Napisano Luty 23, 2010 (edytowany) · Zgłoś post :( Edytowano Czerwiec 14, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2011 · Zgłoś post Puławy podnoszą ceny azotów o 60zł netto. Chyba zaczoł się na dobre ruch cen w góre ,,wiosna Panie sierżancie" :( Stosował ktoś może nawóz FCA ProSan rozprowadza go firma ProCam, jakieś spostrzeżenia? Polecają go na I dawkę w rzepaku cena 1360zł netto gotówka, skład N16% , 5% K2O, 40% SO3 + mikroelementy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2011 · Zgłoś post chyba kto miał kupić to już to zrobił ::( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2011 (edytowany) · Zgłoś post pod rzepak kupiłem polifoskę 21 zawsze dawałem siarczan amonu lub jak mało Mg to kizeryt Współczynniki do przeliczania składników pokarmowych na nawozy http://www.hagepolsk...olczynnikow.pdf kalkulatory O0 https://www.schr.gov.pl/p,160,doradztwo-nawozowe http://polifoska.pl/police-naw http://www.agrolicznik.pl/?dev=desktop Źródło http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=1066&rok=2002&numer=09 Edytowano Grudzień 30, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 27, 2011 · Zgłoś post Ja też przeważnie stosowałem kizeryt, ale musiałem na niektórych polach gdzie gleby są bardziej przepuszczalne dorzucać wiosną sól potasową, przy ProSanie jest niezły skład choć mogłoby być z 5% więcej K20 no i tak trzeba jechać jeszcze z azotem bo przy dawce 300kg/ha będzie trochę mało trzeba uzupełnić ze 150kg/ha saletry 32%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 27, 2011 · Zgłoś post ja też sypię saletrę ale z anwilu 34% wydaje mi się że jest najlepsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post Nie, znam takich którzy jeszcze nie kupili. Dopiero się obejrzeli, że wiosna idzie. Współczuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post Ja na szczęście kupiłem nawozy,jak jeszcze cena była znośna:) Saletra - 780 mocznik - 1050 sól potasowa - 1300 Ceny brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post też kupiłem wcześniej pół nawet w czerwcu w chemirolu mówią {nieoficjalnie} że zastój Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post U nas mało kto kupił...kazdy czeka na dopłaty ..i choc decyzje maja od grudnia to pieniedzy nie ma do dzis....nawet dzwonili do centrali, ale tam im grzecznie odpowiedzieli ze maja czas do konca czerwca hihiihhi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 28, 2011 · Zgłoś post Przestawiłem się na grubszą saletrę 32% ze względu na lepsze rozsiewanie. Ścieżki mam na 24 metry i nieraz przy silniejszym wietrze drobną 34% znosił wiatr. Z Saletrą kędzięrzyńską czy tarnowską nie ma tego problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 29, 2011 · Zgłoś post ja myślałem o saletrzaku też dalej leci no i ma Mg tylko te ceny , natomiast saletrę z Włocławka w kuj-pom mają wszyscy i łatwiej coś wynegocjować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 29, 2011 · Zgłoś post To zalezy od cen...ale w tamtym roku u nas saletrzak wychodził duzo taniej niz saletra....no i mikroelementy gratis..w tym roku niestety drozej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 29, 2011 · Zgłoś post zwykle jest drożej i tak mówi logika tylko co w Polsce jest zgodne z logiką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 29, 2011 · Zgłoś post kupno nawozów to ruletka ale przeważnie są tańsze w lipcu i to jest chyba najlepszy moment na zakup. czasami są tańsze przed zimą ale to rzadkość tylko skąd fundusze w lipcu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 30, 2011 · Zgłoś post U nas mało kto kupił...kazdy czeka na dopłaty ..i choc decyzje maja od grudnia to pieniedzy nie ma do dzis....nawet dzwonili do centrali, ale tam im grzecznie odpowiedzieli ze maja czas do konca czerwca hihiihhi u nas jest podobnie z tymi dopłatami..... Wracając do tematu to jaka jest u Was cena Saletrosanu oraz Polifoski 21? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 30, 2011 · Zgłoś post Nie znam teraz cen nawozów gdyz juz kupiłem....i nie interesuje sie tym tematem.....ale jak bede wiedział to napisze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 2, 2011 · Zgłoś post ok.znam już cenę saletrosanu-1010 zł netto mocznik 1380- polski can yara 1080 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 2, 2011 · Zgłoś post SALETRA AMONOWA 1120 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2011 · Zgłoś post powinni im WSZYSTKIM dać nagrody za ceny >:(http://www.farmer.pl/srodki-produkcji/nawozy/nagrody-agrotech,26310.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 23, 2011 · Zgłoś post Saletra amonowa - 1300 Saletrzak - 1260 Mocznik - 1560 Dalej nie czytałem, żeby nie doznać większego szoku. Ktoś kupuje w tych cenach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2011 · Zgłoś post centralna polska 1380 nowe dostawy ;D ;D ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2011 · Zgłoś post Salerty? Czy oni powariowali? Ludzie! Kupujecie w takich cenach? Nieraz zastanawiam się czy kupować fosforan amonu w tej cenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2011 · Zgłoś post To fakt,że te ceny to przegięcie ale ci co wcześniej nie kupili a tacy też są to coś kupić niestety muszą,będą to pewnie mniejsze ilości i tylko azotowe ale jednak.Tak czy inaczej na dłuższą metę te ceny nie mogą się utrzymać bo rynek nie wchłonie produkcji po tak wysokich cenach a co za tym idzie mogą się wtedy zacząć problemy zakładów produkujących nawozy.Tak więc moim zdaniem tak wysokimi cenami zakłady działają tylko na swoją przyszłaściową niekorzyść. 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2011 · Zgłoś post Już tak było w 2008 roku i musieli obniżyć ceny. Pozostaje nadzieja, że na przyszły rok będzie taniej bo będą musieli pozbyć się z magazynów ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach