec 25, 2020 przez Jacus09352 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 25, 2020 · Zgłoś post Cos pomiedzy ogorkami po warszawsku a kompotem z rabarbaru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach