Napisano Październik 7, 2022 · Zgłoś post Eeee to Ameryka u Ciebie, prowadzić normalnie, w zasadzie teraz to już na ostro Caryxem tak może 0,8. Widać, że liście ma do góry a teraz ciepło to będzie pakował. Ja mam całe gołe place. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2022 · Zgłoś post @barkas dbaj o duże małymi się już nie przejmuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2022 · Zgłoś post Jednak przesadziłem wszędzie liście po kolana a u mnie ciemny i leży na ziemi. Czy może być dlatego, że mam 4x rzadziej jak Sąsiady i u nich wybujały?? Na uwrociach gdzie mam zasiane na zakładkę to 2x większy jest, a dalej leży przyklejony w tych rowkach i tylko słoma sterczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2022 · Zgłoś post 6 godzin temu, jarki napisał: @barkas dbaj o duże małymi się już nie przejmuj chcialbym, na 3 kawalkach nie bede regulowal, moze z 20-30% takie jak tutaj, reszta, dopiero 3 liscie. Jest szansa ze moze cos byc z niego, czy raczej wiosna bedzie szykowane pod qq? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2022 · Zgłoś post Pokaż te gorsze bo ten co na zdjęciach jest super. W naszym regionie to na pokaz. @ansu tak ma być, też się kiedyś przestraszyłem. Zwiędniety był i przyklapnięty do ziemi. Nic mu nie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2022 (edytowany) · Zgłoś post 3 godziny temu, ansu napisał: Jednak przesadziłem wszędzie liście po kolana a u mnie ciemny i leży na ziemi. Czy może być dlatego, że mam 4x rzadziej jak Sąsiady i u nich wybujały?? Na uwrociach gdzie mam zasiane na zakładkę to 2x większy jest, a dalej leży przyklejony w tych rowkach i tylko słoma sterczy Kiedys tutaj pisalismy ze najlepszym regulatorem wzrostu jest obsada dlatego to ze posiany rzadziej ma wplyw na to jak wyglada to u Ciebie a jak u sasiadow. Sa wiadomo jeszcze inne kwestie ktore maja na to wplyw, np. roznice odmianowe. Tak jak pisze @ikcom@s to pelen spokoj u Ciebie powinien byc, bedzie dobrze przygotowany do zimy Edytowano Październik 7, 2022 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2022 · Zgłoś post Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Nie jest zły, ale sąsiady mają ładniejszy ;) Edytowano Październik 8, 2022 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2022 · Zgłoś post jak dla mnie to ujowy, jestem przyzwyczajony do czego innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2022 · Zgłoś post Jak będzie ciepło to będzie dobrze, jak zima w listopadzie przyjdzie to tak sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2022 · Zgłoś post Mi tam sie podoba, najwazbiejsze ze jest dosyc rowny. Dla mnie ten @ansu jest lepszy niz @barkas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2022 · Zgłoś post @barkas moim zdaniem regulacja jest konieczna Nie wiemy jaka będzie zima może być tak że duży wymarznie bez hamowania Wiemy że regulacja mocno ograniczony te małe ale ona wypełnią te luki @ansu nie marudź jest OK po Twojej fungiregulacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2022 · Zgłoś post Trochę jestem zaskoczony, że aż tak siadł. Może to adiuwant tak polepszył wchłanianie? Jest ciemnozielony bardziej jak na zdjęciu, u sąsiadów jasna sałatka i 2x większe liście. Każdy twierdzi, że nawozu tyle dałem, a tu tylko w sumie 35kgN/ha. Szkoda, że nie zostawiłem kontroli. Dwa lata temu był taki o tej porze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2022 · Zgłoś post Dnia 17.10.2018 o 22:51, jarki napisał: Wydawać by się mogło że taki rzepak (17.10.2018) da 5+ niestety NIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2022 · Zgłoś post @jarki a jaki jest najlepszy na jesieni, zey dal przyzwoity plon? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2022 · Zgłoś post Niedawno przeglądałem badania i wynikało z nich, że nadmierne nawożenie jesienią azotem i co za tym idzie duże rośliny przed zimą nie dają większego plonu. Można by siać rzepak na początku sierpnia, nawozić na grubo, skracać 5x, grzyba za kilkaset zł zwalczać i może się okazać, że ten siany na początku września bez tego całego pryskania da podobny plon. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2022 · Zgłoś post 20 godzin temu, lokizom napisał: Mi tam sie podoba, najwazbiejsze ze jest dosyc rowny. Dla mnie ten @ansu jest lepszy niz @barkas @ansu jest OK, @barkas, tam jest wszystko od bardzo dobrego po słaby, dlatego mmi sie nie podoba, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2022 · Zgłoś post @barkas trudno powiedzieć zbyt wiele czynników na to wpływa Ja najlepsza plony miałem kiedy w okolicy było mało rzepaku Siane były w ostatnim tygodniu sierpnia po jęczmieniu ozimym Technologia uproszczona bez orki ale na więcej jak jeden przejazd gruberem Ochrona też była tania bo tebukonazol jesienią a metkonazol wiosną Później to już tylko koszty rosły i rosły aż w ubiegłym zrobiłem tanio Wyjątkiem był 2013/14 siew 23.08 Jesień caryx 1/ha wiosna toprex i pictor PLON piękny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2022 · Zgłoś post Na taką pogodę jak w ostatnich ciepłych zimach a raczej jej braku się nastawiam. Niby: Meteorolog IMGW -Zima ma być cieplejsza niż zwykle ble ble ble …. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 10, 2022 · Zgłoś post Pogoda ma największy wpływ a rzepak to dość dziwna roślina Niby kapusta a jednak nadmiaru wody nie toleruje Choroby i system korzeniowy to podstawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Skromnie powiem tak powinien wyglądać rzepak o tej porze ;) ;) Edytowano Październik 18, 2022 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2022 · Zgłoś post Nie dość że samotny okaz wybrany to jeszcze samosiewy z lewej strony :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2022 · Zgłoś post Się nie czepiaj tylko się pochwal co za badziew masz na polu :P Nie twierdzę że wszystko tak wygląda ;) twierdzę że tak powinno wyglądać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2022 · Zgłoś post Nie ważne jak wygląda , byle 4 była z przodu w żniawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2022 · Zgłoś post Jasne ale jak ktoś ma dziś rzepak po kolana jak mój sąsiad ? Chcę tylko pokazać jak MOIM zdaniem powinien teraz wyglądać Uważam że taki właśnie pokrój daje dużą szansę na przezimowanie Schowana szyjka korzeniowa ale również zdrowotność po zabiegach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach