Napisano Kwiecień 1, 2011 (edytowany) · Zgłoś post nowy środek http://www.agro.basf.pl/pl/common/tiles/static.jsp?page=uprawy/zboza/medax_top/Medax_Top.html&pageId=930461 jedną z substancji jest chlorek mepikwatu {ten sam co ma caryx} Edytowano Grudzień 27, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2011 · Zgłoś post Witam!!! Zastanawiam się,czy teraz nie opryskać pszenżyta Cerone ( 0,5l/ha), tak na wszelki wypadek, bo jest bujne, a dostało tylko 120kg N. Faza to drugie kolanko, jak myślicie opryskać teraz, czy czekać? Cerone można stosować niby nawet jak jest liść flagowy. Proszę o rady, nie mam doświadczenia w tym temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2011 · Zgłoś post Ja bym nie pryskał-po pierwsze dlatego,że teraz zaczyna się faza rozwojowa tzw. "wielki okres" i osobiście nie używałbym w tym okresie regulatorów wzrostu a po drugie dlatego,że coś mi się wydaje,że pogoda sama skróci bo już się pomału sucho robi a jeśli się okaże,że popada i łan wciąż będzie się ładnie zapowiadał to wolał bym dać ten etefon w fazie BBCH 37 jako hamulec no i oczywiście w mniejszej dawce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 30, 2011 · Zgłoś post Masz rację narazie sucho na polach. BBCH 37 powinno być za jakiś tydzień, półtora? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2011 · Zgłoś post Za tydzień to na pewno jeszcze nie będzie. U mnie w planach był CCC a później Cerone lub Moddus ale kto zgadnie czy będzie sucho? Jak nie skrócę pszenicy to jak most będzie leżała przy wilgotnej aurze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2011 · Zgłoś post Dam jednak 0,5l/ha Cerone ( zalecają 1l) razem z fungicydem, tak dla "uspokojenia" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2011 · Zgłoś post wstrzymałem się z wszystkimi antywylegaczami bo było sucho a teraz :-\ zdałoby się popryskać choć miejscowo gdzie ładniejsze zboża tylko jęczmień zaraz będzie miał ości :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2011 · Zgłoś post Ja też czekałem, bo było bardzo sucho, a teraz to pszenżyto ledwie stoi. Panowie co robić? Liść flagowy za parę dni wyjdzie. Mogę jeszcze teraz pryskać Cerone? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2011 · Zgłoś post http://www.bip.minrol.gov.pl/DesktopDefault.aspx?TabOrgId=1187&LangId=0 do flagowego podobno etefon postarza komórki=wcześniejsze żniwa , wiecie coś o tym :o :o czym różni się chlorek mepikwatu od chlorku chloromekwatu myślałem że to prawie to samo ale widzę po terminie stosowania że to zupełnie co innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 19, 2011 · Zgłoś post Dzisiaj poszło 250 ml modusa w ładny słoneczny dzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2011 · Zgłoś post U mnie na pszenicę poszedł CCC na początku maja i tydzień temu Cerone 0,5 l/ha. Powinna ustać bo kolanko przy samej ziemi, sztywna i gruba łodyga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 26, 2011 · Zgłoś post Kurcze boję się, że jednak nie ustoi. Liściasta i gęsta jak szczotka. Można teraz dać jeszcze Moddusa? Faza BBCH gdzieś w okolicach 38-39 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 26, 2011 · Zgłoś post A czy ktoś z Was stosował ten nowy Medax Top firmy BASF? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 26, 2011 · Zgłoś post Kurcze boję się, że jednak nie ustoi. Liściasta i gęsta jak szczotka. Można teraz dać jeszcze Moddusa? Faza BBCH gdzieś w okolicach 38-39 w tej fazie jest niewskazany ale KOLEGA już wie :o :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2011 · Zgłoś post Pozostaje tylko dać na mszę ::o Pszeniczka przechodzi w fazę kłoszenia, myślę że jeszcze w maju zaczną się pojawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2011 · Zgłoś post http://www.farmer.pl...anty,32933.html ja bym chciał zobaczyć wpływ ccc na korzenie pszenicy to co oni piszą widać gołym okiem przewodnik po regulatorach http://www.agro.basf.pl/agroportal/pl/pl/aktualnosci/przewodnik_po_regulatorach_wzrostu/animacja.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 6, 2011 · Zgłoś post tego nie napiszą - sprzedaż by siadła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2014 · Zgłoś post Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 29, 2016 · Zgłoś post Modus start podobno ma działać już przy 5 stopniach. Ktoś planuję go wypróbować?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 29, 2016 · Zgłoś post Nowa formulacja podobno nieco zmienia działanie środka Moim zdaniem pewnie coś tam poprawia ale to również chwyt marketingowy Cena pewnie też odpowiednia a tańszych podróbek starego modusu już trochę jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 29, 2016 · Zgłoś post no ja mam zamiar na pszenice ozimą Moddus Start dać 0,3 l/ha, widziałem filmik gdzie pokazują pienienie się środka i własnie Moddus Start mniej się pieni przez co lepiej wchłania. Wypróbuje i wtedy ocenię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 29, 2016 (edytowany) · Zgłoś post A powiedz ile Ty masz wspólnego z rolnictwem ??? Dobrze byłoby żeby syngenta zdecydowała się na konkretną temperaturę Bo na kolorowych reklamach piszą 5-10*C a już na ulotce pisze 10-15 Edytowano Luty 29, 2016 przez jarki temperatura Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 29, 2016 · Zgłoś post Może filmik. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 10, 2016 · Zgłoś post jedziemy z koksem? http://forum.farmer.pl/gallery/image/388-dsc01295/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 22, 2017 · Zgłoś post Witam,mam pytanko. Walczę w pocie czoła i nie mogę nigdzie znalezć regulatora Medax Max.Może ktoś ma namiary na jakiegoś sprzedawce??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach