Napisano Kwiecień 1, 2021 · Zgłoś post Nie nawet jeszcze nigdy takiej opcji T0 nie rozważałem Moje pszenice jednak nieco później siane choć ta po pszenicy ?!? Możliwe że w przyszłości i mnie czeka zabieg tylko tiofanat będzie nie realny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post Najgorsze jest to że tiofanatu nie można praktycznie z niczym mieszać, nawet z MgS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post W ubiegłym roku mieszałem w T4 z basfoliarem Nic się nie działo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post Odkąd kilka lat temu zrobiłem "kleik"z borem mam uprzedzenia co do mieszanin.Ale brak czasu nawet na podstawowe zabiegi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post @jarki ja patrzę na tabelę mieszania. Jest nawet taka apka od firmy I..... z Olkusza, ich produkty z dość popularnymi s.o.r. też tam są. Właśnie tiofanat to chyba najgorsza substancja do mieszania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post Nie widzę sensu pryskania , herbicyd na dwuliścienne poszedł ,odżywki też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post ja zrobiłem pierwszy raz T0 - morfolina + triazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2021 · Zgłoś post Po czym stanowiska i jaka presją chorób ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Jakie odmiany pszenicy?te "podatne"wg Ciebie skasowałeś. Piszecie o zabiegu jesiennym,czy wczesnowiosennym. U mnie wraz z ciepłem się znacznie poprawiło Edytowano Kwiecień 3, 2021 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2021 · Zgłoś post Stanowisko po rzepaku a pszenica to Kilimandzaro. Siew początek października. Miałem to dodać jako dodatek do Delaro ale podzieliłem zabieg i zobaczymy co z tego będzie zwłaszcza że było ciepło i triazol się wchłonął w optymalnej temperaturze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2021 · Zgłoś post Co z fungicydami w takich warunkach pogodowych Niby zimno ale wilgoć w powietrzu bardzo wysoka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2021 · Zgłoś post Mnie wciąż chodzi po głowie połączenie zabiegu regulacji z fungicydem. ponoć rok ma być przekropny acz zimny? Nawet pszenżyto nie opryskane na chwasty- pewnie będzie miotła fest. W następnym tygodniu tylko niewielkie okienka pogodowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2021 · Zgłoś post Właśnie myślę czy te okienka wykorzystać na fungicydy ale temperatura? Niby pszenica kiepska zwłaszcza w porównaniu do ubiegłorocznej o tej porze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Ja zrobiłem wczoraj trochę i dzis regulacje żyt i jęczmieni. Po niedzieli szykuje się na fungicydy Ogólnie to dzisiaj miał być piękny słoneczny, wietrzny dzień. Ale koło 12 godziny zerwał się większy wiatr, spadło kilka kropel i po tym było tylko pochmurnie i praktycznie bezwietrznie. Pogody wogole nie trafione na dziś. Szkoda tylko że praktycznie w całym kraju popadalo, nawet 30 km ode mnie na południe też, a tutaj nic a przydałby się deszcz na tą drugą dawkę N Edytowano Kwiecień 17, 2021 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Poniedziałek /wtorek regulacja i fungicyd, kolanko 0,5 do 1 cm oderwane w pszenicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Czy to jest dobry moment na fungicydy mam wątpliwości Fakt zależy od konkretnej plantacji ale te warunki mnie nie przekonują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Załatwimy wszystko jednym wjazdem?(T1/T2). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Idealna faza i w miarę ciepło, dla mnie OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2021 · Zgłoś post Mikstura wypryskana póki co pszenica wydaje się dość zdrowa Wyjścia nie było kolejne dni zimno a dziś i wczoraj 18-19°C Zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post To jednak mikstura,nie azot posypowo?Od poniedziałku się nadrobi,znów ma być ciepło i sucho. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post Pisałeś że masz wątpliwości czy dobry moment, lepszy był niedziela/poniedziałek ,bo trzy dni ciepłe noce i dni ,dzisiejsza już dużo zimniejsza ,poranek zimny z wiatrem i co dzień gorzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post Poniedziałek był wietrzny ale do godziny 12 jak jeszcze nie wialo to część zrobiłem. Reszta we wtorek, ten był idealny na opryski ale i tak każdego dnia były przymrozki do -2. U mnie to będzie słaby rok, pszenzyto ozime cienizna, jęczmień jary rzadko posiany wschodzi po ponad miesiącu czasu. W groch wje... się dziki, mimo że myśliwi pilnują dość dobrze. Cześć żyt przy lasach nie napawa optymizmem bo larwy ploniarki zbożowej opanowały praktycznie te wszystkie pierwsze najmocniejsze pędy. Robi sie u mnie coraz większy problem z tym szkodnikiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post Uważam że te dwa ostatnie dni były bardzo dobra temperaturowo na fungicydy Fakt że wczoraj pod koniec trochę wiało ale nie w takim wietrze pryskałem Poszła jak wcześniej pisałem fossa po całości a na jednej części propik innych tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 27, 2021 · Zgłoś post Panowie na septorizę liści pszenicy Comandor-podstawa choć po zbożach na razie zdrowa. Nawet Arkadii nic nie toczy.Kilimanjaro SUPER-żeby tylko plon był. co najlepiej podziała:Corbel 1l,Tebu 1l,difenokonazol 0,5l- ewentualnie jak to pomieszać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 27, 2021 · Zgłoś post Koniecznie pomieszać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach