Napisano Czerwiec 21, 2022 · Zgłoś post Ja na jednym kawalku po czosnku zastanawiam sie czy jeszcze nie dac cos na fuzarioze? Dotychczas jeden wjazd fungi 1 priaxor i 0,7 tebu - 3 czerwca - pszenica dopiero zaczynala sie klosic, cos doradzicie? Wiekszosc lisci zielona na stanie mam prochloroaz i tebu z lepszych na fuzarioze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2022 · Zgłoś post Na fuzariore wg mnie kolejnosc substancji od najlepszych:metkonazol, protiokonazol, tebukonazol, prochloraz. Ja tez sie zastanawiam na pszenzycie, na tym dobrym na pewno dam metkonazol z protiokonazolem a na tym slabszym jeszcze sie zastanawiam ale pewnie tebukonazol+prochloraz. Wiecie ze mozna kupic litr prochlorazu nawet po 40 zl z racji ze wycofuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2022 · Zgłoś post A metkonazol jaka dawka? hm to gdzie taka promocja na prochloraz jak wycofuja? Zazwyczja jak wycofuja to cena idzie w gore, a pozniej spredaja spod lady 3-4 razy drozej. Zastanawiam sie czy w ogole dawac to fungi, znowu nadaja wysokie temperatury i bez deszczu, i moz ebyc powtorka z ubieglego roku, ze na poczatku czerwca zapowiadalo sie na 10 ton, skonczylo sie ledwo na 5... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2022 (edytowany) · Zgłoś post W 2020 roku były długi sezon w zbożach 23 czerwca dałem yamato 1,3l/ha Wcześniej T3 było 6 czerwca protio+tebu odpowiednio 0.5+0.76 Czy wykonać ten zabieg to Twoja decyzja oczywiście Ja bym kropił zwłaszcza że pszenica w takiej fazie Edytowano Czerwiec 21, 2022 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2022 · Zgłoś post Po tym co ostatnio widziałem w Kuj-pom u mnie jest dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2022 · Zgłoś post Jest rzadka troche ale widac ze klos nadrobi to az nadto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 6, 2022 · Zgłoś post U ciebie takie zielone pszenice , u nas wszystko żółte , ziarno robi sie pomarańczowe, jęczmienie koszą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 6, 2022 · Zgłoś post Tu również są takie prawie do koszenia są też zielonkawe Ale moje w większości są dość zdrowe i bardziej zielone od tych późno sianych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 6, 2022 · Zgłoś post Czyli więcej wody bo ziemie masz słabsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 6, 2022 · Zgłoś post Po sąsiedzku raczej wody tyle samo Po wiosennej redukcji nawet na mozaikiach JAKOŚ się trzyma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 17, 2022 · Zgłoś post Licząc od lewej (stan na 22 czerwca) Różnica jaka zauważyłem wtedy to jakby dłuższy szerszy liść przy Elatusie, Odmiana Kilimadżaro. 3 liście 1L Elatus Era, 3 liście 1,25 l Revysky + 100 gram azoksystrobina, 3 liście 125 gram protiokonazolu + 100 gram azoksystrobina, Zdjęcie u góry stan z 17 lipca taka sama kolejność Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 17, 2022 · Zgłoś post Czyli wydana kasa powinna się zwrócić Ostatni liść po lewej nieco przypalony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 19, 2022 · Zgłoś post A czemu pięterka pogubione i skąd to się bierze? Przy plonie 7 ton to strata minimum 0,5 t/ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 19, 2022 · Zgłoś post Za mało wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 27, 2022 · Zgłoś post @jarki chyba raczej ostatni liść po prawej. Nie mam pojęcia dlaczego kocówka jest przypalona bo pryskane było po 20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 27, 2022 · Zgłoś post Tak tak po prawej, może to efekt protiokonazolu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 9, 2023 (edytowany) · Zgłoś post U mnie w pszenicy sianej na początku września zaczyna się wyłaniać liść flagowy, niby zimno ale fazy pędzą tutaj tez nie pada, ale większym problemem są codzienne przymrozki Edytowano Maj 9, 2023 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 9, 2023 · Zgłoś post U mnie siana 18-20 wrzesień flagowy też wychodzi, czas na T2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 9, 2023 · Zgłoś post U mnie jeczmien ozimy dopiero podflagowy. W tym roku wieksza roznica niż zawsze między moim regionem a Waszym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 9, 2023 · Zgłoś post Dziś ostatni przymrozek?Jęczmień ozimy dostał ości.Pie..olę nie pryskam więcej.W końcu kwietnia dostał 0,8l Soligor. Reszta ozimin z 22-25 października parskana 1 mają.Azot też rozrzucony. Czekam na pogodne żniwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2023 · Zgłoś post Jeśli dałeś nawozy normalnie to opryskaj T2 jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2023 · Zgłoś post Ja jeszcze około tygodnia do T2 w pszenich Plan jest na piraklostrobina i fluksapyroksad + protiokonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2023 · Zgłoś post To jaki środek, ja w tym tyg. ascra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2023 · Zgłoś post Elatus lepszy i tańszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2023 · Zgłoś post Czy lepszy bo ja wiem , ascra tańsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach