Napisano Marzec 14, 2021 · Zgłoś post Prawie nigdy nie pryskałem zamiennikami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2021 · Zgłoś post Każdy z nas ciągle pryska bo weźmy taki horizon to ze trzy razy droższy Ważne jest jak tu ktoś pisał żeby jedna mieszanina była w składzie oryginalna A już dodatek powiedzmy trzeciej substancji może być podróbką Co innego jest od kurków oni mają cuda formulacje Tu musimy być bardzo ostrożni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2021 · Zgłoś post Jest jeszcze synergia można coś wymieszać czego nie ma w sprzedaży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2021 · Zgłoś post TU przedstawiciel Kurki testuje najpierw u swego teścia pod Inowrocławiem.Dopiero wtedy zaleca mieszaniny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2021 · Zgłoś post Który??Waldi?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2021 · Zgłoś post Przecież wiesz!Moja wyrocznia.Odkąd tam pracuje jeszcze mnie w maliny nie wpuścił. Choć malin jeszcze nie pryskałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2021 · Zgłoś post A czy pan Leszek B nie jest największym posiadaczem ziemskim w PL ? Chyba jednak jest gdzie testować chińskie wynalazki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2021 · Zgłoś post Pan Leszek b kupuje markowe produkty!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2021 · Zgłoś post Ja mam taki pomysł na ten rok: 0,8 tiofanat od razu jak będą cieplejsze dni. A po 2 tygodniach: tebu, prochloraz, cyfluneamid Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2021 · Zgłoś post Dnia 3.03.2021 o 11:48, jarki napisał: Plan 2021 na razie tylko dwa zabiegi bo nie wiem co dalej T1: Fenpropidyna 380g, Prochloraz 345g, Tebukonazol 200g T2: Piraklostrobina 140g, Epoksykonazol 100g, Protiokonazol 150g Co dalej pojęcia nie mam zależy od pogody może jeszcze T3 i T4 ?? A może tanie T3 tebu/tiofanat U mnie bez zmiany już prawie wszystko przywieźli W T1 na części zamiast tebu będzie reszta propiku która mi została Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Ta fenpropidyna to sie czym różni od Corbela? Większość siana po zbożach więc prochloraz raczej u mnie nieodzowny. Edytowano Marzec 15, 2021 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2021 · Zgłoś post Obydwie substancje z tej samej grupy chemicznej obie głównie na mączniaka Czyli na oko wydaje się że jeden kit i około 500g aby było skutecznie Ale są pewne źródła mówiące że fenpropidyna lepsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 16, 2021 · Zgłoś post Skoro odmiana(poza Arkadią) niepodatna na mączniaka to po co skupiać się na tym komponencie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 16, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Mączniak to nie tylko kwiecień ale również długo długo później Profilaktyka bo jak się rozpanoszy w zbożu to sobie nie poradzimy Pamiętam wieki temu te wory żółtego siarkolu później tilt to było coś Każdy kto miał jakieś minimalne pojęcie zauważał efekty a arkadii nie znano Edytowano Marzec 16, 2021 przez jarki Wory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 16, 2021 · Zgłoś post Siarkolu nie pamiętam,ale Tilt i Arteę stosowałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 16, 2021 · Zgłoś post Siarkol 80 jest dostępny ze 3kg /ha to około 20zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 16, 2021 · Zgłoś post Jeśli dobrze pamiętam to był siarkol extra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 16, 2021 · Zgłoś post Panowie były dwa rodzaje z karbedazymem i bez Oczywiście karbendazym wycofany od kilku lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 16, 2021 · Zgłoś post Kontaktowe jak siarkol mają zaletę, że niszczą grzyba również na martwych tkankach, ale nie wszędzie docierają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2021 · Zgłoś post Z czym mieszales Fosse @jarki?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2021 · Zgłoś post Różnie bywało z epoksykonazolem, propikonazolem Teraz będzie części z tebukonazolem i reszta propiku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2021 · Zgłoś post Gęsta Killimanjaro zaczyna wyglądać jak sianko wigilijne. Tebukonazol+fenpropimorf starczą na wiosenne T0? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2021 · Zgłoś post Na triazole musi być ciepło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2021 · Zgłoś post Kropiliscie już zboża. Ja robiłem część w zeszłym tygodniu a część wczoraj jak było ciepło. Tak sobie myślę że może jednak mój pomysł z tiofanatem jednak był dobry a czas na właściwy zabieg T1 będzie jak już przyjdzie właściwe ciepło a nie takie tylko przeblyski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2021 · Zgłoś post Opryskiwacz nawet po zimie nie poskładany. Od 10.04 ciepełko ma wrócić: U mnie jakaś "kurka mieszanina"+siarczan magnezu+agrosol max 36. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach