Napisano 20 Kwiecień · Zgłoś post Mnie cieszy tylko mały nakład $$$ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Kwiecień · Zgłoś post Ile mniejszy ten nakład masz ,stałe koszty są wysokie , pytamie ile urośnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Kwiecień · Zgłoś post Dokładnie, tylko mniej dołożę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 Maj · Zgłoś post Mam dylemat czy robic to dziś, jutro i pojutrze po jednym opryskiwaczu dziennie póki jest jeszcze w nocy ciepło czy poczekac na lepszy moment, który może być dopiero za 2 tygodnie bo będą przymrozki po weekendzie. Rzepak nie jest jeszcze w fazie pełni kwitnienia. Skłaniam się bardziej ku opcji że jednak robić to już. 1 zabieg był przełom luty/marzec. 2 zabieg to pierwsza dekada kwietnia. Dorzucić mocznika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 Maj · Zgłoś post Też myślę że robić już bo sporo czasu upłynęło a należy zapobiegać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 Maj · Zgłoś post To jeszcze nie po , u nas za tydzień będą przekwitnietne , żółtość zaczyna spadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Maj · Zgłoś post Robicie coś biologicznymi? Koszt około 150 zl/ha a za ekoschemat ponad 300 zl/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Maj (edytowany) · Zgłoś post Wierzysz w to ? A nie jest tak że trzeba jechać 2-3 razy niektórymi Edytowano 4 Maj przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 Maj (edytowany) · Zgłoś post Nie wierze. Na niektórych jest jeden raz oprysk. Na rzepak jest Serenade ASO z Bayera a na groch Naturalis. Kupić, nie pryskac tym, doplate wziąć i 200 zl/ha darmowe. Zabrakło mi na 100m na opadanie to zrobię probe tak z ciekawości Edytowano 4 Maj przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 Wrzesień · Zgłoś post Panowie , metkonazol czy tebukonazol, który wybrać na czwarty liść, bo już sam nie wiem. A może mieszanka obu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 Wrzesień · Zgłoś post O kurde, opolskie i już czwarty liść. Pewnie będziesz poprawiał przed zimą jeszcze. Tebukonazol na razie bym dał, teraz trochę przytrzyma, potem mocne skracanie tylko i wyłącznie Caryx i na koniec jak pogoda pozwoli (a u Ciebie na pewno) to metkonazolem ale ja tam się w sumie nie znam, więc nie bierz tego na poważnie. Ja robię nieco inaczej ale inny region, krótszy okres wegetacji, nie spieszę się z siewem. Ja w Twoim regionie pewnie bym dopiero siał... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 Wrzesień · Zgłoś post Po 0,6 caryx i tebukonazol na 4 liść ,ja połowe mam opryskana , te mniejsze po deszczech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 Wrzesień · Zgłoś post U mnie 0,4 tebu dziś. Przyszły tydzień pewnie koło maksa Caryxu pójdzie pewnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Wrzesień (edytowany) · Zgłoś post @ikcomas Też bym wolał później siać , ale wreszcie było trochę wilgoci w ziemi, a nie było pewne kiedy znowu popada @lokizom Planowałeś 0,3 Na caryxa nie przygotowałem się .Pójdzie dzisiaj 0,4 metko.+ 0,4 tebu . Od jutra u nas deszcze . Dzisiaj mam jednodniowe okienko na zabieg Wczoraj i przed, padało 15l Zaczął iść 5 liść Edytowano 11 Wrzesień przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Wrzesień · Zgłoś post Dałem więcej bo popadało i ruszył ostrzej niż myślałem. Ja nie wiem czy Ty za mało na swój nie dajesz. Szykuj się i tak na Caryx po tygodniu-dwoch Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Wrzesień · Zgłoś post dajcie zdjecia jak u was rzepak aktualnie wyglada, bo znowu przegapie i wyrosnie w chu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 Wrzesień (edytowany) · Zgłoś post Czym to teraz jechac i kiedy? siany 21 sierpnia, i 2 godziny pozniej spadlo kolo 10 litrow, wyszlo kolo 30-35 roslin na metrze, zero nawozenia przesiewnego 6 wrzesnia poszlo 06 labradora teraz czym to regulowac? 1 tebu czy caryx 06? czy inaczej? po weekendzie po deszczach, zamierzam navi+meta+labrador Edytowano 12 Wrzesień przez barkas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 12 Wrzesień (edytowany) · Zgłoś post Tak rychło siałeś i żadnych zabiegów jeszcze nie było ?, Mój większy ten co siany 26 i 27, raczej litr caryxu żeby go zatrzymać Edytowano 13 Wrzesień przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Wrzesień · Zgłoś post Jak dla mnie za bogato. Mój nieco mniejszy, czekałem na samosiewy zbóż ale chyba samym CCC pojadę bo się nie doczekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Wrzesień · Zgłoś post Jak mniejszy to po 0,6 caryxu i tebukonazolu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Wrzesień · Zgłoś post Od kilku lat tnę koszty. Uwierz mi 0,7 CCC wystarczy a tebu jako grzybówka zrobię później jak lepiej zakryje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Wrzesień · Zgłoś post U Ciebie jest śnieg, Caryx lepiej zabezpiecza przed mrozem , za duże ryzyko tak oszczędzać , tanio to z reguły jest drogo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Wrzesień · Zgłoś post Tak, u nas pada czasem śnieg. U mnie inaczej wegetacja przebiega, Caryxem robiłem ale u mnie to ostateczność. Po CCC też szyjka wciągnięta. Kilka lat już tak robię i okoliczni rzepakowcy jak widzieli efekty to też tak robią. Nie ma sensu przepłacać, jeśli będzie bieda to zrobi się i Caryxem. Jak patrzę na rzepaki kołochozu jak mają wywalone na skracanie to się dziwię jak im nie wymarza ta kapusta w kolano. Zawsze pokręci, powiędną te liście ale jakoś to przezimowuje, ja bym tak nie mógł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Wrzesień · Zgłoś post Też mam pomysła na karyx+tebukonazol chyba standardowo 2x0,6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 18 Wrzesień · Zgłoś post Od jakiegoś czasu lekiem wszędzie na całe zło staje się difenokonazol Ale do tematu zauważyliście jakiś regulujące działanie tej substancji? Wiem wiem GDZIE ona występuje ale tam jest jeszcze paklobutrazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach