Napisano Marzec 30, 2023 · Zgłoś post Na kwiat to był oprysk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2023 · Zgłoś post Raczej pod BBCH 55 początek kwitnienia na głównym pędzę Słowem tak żeby JD 330 ;) przejechał bez wielkich uszkodzeń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 (edytowany) · Zgłoś post I to ostatni zabieg , ale wcześniej jakiś fungicyd szedł Edytowano Marzec 31, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post Robił ktoś jakieś regulację i grzyby bo zimno zimno i zimno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post Tak to był ostatni zabieg, wcześniej było jak wyżej pisałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post 23 godziny temu, jarki napisał: W ubiegłym roku robiłem 9 maja azoksy tebu i właśnie difenokonazol I twardzikową dobrze zwalczyło, jeśli tak to jakie dawki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post Czy zwalczyło zgniliznę twardzikową raczej mocno wątpię W ubiegłym roku u mnie była wyjątkowo mała presja twardzikowej Jak jest rok to chyba nic jej nie przeszkodzi dlatego też dopytywałem czym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post Poryskaj propulse , a pasek azoksystrobina , to zobaczysz różnica , zgnilizna twardzikowa jest co roku na moim terenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post Oczywiście że twardzikowa jest co roku ale susza w ubiegłym miała znaczenie Raczej już będę robił rzepaki budżetowo, ponieważ minęły lata pięciu ton Aczkolwiek nie mówię że nie dodam protiokonazolu na ostatni zabieg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post Jednak nie wytrzymałem i opryskałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Ale paski te pola macie @jarki Taką susze i plony jak rok temu to bym chcial co roku Edytowano Marzec 31, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post To to jeszcze spoko po ponad 50m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2023 · Zgłoś post @miwigos właśnie dlatego że była mała presja chorób zwłaszcza twardzikowej @ansu dość się pospieszyłeś z regulacją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 · Zgłoś post Teraz mam ciekawe doświadczenie "budżetowe"obok mojego pola.Siew 2.09 Poznaniakiem..jeden zabieg herbicydowy doglebowo i PIERWSZA dawka N w saletrze tydzień temu!Aż się nie mogę doczekać, jak to zaplonuje.Wg właściciela plantacji:"Rzepak to chwast!"??? Mnie w chemirolu na pierwszy zabieg Porter do mieszaniny wcisnęli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Pęd główny ma 10cm z dnia na dzień widać różnice. Zauważyłem, że za wczesne skracanie lepiej działa jak za późne. Edytowano Kwiecień 1, 2023 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 (edytowany) · Zgłoś post To normalne że lepiej szybciej, ale nie było warunków , jedno że mrozy zapowiadaja , drugie codzień coś popaduje w piatek wieczorem 2 mm, od wczoraj wieczora 10 mm, wygląda że po świętach ładna pogoda Edytowano Kwiecień 1, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 · Zgłoś post Po świętach będzie miał 20cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 · Zgłoś post Z Twoich poprzednich wypowiedzi wnioskowałem że nic nie robiłeś Nagle zdjęcie czyli po zabiegu kiedy to zrobiłeś na tym "zimnym wschodzie" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 · Zgłoś post U nas nie było warunków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 · Zgłoś post W piątek w ostatni dzień marca, w południe miało padać, a słoneczko przygrzało i tak mnie podkusiło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2023 · Zgłoś post Czyli ten kolor to efekt połysku bezpośrednio po oprysku Ja myślałem że to już skutki fungi-regulacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post Były prognozy możliwej mżawki więc dodałem oleju EC i stąd taki efekt już przy dawce cieczy poniżej 200l/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post Ten po lewo na foto to jak po przymrozku się prezentuje.Masz mieć śnieg na Wlk.Tydzień to nie szkoda kosztów? My tu zimno-do maja +10*C.Oj... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post Piątek sobota było ciepło. Dziś niedziela 6C Za ponad tydzień da się dopiero wjechać w pole, a za 2 tygodnie temperatury powyżej 10C Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2023 · Zgłoś post Panowie mamy dopiero pierwsze dni kwietnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach