Posted March 30, 2023 · Report post Na kwiat to był oprysk Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2023 · Report post Raczej pod BBCH 55 początek kwitnienia na głównym pędzę Słowem tak żeby JD 330 ;) przejechał bez wielkich uszkodzeń Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 (edited) · Report post I to ostatni zabieg , ale wcześniej jakiś fungicyd szedł Edited March 31, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post Robił ktoś jakieś regulację i grzyby bo zimno zimno i zimno Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post Tak to był ostatni zabieg, wcześniej było jak wyżej pisałem Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post 23 godziny temu, jarki napisał: W ubiegłym roku robiłem 9 maja azoksy tebu i właśnie difenokonazol I twardzikową dobrze zwalczyło, jeśli tak to jakie dawki Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post Czy zwalczyło zgniliznę twardzikową raczej mocno wątpię W ubiegłym roku u mnie była wyjątkowo mała presja twardzikowej Jak jest rok to chyba nic jej nie przeszkodzi dlatego też dopytywałem czym Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post Poryskaj propulse , a pasek azoksystrobina , to zobaczysz różnica , zgnilizna twardzikowa jest co roku na moim terenie Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post Oczywiście że twardzikowa jest co roku ale susza w ubiegłym miała znaczenie Raczej już będę robił rzepaki budżetowo, ponieważ minęły lata pięciu ton Aczkolwiek nie mówię że nie dodam protiokonazolu na ostatni zabieg Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post Jednak nie wytrzymałem i opryskałem Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 (edited) · Report post Ale paski te pola macie @jarki Taką susze i plony jak rok temu to bym chcial co roku Edited March 31, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post To to jeszcze spoko po ponad 50m Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 · Report post @miwigos właśnie dlatego że była mała presja chorób zwłaszcza twardzikowej @ansu dość się pospieszyłeś z regulacją Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 · Report post Teraz mam ciekawe doświadczenie "budżetowe"obok mojego pola.Siew 2.09 Poznaniakiem..jeden zabieg herbicydowy doglebowo i PIERWSZA dawka N w saletrze tydzień temu!Aż się nie mogę doczekać, jak to zaplonuje.Wg właściciela plantacji:"Rzepak to chwast!"??? Mnie w chemirolu na pierwszy zabieg Porter do mieszaniny wcisnęli. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 (edited) · Report post Pęd główny ma 10cm z dnia na dzień widać różnice. Zauważyłem, że za wczesne skracanie lepiej działa jak za późne. Edited April 1, 2023 by ansu Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 (edited) · Report post To normalne że lepiej szybciej, ale nie było warunków , jedno że mrozy zapowiadaja , drugie codzień coś popaduje w piatek wieczorem 2 mm, od wczoraj wieczora 10 mm, wygląda że po świętach ładna pogoda Edited April 1, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 · Report post Po świętach będzie miał 20cm Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 · Report post Z Twoich poprzednich wypowiedzi wnioskowałem że nic nie robiłeś Nagle zdjęcie czyli po zabiegu kiedy to zrobiłeś na tym "zimnym wschodzie" ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 · Report post U nas nie było warunków Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 · Report post W piątek w ostatni dzień marca, w południe miało padać, a słoneczko przygrzało i tak mnie podkusiło Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2023 · Report post Czyli ten kolor to efekt połysku bezpośrednio po oprysku Ja myślałem że to już skutki fungi-regulacji Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2023 · Report post Były prognozy możliwej mżawki więc dodałem oleju EC i stąd taki efekt już przy dawce cieczy poniżej 200l/ha Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2023 · Report post Ten po lewo na foto to jak po przymrozku się prezentuje.Masz mieć śnieg na Wlk.Tydzień to nie szkoda kosztów? My tu zimno-do maja +10*C.Oj... Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2023 · Report post Piątek sobota było ciepło. Dziś niedziela 6C Za ponad tydzień da się dopiero wjechać w pole, a za 2 tygodnie temperatury powyżej 10C Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2023 · Report post Panowie mamy dopiero pierwsze dni kwietnia Share this post Link to post Share on other sites