Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Podobno Niemcy wykupili większość nawozów Ultra na ten sezon. Ruski dap ma być o 150 droższy od naszego, a nasz oferują po 1680 netto. A jeszcze niedawno był o tyle tańszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Tak myślałem że ruskie poszło na zachód oni wiedzą co dobre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Rosja podpisała umowe z brazylią , wymieniają nawóz na żywność ,dlatego ruskie drogie i mało towaru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Putin dyma cały świat najbardziej unię a my na pierwszej linii Nadzieja w imporcie z Białorusi "Łukaszenka to taki ciepły człowiek" :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2018 · Zgłoś post Nie Niemcy, to nie jest rynek NPK, już panowie z Grupy A próbowali kilkanaście/dziesiąt lat. NA naszym rynku aktualni gospodarze mistrzostw w piłkę nożną sobie świetnie radzili (ceną) bo ludzie w 70-75% używali NPK-i. OD samego początku mieli prognozę wielkości sprzedaży na naszym rynku, zamiast dochodzić do pułapu kilkanaści lat zrobili to w 3 (cena). Przy okazji towar mają dobry, w większości trafił do ludzi którzy wiedzą czego chcą i są skłonni zapłacić trochę więcej niż za rodzimy odpowiednik poli6. Ot cała prawda ;) Oczywiście mają nowe kontrakty, Brazylia to gigantyczny rynek ale mono (10milionów ton KCl) NPK choćby nawet marginalny i tak liczony w tysiącach, setkach tysięcy;) Dużo idzie na Ukrainę, embargo srargo kiedy nie ma za co produkować. Tam są farmerzy z Europy i chcą kupować nawozy, to kupują, ruskie też. Polska to dla większości zagranicznych producentów rynek zapasowy, brak sprzedaży u siebie mogą szybko naprawić obniżką 50 zł w Polsce. Polacy są tak pro światowi, zachód może uczyć się od nas tolerancji, patriotyzm kończy się gdy różnica w cenie wynosi 1 zł ;) @miwigos Ceny zacne, Twój handlowiec chyba jest albo będzie na wypowiedzeniu. @barts sólka 1200, DAP 1650 (bardzo mało), MAP prawie wcale cena wirtualna @jarki litewski NPK tez jest ok, gorsza granula ale do 18 m spoko leci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2018 · Zgłoś post Jak tu się dziwić Polskim rolnikom przecież już tyle razy zostali patriotycznie wydymani GA w tym dymaniu przoduje ja osobiście wolałbym sypać polskie nawozy Niestety zdrowy rozsądek mi tego zabrania Czyli przerzucamy się na litewskie i białoruskie NPK ? O ile dobrze pamiętam to już sypałem litewskie chyba 7-19-29 czy 8-19-29 Powiedz mi czy jest różnica w jakości Litwa/Białoruś NPK ? I w ogóle co na dziś być polecił cena/jakość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2018 · Zgłoś post Litwa trochę lepsza granulacja i pewniejsze pochodzenie. Z Bialorusią to różnie bywa, raj dla podróbek. Cena Panie, liczyc i kupować, taniej nie będzie. Zresztą, zwróćcie uwagę na jakość granulatu nawet jeżeli chodzi o ruskich, katastrofa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2018 · Zgłoś post Gomel Białoruś rzeczywiście rozpuszczalność +-1% http://belfert.by/en/node/185 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2018 · Zgłoś post Ja nawozu nie sieje bo się nie opłaci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2018 · Zgłoś post Zboże masz zielne nakosisz prawie normalnie ,a nawozu nie sieje -nie kumam R-W ,napewno przedstawiciel nie bedzie zwolniony,wie że wspłracuje z wieloma firmami,kto daje cene nawet o kilka zł mniejszą od tego kupje, z chemią tak samo,saletre mogłem kupić za 790 , ale się spózniłem o 2 godziny-nie chciałem brać w ciemno nie znając cen konkurencji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post RSM 770 netto. Najtańsze wapno Wojcieszów 66 zł netto a najdroższe 173 zł netto Trzuskawica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 29, 2018 · Zgłoś post podwyżka RSM o 60 zł netto w 3 tygodnie, saletra/mocznik również ok. 100 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 29, 2018 · Zgłoś post Coś czuję w kościach, że na wiosnę spadnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 29, 2018 · Zgłoś post Zobaczyli że pszenica podrożała to trzeba rolnika oskubać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 11, 2018 (edytowany) · Zgłoś post "Całkowita cena nabycia 100% udziałów w Grupie COMPO EXPERT nie przekroczy 235 mln EUR" http://grupaazoty.com/pl/wydarzenia/compo-expert.html Będziemy robić na odsetki Edytowano Wrzesień 11, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2018 · Zgłoś post wzrost cen gazu o 40%.....Największy odbiorca gazu, z 12-proc. udziałem w krajowym rynku, to Grupa Azoty. W produkcji nawozów zakup surowca stanowi 50–75 proc. kosztów.....Jak będzie dalej? Tego spółka nie chce komentować. Wiadomo jednak, że Azoty kupują paliwo od PGNiG. I że kontrakt zawiera formułę cenową uwzględniającą sytuację na światowych giełdach. Umowa wygasa z końcem I kw. 2019 r., więc między dwoma państwowymi potentatami zapowiadają się trudne negocjacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post 4 godziny temu, R-w napisał: @lokizom Nie ma czegoś takiego jak nawozy sztuczne!!! To sa nawozy mineralne. Jak mamy oczekiwać od ludzi z miast że zrozumieją na czym polega ochrona roslin i nawożenie jak sami wprowadzamy w błąd? To jak nazwać nawozy azotowe !? Syntezą ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post To jeżeli mamy być super dokładni to na sól potasową powinniśmy mówić kompaktat poflotacyjny chlorku potasu (granulowany). Jest rozgraniczenie na nawozy mineralne, naturalne i komposty. Nigdzie nie ma mowy o sztucznych. Chodzi o to że opinia publiczna nieświadoma zagadnień może wymóc kolejne ograniczenia bez jakihkolwiek dowodów czy badań (patrz zaprawy neo..) Co brzmi przyjemniej dla ucha: rośliny nawożone sztucznie czy nawożone nawozami mineralnymi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post Oczywiście że mineralnymi brzmi zupełnie inaczej Ja tam z chemią byłem zawsze na bakier Ale nawozy azotowe jak nazwać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 24, 2018 · Zgłoś post To się nam szykują PODWYŻKI z prawdziwego zdarzenia Na dziś UDAWANE wielkie braki w asortymencie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 24, 2018 · Zgłoś post Nawozy do czerwca mam. W czerwcu zamawiam NPK, w sierpniu N. Dostawa i płatności to inna inszość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 2, 2018 · Zgłoś post Gaz drożeje, wybory zakończyły się zwycięstwem Ruskiego towaru na rynku brakuje jak jest to drogi Dopłaty dla rolników płyną z wszystkich stron :p Czas na podwyżki :( a Wy naprawdę wszyscy zaopatrzeni :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 2, 2018 · Zgłoś post u mnie Ultra 8 100 zł drożej od Polifoski 6, gdzie zawsze było na odwrót Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2018 · Zgłoś post tylko RSM zakupiony w sierpniu po 725 netto, reszta może grudzień/styczeń z braku funduszy przez inwestycję w gospodarstwie. Raczej będzie redukcja nawożenia o 20 % Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Ja też kupiłem RSM po o ile dobrze pamiętam 630, dwie cysterny, więc może starczy z racji dopalacza którego posiadam poki co. Może kupie jeszcze saletre ale jak juz to bezpośrednio przed ruszeniem wegetacji wiosna w zależności od stanu plantacji i warunków na polu. NPK-zero. Siarczan magnezu gdzieś za miesiąc mają być najlepsze ceny Edytowano Listopad 3, 2018 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach