Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post Azot jest najbardziej plonotwórczy, bez PK coś tam przez parę lat urośnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post NPK nie pisałem jako całość czyli wieloskładnikowy Chodzi o wszystkie nawozy bo mikro też sporo podeszło Oczywiście że azotu nie oszukamy bo zaraz się to odbije na plonach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post A jakies zaleznosci zdolnosci magazynowania skladnikow pokarmowych na glebie jednolitej na duzych glebokosciach, kiedys cos takiego widzialem. Czyli ile jest w stanie gleba przyswoic w profilu np. 0-20 cm, 20-50 cm, 50-100 cm. Raczej nie sa to wartosci stale nawet jesli gleba jest jednolita na calej tej glebokosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 21, 2021 · Zgłoś post Raczej trzeba sobie zadać pytanie co gdzie w jaki sposób tracimy i jak tym stratom zapobiec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 22, 2021 · Zgłoś post A to to już my tu wszyscy wiemy tylko rzadko robimy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 22, 2021 · Zgłoś post Potas nie łączy się w glebach torfowych i jakiś jeszcze. a jest to spowodowane że mają taki sam jon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 22, 2021 · Zgłoś post Bardziej chodzi mi o rośliny które wyciągają z głębokich warstw Następnie pozostawiają dużo resztek na powierzchni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 22, 2021 · Zgłoś post Lucerna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 22, 2021 · Zgłoś post Próchnica jest magazynem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2021 · Zgłoś post Tak próchnica to taki akumulator również wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2021 · Zgłoś post Azoty mocno w góre pójdą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2021 · Zgłoś post Mocznik przebije 5tysi do wiosny?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2021 · Zgłoś post Saletra juz 4400-4600, mocznik mnie nie interesuje tym bardziej ten nowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2021 · Zgłoś post Ile???i gdzie...PO TYLE! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2021 · Zgłoś post po dzisiejszej podwyżce może się wydarzyć Wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 23, 2021 · Zgłoś post Q...ra!To ja swoją saletrę zostawiłem Jednak we firmie w której ją kupiłem.To przy skoku ceny +3000zł będę dopłacał? Od dziś ten cennik??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 24, 2021 · Zgłoś post Nowe dostawy , pytanie czy stare zapasy maja czy chca sprzedać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 24, 2021 · Zgłoś post Nie tylko u nas energetyki drogie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 10, 2022 · Zgłoś post Może ktoś coś słyszał ,Mocznik sypki (nie granulat) 33N Duński Cena 1700zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 11, 2022 · Zgłoś post Cofnij się trochę do tyłu w temat, jesienią o tym pisaliśmy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 11, 2022 (edytowany) · Zgłoś post 7 godzin temu, Pałuczanin81 napisał: Jak tak można się "zasrać"i zapasów nie zrobić?Od lat jesteś nieomylny(i to nie jest zaczepka)-aż trudno uwierzyć w twe plony A można można się wqrwić na nagłe podwyżki cen a dziś na siebie Edytowano Styczeń 11, 2022 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 11, 2022 · Zgłoś post Sądziłem, że tak jak @przem chcesz inflacją manipulować/ciąć koszty.Rzecz oczywista, jako ryczałtowiec nie wiem nic o rozliczeniach.Mało tego pan minister rolnictwa nam obiecał:"nawozy drogie,ale rolnicy na tym nie stracą.." W którymś sezonie (2019?)więcej płaciłem jesienią niż na bieżąco. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 11, 2022 · Zgłoś post 11 godzin temu, suzin napisał: Może ktoś coś słyszał ,Mocznik sypki (nie granulat) 33N Duński Cena 1700zł. Jak to gów..o chcesz dokladnie rozsiać , nie da sie , dobre do sadu na dzialke ręcznie rozsiać, jesienia był po dobre 900, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 11, 2022 · Zgłoś post @Pałuczanin81 inflacją manipulować ?? Rozwiń myśl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 11, 2022 · Zgłoś post Kiedyś pisałem przychody i wydatki to zawsze na minusie wychodziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach