Napisano Listopad 30, 2021 · Zgłoś post "Coś tam".....trzeba wiedzieć kiedy i co. a z tą tona to mówię poważnie wiem co kosze u innych i jak sypie. Jeśli masz makro i pH na odpowiednim poziomie to mikro dają 5 - 10 % więcej Jak QQ plonuje na poziomie 10 ton to masz prosty rachunek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 30, 2021 · Zgłoś post @suzin tu jest coś może Cię zainteresuje http://forum.farmer.pl/topic/1119-odżywki/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Przecież to jest stąd. Może nawet tam pisałem.Gdzie to jest włożone bo nie mogę znaleźć ? Cytat Skąd ten cytat. Edytowano Grudzień 1, 2021 przez suzin dopiska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2021 · Zgłoś post Nie rozumiem @suzin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2021 · Zgłoś post https://www.naturalcrop.com/biostymulatory-i-nawozy-doglebowe.html Nikogo nie chce reklamować ale co sadzicie o dwóch nawozach z tej firmy Fertil i Solactiv. Jest sens ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2021 · Zgłoś post Ja za bardzo nie wierzę w takie cuda , ile to kosztuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2021 · Zgłoś post ja również dlatego pytam o opinie, Fertil 2500 netto a Solactiv 1860 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2021 · Zgłoś post Za tą kase lepiej dać konkretny nawóz i nie liczyć na cuda, u nas Timac oferuje takie cuda,ale przedstawiciel w końcu przestał mnie odwiedzać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 8, 2021 · Zgłoś post @przem ja nigdy nie wierzyłem w cuda wianki jestem za stary Po drugie co Ty chcesz stymulować za takie pieniądze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 9, 2021 · Zgłoś post Jako dodatek do nawożenia kukurydzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2021 · Zgłoś post Kilka lat temu , były próby siania nawozu start. Przez dodatkowy aplikator zamontowany na siewniku. Też miałem przez dwa lata, kilka ha zasiane.Różnicy nie było. Pisałem jak dodatkowo na części pola, rozsiałem 300kg polifoski 8-ki. Zasobność na tej działce to; P. 6,0 K. 15,4 Mg. 4,8.. Więc szału nie było. Nie dało to żadnej z wyżki plonu. I co, też nawóz do kitu. Jak zrobić tego rodzaju testy , żeby były w miarę miarodajne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2021 (edytowany) · Zgłoś post orientujecie sie ile srednio wazy 1m3 swiezego podloza pieczarkowego, prosto z polki? i jakie ma slakdniki? oraz takie samo pyanie o pomiot indyczy? mocznik jeszcze mam oferty po 3200 ale w wiekszosci po 3800, po ile poli 6 i sol mozna kupic? Edytowano Grudzień 11, 2021 przez barkas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2021 · Zgłoś post Ceny nawozów organicznych też idą w górę.Mnie za tonę obornika bydlęcego podniósł z 40 na 80zł/tona.Ale i tak wiosną będę gnoił pod buraki.Poli 6 w okolicy 2650. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2021 · Zgłoś post Czy to jest opłacalne dać z rozwózką 3-4 tyś na hektar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2021 · Zgłoś post @miwigos tak kombinowali w Nakle, że mi burak po buraku na hektarze przypadł. W tym roku miałem tak morgę to plon 6ton(25t/ha). Trudno-najwyżej nie dam mineralnych poza azotem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2021 · Zgłoś post Buraki mimo przełamywania płodozmianu bardzo mocno zubożają Tu słuszna uwaga zależy po ilu latach wracają na pole Czy jest czym odbudować humus Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2021 · Zgłoś post A co ma Nakło Ty ustalasz ile i gdzie siejesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Chciałem jednorazowo 5ha i tak się ociągali,że decyzje w połowie października dostałem.Już posiałem pszenżyto. Przy dwóch maciorach nie odbuduję humusu. Edytowano Grudzień 12, 2021 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 20, 2021 (edytowany) · Zgłoś post @miwigos zwracam honor odnośnie nawożenia potasem w zimie Wzrost kosztów nawozów Nie licząc innych zmiennych wzrost kosztów nawożenia wzrósł z 22,5 % do 25,8% Edytowano Grudzień 20, 2021 przez jarki Wzrost kosztów nawożenia + połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 20, 2021 · Zgłoś post Wymycie co to znaczy? Dokąd jest wymywany i jak? Dużo zależy tez od systemu uprawy. Przy uprawie zerowej straty są o wiele mniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 20, 2021 · Zgłoś post Ta saletra razy Trzy masakra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post @ansu wymywany poza zasieg korzeni roslin powinno byc ale jak to w wypadku takich zrodel pewnie chodzi o wymycie poza strefe o glebokosci 0-30 cm. Kazdy rodzaj gleby i pola trzebaby rozpatrywac osobno bo jak dobrze wiecie pola sa mozaikowate. Na kilku moich polach wiekszosc miejsc to sa miejsca gdzie tej warstwy, ktora jest w stanie cos przytrzymac jest zaledwie 15-20cm. Ale sa tez miejsca i pola gdzie te warstwa siega bardzo gleboko. Tylko, ze wydaje mi sie ze im glebiej tym i tak mniejsza zdolnosc do ,,lapania" skladnikow, chociaz gleba niby jednakowa na 5 cm, 50 cm czy 100 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post Moim zdaniem na ziemi o dobrej kulturze raczej trudno o straty przez przemieszczanie się składników w głąb poza zasięg korzeni. Wręcz stosuje się orkę czy inne sposoby nawożenia wgłębnego by nawozy umieścić głębiej. Rośliny pobierają nawozy z głębokości i transportują do góry szybciej. O piachu się nie wypowiem bo to inna bajka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post Zawsze mówię że najwięcej o stratach krzyczą ci co nawozów nie sypią Z drugiej strony przy obecnych cenach NPK trudno być rozrzutnym Kłania się uprawa roślin o mocnym systemie korzeniowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post Akurat NPK jest tani w stosunku do azotu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach