Napisano Październik 20, 2014 · Zgłoś post no kurcze pierwszy rok mam prawdziwego problema z dzikami wędrują sobie od jednej kuku do drugiej przez moją wspaniałą pszenicę po drodze pięknie mi gruberują aż opryskiwacz nie wyrabiał ze stabilizacją belki >:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 20, 2014 · Zgłoś post A próbowałeś odstraszaczy z petardami? Słyszałam że są skuteczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 20, 2014 · Zgłoś post Jarki jeszcze nie skosiłeś? a juz gruberujesz:)? 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 20, 2014 · Zgłoś post Jarki jeszcze nie skosiłeś? a juz gruberujesz:)? klątwa zachodniopomorska działa. Najpierw Z , teraz Jarki ;P ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 21, 2014 · Zgłoś post Na Ukrainie było podobnie Putin wysłał najpierw zielone ludziki , tutaj Arszczecin na Kujawy wysłał czarne ryjki :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 21, 2014 · Zgłoś post ha ha mądrale :P poważnie te czarne ryje rozmnażaną się w tempie zastraszającym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 23, 2015 · Zgłoś post Może wreszcie nasi politycy coś w miarę mądrego wymyślą. Choć moim zdaniem za całość strat powinni płacić myśliwi http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/projekt-ubezpieczyciel-bedzie-wyplacal-odszkodowanie-za-szkody-lowieckie,55742.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 24, 2015 (edytowany) · Zgłoś post Moim zdaniem mysliwi powinni całkowicie przejąć odpowiedzialność za dziki ilość populacji terminy odstrzalu , a niezależne instytucje szacowanie. Nic glupszego jak odstrzal zaproszonych loch nasz rząd chyba nie wymyśli . Kto z was zabił by dla siebie zaproszona świnie ? Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz ASF to wina wyłącznie naszej władzy bo wiedzieli że jest blisko to trzeba było działać wcześniej tylko tyle że oni maja to w dupie bo przecież żadnych konsekwencji nie poniosą tylko polski rolnik,a teraz ciężko im parę złotych wypłacić , potrzasnac ta Bruksela jak mogą nam strefy powiększyć to niech płacą odszkodowania z tytułu asf Edytowano Luty 25, 2015 przez ikcomas połączyłem posty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2015 · Zgłoś post Witam. Ktos ma obecnie problemy z dzikami? U mnie troche ryja pastwisko i laki polne. Ale dzis w nocy daly czadu, juz nie bylo troche, bo tej jednej nocy zniszczyly ok 10 arow. Do tej pory nic nie robilem z tym, ale dzis mnie zdenerwowaly i postanowilem dzialac, szczegolnie po lekturze calego powyzszego tematu. Jutro zaczynam od Urzedu Gminy. Na poczatek chce zobaczyc, jakie oni zajma w tej kwestii stanowisko. 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2015 · Zgłoś post Nigdy wcześniej nie miałem problemów z dzikami Tej jesieni miałem pecha bo moja pszenica rośnie pomiędzy dwoma polami po qq Chodziły sobie z jednego na drugie po drodze ryły Gdzieś od grudnia spokój i oby tak dalej 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2015 · Zgłoś post Chodziły sobie z jednego na drugie po drodze ryły Jak mnie psykro ;) ;) Klątwa działa. " A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj...." ;) 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2015 · Zgłoś post Mądralo ależ Ty jesteś miły :) Zaraz dostaniesz ostrzeżenie za cytowanie poprzedniego postu;) 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2015 · Zgłoś post Jarku jakieś robale masz w tym rzepaku ze dziki ryja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2015 · Zgłoś post Nie w rzepaku tylko w pieknej pszenicy:) A Twojej to nawet robale nie lubią ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2015 · Zgłoś post Prezes, kto mieczem wojuje od dzika? ginie :P spójrz #126 i #135 :P :P Ja mam w końcu względny spokój. W zeszłym roku była wiosna bez rycia !!! A jesienią dzikory mocno kuku nie pojechały, co innego z ptakami Coś w ten deseń tylko było blisko śmietnisko i stamtąd latały... @jarki, m@cieja dziki polubią . Ona ma groch i kuku :P A groszek jak się położy i jak dziczki wejdo, i jeszcze poryjo będzie zazielenienie, ale na Maćku. M@ciej, ty sam kosisz, czy usługę wołasz? Wiecie że ja tak tylko z czystej złośliwości? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2015 · Zgłoś post O ile ma jeszcze co kosic po dzikach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2015 · Zgłoś post Ar nie przejmuj się na pierwsze będzie grochowke a na drugie dzik zapiekany z jabłkami; ) 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2015 · Zgłoś post Maciej masz przepis na grochówkę myśliwską? Bo przynęta już rośnie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2015 · Zgłoś post Przecież zanęcic trzeba o tym to nawet rybacy wiedzą Ar przerzucił się na ptactwo , ciekawe co w tym roku? 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2015 · Zgłoś post Bober? Też są ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 7, 2015 · Zgłoś post Jeśli macie jakieś szkody w uprawie i staracie się o odszkodowanie to polecam http://skyeye.com.pl/mapa_rolnictwo/ Firma z Torunia robi nalot dronem i wykonuje aktualne mapy dla rolników. Właśnie na ich podstawie gdzie z góry wszystko dokładnie widać można wyznaczyć powierzchnie upraw czy szkód np przy staraniu się o odszkodowanie za szkody spowodowane przez zwierzynę czy klęski żywiołowe. Dodatkowo masz szczegółowy plan całego terenu przez co można uniknąć zbędnych wydatków przy opracowaniu map nawożenia gdzie wszystko dokładnie wyliczysz http://skyeye.com.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2015 · Zgłoś post kilka ciekawych linków w temacie liczebności zwierzyny dzikiej stanu wolnego Zmiany w liczebności ważniejszych zwierząt łownych w Polsce (Dane: GUS, 2013) http://www.farmer.pl/multimedia/artimg/21226.html Zagęszczenie dzika europejskiego Sus Scrofa (L.) w Polsce w sezonach łowieckich 2000/2001 i 2012/2012 http://www.farmer.pl/multimedia/artimg/21227.html Odszkodowania łowieckie 2007-2012 http://www.farmer.pl/multimedia/artimg/21228.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2015 · Zgłoś post Maciej masz przepis na grochówkę myśliwską? Bo przynęta już rośnie ;) hehe groch mam ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 14, 2015 · Zgłoś post http://forum.farmer.pl/gallery/image/305-12118811-480039535511602-4772966163064813694-n-%E2%80%94-kopia/ Oni się organizują w watahy. Są silni. A my? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 26, 2015 · Zgłoś post Dziki wróciły na łąkę, bo kukurydza zeszła z pola u sąsiadów. Znowu się zacznie cyrk z zielonymi polarami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach