Napisano Kwiecień 8, 2021 · Zgłoś post Jak mam Ci mówić co i jak skoro zawsze wiesz lepiej i "nierealne" Recepta i wcale nie złota pisze jak byk czytaj nieco wyżej Ustała dużo ponad 10 po plon ogólny był prawie tyle Nie namawiam tylko udowadniam że można Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2021 · Zgłoś post Niestety pszenice w tym roku słabe jeśli już to miejscowo i tylko po grochu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2021 · Zgłoś post Panowie nie ma co się spierać , czy ktoś umie lepiej.Nie ma takiej opcji . żebyśmy mieli wszyscy jednakowe warunki pogodowe. U mnie początek 1-go. kolanka czas skracać, ale nie ma warunków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2021 · Zgłoś post No dokładnie gdybym wiedział że się przewrócę to bym się polozyl Jeśli bym wiedział w ubiegłym roku że w maju pędzie co trochę padało Dałbym antywylegacze i mógłbym dołożyć trzecią azotu A dwie cyferki na pewno by pękły w żniwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2021 · Zgłoś post Chyba już to pisałem ,ja wole stracić przez antywylegacz 0,5 tony , niż przez wylegnięcie tonę ,nie mówiąc o koszeniu, w tym roku nie zaszkodzi na pewno raczej pójdzie dwa razy, pszenice dobre nie ma do czego się przyczepić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2021 · Zgłoś post Panowie na jęczmień ozimy sam trinek sapak wystarczy? czy dołożyć CCC? jakie dawki, 0.6 trinek sapaku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2021 · Zgłoś post Jęczmień ogólnie słabo reaguje na retardanty. W tym zimnie to nie wiem czy na sam trineksapak wogole zareaguje. Wydaje mi się że lepszym aczkolwiek duzo droższym rozwiązaniem byłby Medax Max, patrząc na obecna pogode Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2021 · Zgłoś post Jak zimno to CCC bo i tak nic nie zadziała, ale mała strata 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2021 · Zgłoś post Bardzo TRAFNA uwaga A zupełnie poważnie to jeszcze trochę czasu jest Kolejna sprawa takie zimno też powoduje redukcję wzrostu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2021 · Zgłoś post Na siane we wrześniu idealny czas był tydzień temu jak było ciepło, z trzeciej dekady pażdziernika za tydzień, też będzie ciepło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 29, 2021 · Zgłoś post Dziś poszła druga dawka takie 31/32 -0,3l modusa plus 0,8l CCC750. Było ciepło. Hondia bliżej fazy 31, Euforia raczej już 32 siane w jednym terminie. Kilimanjaro po buraku kolanek brak, ale poszło już wcześniej CCC by wyrównać rozkrzewienia za tydzień TE i CCC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 15, 2021 · Zgłoś post Miały byś super warunki do regulacji i były w trakcie zabiegu Około półtora godziny po deszczyk i ochłodzenie Ale jestem dobrej myśli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Dopiero teraz robiłeś skracanie , na podflagowy liść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Mieszałem Regullo z fungicydami. Zostawiłem poprzeczki na poletka kontrolne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Dałem modusopodobny miejscowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post A wcześniej nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post A zrobię próbę w pszenicy ozimej; może 5x skracanie już 3x poszło. Sumaryczna ilość substancji (CCC,TE i ET) nie przekroczy dawek z etykiety. Po dwóch zabiegach część zostało na kontrolę. Po ostatnich zabawach z pszenicą paszową, azotem i 5l CCC+ TE, ET. Plon ok, jakość glutenu koszmar, gluten b.wysoki, ziarno drobne, resztek pożniwnych grubo. Za gęsto wtedy zasiałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post 1 godzinę temu, miwigos napisał: A wcześniej nic Nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post To dawałeś na podflagowy liść , odważnie , początek pierwszego kolanka i wychodzący liść flagowy , to dwa idealne terminy według mnie , nie odważył bym się bez pierwszego zabiegu, chyba że 120 N by dostała tylko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Jak już pisałem nawet jak słabiej zadziała przez zmianę warunków pogodowych Jestem bardzo spokojny skoro rok temu ustała bez niczego przy prawie 10t Wegetacja jest opóźniona rośliny mocne niskie zdrowe Kilimanjaro to PRAWIE jak Kris ;) ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Na burze niema lekarstwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Tez mam wrazenie ze w tym roku nie trzeba bylo dawac regulatorow, wszystko i tak bardzo niskie, to zimno bylo najlepszym regulatorem. @miwigos Ksiazkowe podejscie jest ok, ale mozna czesto zrobic lepiej, a bynajmnien taniej. Wiecej obserwujmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Od CCC niema niczego tańszego a najlepiej skraca ,widać gołym okiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Skraca również to czego gołym okiem nie widać a dokładniej bez łopaty nie widać Ja moją ostatnią bańkę z ccc wydałem za darmo jakiś 10 lat temu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2021 · Zgłoś post Z tego co mi wiadomo CCC: skraca międzywęźla, zwiększa masę korzeni, poszerza liście, zwiększa liczbę kłosów i ziaren w kłosie, jest tani, działa w zasadzie tylko w fazie 30-31 gdy jest ciepło i mokro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach