Napisano Czerwiec 14, 2020 · Zgłoś post A co narzekanie pomoże ,w polu narazie jest pięknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Ale juz narzekasz ze rzepak do siania bedzie a zboze jeszcze do konca niezebrane. Kazdy troche lubi ponarzekac, czasem nawet nieswiadomie Edytowano Czerwiec 14, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2020 · Zgłoś post To wszystko przez PISiorów!,jakby nie oni -to nie trza by było T3 robić w pszenżycie. Kiedyś POgoda była inna i trawa lepiej rosła. Jeszcze te Toledo na 10+ rokuje,jak to zebrać Ehh! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2020 · Zgłoś post A co oni maja do T-3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2020 · Zgłoś post @Pałuczanin81 ironizuje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2020 · Zgłoś post Skoro każdy narzeka. Faktycznie pszenżyto kończy kwitnienie.Teraz wróciłem z obchodu. Pogoda tropikalna się szykuje i burzowa.Plon zbliżony do 10+. Jednocześnie sporo wykotłuję kołami,bo ścieżki zrośnięte. Ciekawe,jak u nas z dostępnością fungicydów?Ambrossio+Porter?chodzi mnie po głowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2020 · Zgłoś post Masz pszenżyto na 10 to bym się nie zastanawiał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 16, 2020 · Zgłoś post Zacząłem mieszać Tebukonazol z metkonazolem na wieczorny zabieg i wg etykiety ten X-met nie zwalcza fuzariozy?Tania rejestracja środka,że nie ma w etykiecie. czy faktycznie "se pojeżdżam"? Na pszenicy po Kier pierwsze porażenia w kłosie!mszyca i skrzypionka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 16, 2020 · Zgłoś post Na fuzariozy tebukonazol i prochloraz tanio i dobrze, a z adiuwantem jeszcze lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 16, 2020 · Zgłoś post Metkonazol też dobry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 16, 2020 · Zgłoś post Prychnięte na pszenżyto. TU co więksi jeszcze jadą w pszenicy. Więc nie byłem sam. Dla pewności dodany DEL-śmierdziel 0,1l/ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 16, 2020 · Zgłoś post Tak tebukonazol jak i metkonazol są dobrym wyborem Natomiast w mieszaninie będzie jeszcze lepiej Z protiokonazolem byłoby najlepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post W Kurce stwierdzili,że nie warto. Żniwa za pasem i karencja nie pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Co oni pierdoła jak karencja nie pasuje a jak dasz bi na mszycę to pasuje Karencja 42 dni to mamy jeszcze sporo czasu pod warunkiem że mamy ZBOŻE Jak ktoś ma dziadostwo lub jest to jęczmień ozimy to inna sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post To można tak dokładać bo lepsze i ochrona fungicydowa przekroczy 500zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 (edytowany) · Zgłoś post A zapomniałem nie mówimy tu o strobiurynach Kolego ja nie mówię o pieniądzach mówię o ochronie A czy warto to już indywidualna sprawa Edytowano Czerwiec 17, 2020 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Chodziło o dodanie azoksy do tebu(które było w zapasach).To nie jest dziadostwo,tylko pszenżyto. Na robaka DelCaps. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Ale do koszenia będzie na końcu lipca, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post U mnie chyba koniec sierpnia do koszenia jesli teraz jeszcze napada. Aktualnie jest poczatek kwitnienia. Za 10-14 dni jak przekwitnie pojdzie protiokonazol+metkonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post @lokizom Ja bym na twoim miejscu poważnie rozważył osłabienie tego zabiegu bo jak lato będzie mokre to możesz mieć problem ze zbiorem wegetacja w zbożach bardzo się opóźniła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Jeszcze T6 proponuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Taka ochrona na max to wykorzystanie potencjału tylko tu trzeba mądrze to zrobić Pamiętam te pszenżyta koszone czasem początkiem września jest dreszczyk emocji Ale plony około dwucyfrówki w monokulturze zbożowej dawały satysfakcję U mnie wątpię żebym w to poszedł za bardzo odcierpiały wiosną Edytowano Czerwiec 17, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Obstawiasz pszenica po pszenicy. Chciałem wrócić do rzepaku,ale w Kurce dziś stwierdzili,że bez zapasów to robal wpierdzieli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Ja bym sie cieszyl jakby pszenzyto bylo troche pozniej, bo i tak bedzie pewnie naraz zyto i rzepak potem groch pewnie razem z jeczmieniem jarym. Nie ma co prorokowac, to jeszcze 6-7 tygodni do rzepaku Edytowano Czerwiec 17, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Co roku jest wszystko razem ,ja sie do tego już przyzwyczailem 5-6 dni i po żniwach Edytowano Czerwiec 17, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach