Napisano Czerwiec 3, 2021 · Zgłoś post @jarki rozdziel tematy. w powiecie nyskim (już opolskie) rozsypała się spółdzielnia rolnicza 895 ha i aby pole nie stało ugorem KOWR na szybko organizował przetargi dzielił działki na mniejsze po 20-30 ha. Umowa dzierżawy tylko na 8 miesięcy lub do skoszenia plonu. Na wiosnę przyszłego roku działki ponownie będą dzielone na mniejsze parcele po około 10-15 ha. Każdy nabijał +/- 3 tony pszenicy za czynsz. Po wygraniu jednej działki nie mogłeś uczestniczyć w kolejnym przetargu, bardzo uczciwie. Znowu KOWR z Wrocławia organizował przetargi "kto da więcej" i tam działki szły już po 4-5 t pszenicy umowa na 10 lat. Bili się rolnicy tak jak mówi @miwigos tylko Ci co mają +200ha. U mnie przez gminie dzierżawa w tym roku na wiosnę poszła za 320 kwintali żyta za 4,8 ha IIIa-IV klasy ziemi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 3, 2021 · Zgłoś post Największy gospodarz ma coś koło stówy ha,62 lata,otyłość,cukrzycę,alkoholizm i jeszcze "łapie" Tylko ma jeszcze fuksa,bo za dopłaty+podatek (max.1250/ha)paru wyswobodził. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 3, 2021 · Zgłoś post 4 godziny temu, miwigos napisał: Jak ktoś daje 2-3 tyś czynszu to myślący nie jest Właśnie jest bo myśli jak to przejąć na własność Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2021 · Zgłoś post Przejmuje ten co więcej płaci , a nie ten co uprawia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2021 · Zgłoś post Oj o różnych podchodach już słyszałem :D Ale fakt jak będę sprzedawał to ogłoszę i kupię se młotek aukcyjny ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2021 · Zgłoś post Jeszcze gong i ring chiński-dmuchany. Ktoś z mojej wsi mnie rozszyfrował NA FORUM.Przeczytał tu,że rozważam ziemię oddać w dzierżawę po tych żniwach. Jeszcze tylu okazji do rozmów przez te dwa tygodnie to nie miałem. Każdy pytał,jak mi się powodzi? Dopiero wczoraj dowiedziałem się wprost! PADASZ...to bierzemy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2021 · Zgłoś post Widzisz jak się wszyscy martwią o Ciebie i Twoją Rodzinę Kolega opowiadał jak mu drogę zajeżdżali i zapraszali do domu na kawę Innego po tragedii rodzinnej Matkę na podwórko podwoziami z rowerem w bagażniku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2021 · Zgłoś post Tylko z pisaniem trza by przystopować,żeby się nie narazić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 9, 2021 · Zgłoś post 7ha w kilku kawałkach 2tysi plus podatek jest 3 chętnych i jeszcze się podbijają. Inne miejsce 12ha dopłata i 1000zł dla właściciela 2 chętnych. Ziemia 3b. PS 2tysi na rękę na czysto .. to może i ja bym oddał. Tylko pewnie zaraz mi zaorzą ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 9, 2021 · Zgłoś post I co orka Ci ziemie zniszczy ,jeszcze ją sam zaorzesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 9, 2021 (edytowany) · Zgłoś post TU poszło na 3tys.(IVb)+podatek. Ale jeszcze się pomęczę z parę lat. Dopóki "złom" się nie rozkraczy. Chyba,że wszystko wynajmę.Nawet mi się podoba-gospodarzenie z komórką przy uchu. Edytowano Sierpień 9, 2021 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2021 · Zgłoś post @miwigos ile i za ile kupiłeś tego pola? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2021 · Zgłoś post Kronike piszesz że chcesz tak dokładne dane ,na pewno drogo, ale takie ceny w naszym rejonie , cud że udało się kupić, bo konkurencja duża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2021 · Zgłoś post Tutaj juz 70 tys chca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2021 · Zgłoś post Co za tajemnica?Premią dla młodych rolników zniwelujesz,bo ponoć do czwartego pokolenia dzielić gospodarstw nie można.Choć nas dzieli 20 km to nie jesteśmy w jednym regionie.W tym tygodniu za dzierżawę we wsi facet dał 4500zł/ha.Ale to chyba inflacja połknie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Poniżej 80 tyś kilkanaście lat się nie kupi, więc można powiedzieć że tanieje w stosunku do wszystkiego innego, za premie kupisz działeczkę a nie działkę , 2-4 ha to można kupić przyległe inaczej nie zawracam sobie głowy Edytowano Październik 3, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 23, 2022 · Zgłoś post U mnie w 1996 ziemia kosztowała 7-8 tyś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 23, 2022 (edytowany) · Zgłoś post W 2005 Ojciec za 40 ha placil po 9 tys od prywatnego. Doplaty byly 2 razy wieksze niz raty kredytu na 15 lat. Wystarczylo brac jak leci, nic bie robic a doplaty splacaly i jeszcze zostawalo. Teraz to armagedon brac po 70-100 tys Edytowano Styczeń 23, 2022 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 23, 2022 (edytowany) · Zgłoś post 2005 ponad 20tysi IIIb Teraz nie ma obrotu Edytowano Styczeń 23, 2022 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2022 · Zgłoś post w 2005 kupiłem za 30 tyś, w 98 kupowałem po 20 tyś, u mnie zawsze było drogo , wszystko od prywatnych osób Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2022 · Zgłoś post W 2012 po 30 tys. W 2015 po 50 tys. To bylo juz bardzo duzo i przeplacone ale to akurat najlepsza ziemia moja. W 2018 po 35 tys. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2022 · Zgłoś post Od 2015 powyżej 50tysi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2022 · Zgłoś post Od 2015 do obecnie 80 tyś i więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2022 (edytowany) · Zgłoś post jak narazie max 17 tys/ha. Ostatnio laka 40 ar i bagna 35 ar, lacznie 75ar za kupilem za 3,5 tys. U natariusza musialem podniesc cene na 10 tys, bo mowil ze w skarbwoce nie przejdzie... Edytowano Styczeń 24, 2022 przez barkas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach