gom

Pogoda

7702 postów w tym temacie

Pada u naszych kolegów z zachodu i to nieźle daje z tego co na radarze widać. Coś się nie chwalą :)

U mnie 15 przez całą noc. I zapowiada się ochłodzenie na parę dni. Czyli te 15 da więcej, niż ostatnia ulewa, która spłynęła i zaraz potem upał. 

To dużo. U mnie przez cały czerwiec 39, kwiecień 17, maj 24,5. Niby tendencja wzrostowa z miesiąca na miesiąc :)

Jak pada w nocy z ostatniego dnia miesiąca na pierwszy, to zapisuje się to do miesiąca wcześniejszego czy już tego nowego?

90 mm , trzy godziny burza nawracała , chwilami lało 2 litry na minute, odziwo wszystko wsiąkło na 50 cm ziemia mokra u szwagra 60 mm

Edytowano przez miwigos

Jeszcze nie widziałem, żeby deszcz padał poziomo, w bok a nie z góry na dół.

A już po raz kolejny widzę jak na radarze pada a w rzeczywistości nie.

Edytowano przez sapek2

3 godziny temu, miwigos napisał:

90 mm , trzy godziny burza nawracała , chwilami lało 2 litry na minute, odziwo wszystko wsiąkło na 50 cm ziemia mokra u szwagra 60 mm

To w centrum wioski 1,5km dalej już było 71mm.

U Marka J. to stawek wylał na firmę.

kukurydza i ziemniaki mowia pa pa

10 kropel

Edytowano przez barkas

No nie gadaj, że Ciebie ominęło. U mnie już 3 tura przechodzi. Wcześniej było 55 teraz nie wiem.

25 minut temu, ikcomas napisał:

No nie gadaj, że Ciebie ominęło. U mnie już 3 tura przechodzi. Wcześniej było 55 teraz nie wiem.

No zartowalem, pływa wszystko large.20260701_194252.jpg.94c130a14ce644601133066665230ad4.jpg

Bo piwo mi sie rozlalo

Chyba znaki, zeby calkowicie konczyc  z gospodarka

Edytowano przez barkas

U mnie też słabo trochę pokropiło, nawet intensywnie przez chwilę ale to kropla w morzu, niby coś tam nachodzi znowu teraz, żeby chociaż do rana ze 20 litrów dało.

Edytowano przez sapek2

Nie wiem czy byście chcieli czegoś takiego. W pobliskiej wiosce dach zerwało. U mnie zerwało linię średniego napięcia w kilku miejacach, nie widziałem tego ale ponoć słupy połamane. Prądu nie będzie przez wiele dni. Rano muszę kupić agregat bo przecież tak się przymierzam do tego jak pies do jeża. I muszę się spieszyć bo jak cała wioska ruszy to w mieście agregatów zabraknie.

Mialem podobnie 15 lat temu, tylko ze wtedy w miejscowosci kilkanascie dachow zerwalo, czesc budynkow drewniaych polozylo calkiem oraz kolo 10 -15 ha lasow polamalo doszczetnie, nie mowiac o wywalonych drzewach w innych czesciach pobliskich lasow.

U mnie woda nawet na pietrze byla, nalalo przez wywietrzniki w oknach, kilka mm na podlodze, natomiast piwnica plywala

Tak jak teraz to moze padac cala noc

Co ty mówisz? U mnie kilka lat temu była taka sytuacja, u sąsiadów dach poszedł. Do domów się woda lała przez okna między uszczelkami. Wtedy to było coś jak trąba powietrzna, nikt nie widział na szczęście jak to wyglądało bo w nocy. 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się