jarki

Sport

490 postów w tym temacie

Dzisiejszy spacerek na nasze życzenie zrobił się nieco trudniejszy 

Włosi podobno faktycznie przejechali się po belgach 

Jak oceniamy nasze szanse w sobotni poranek przy naszych osłabieniach 

Oby Fornal się wyleczył choć dzisiejszy Semeniuk przypominał tego wielkiego Kamila 

Blok w pierwszym secie był bardzo na plus, serwów praktycznie nie było poza końcówką 

Jak Wam się podoba pomysł na grę w wykonaniu Marcina Komendy ?

Jakbym miał telewizor to pewnie bym coś mógł o tym powiedzieć. 

Z tego co widziałem na relacji punkt po punkcie i w końcowych statystykach to Komenda chyba lubi grać dużo środkiem. 

Czesi przy łatwej drabince doszli do półfinału. Co się dzieje?

Edytowano przez sapek2

Dnia 18.09.2025 o 21:13, jarki napisał:

Pamiętam jak Bułgaria była dla naszych bardzo trudnym przeciwnikiem 

Oj jak czegoś działacze tam nie spieprzą to może być potęga 

Nawet już czarny koń inni też się nie położą 

Miałem nosa Bułgaria!!! 

Bułgaria jak Bułgaria. W czasach jak grał Kazijski to była jedna z najlepszych drużyn.

Ale Czechy? Jak dla mnie to jeszcze czarniejszy koń tych mistrzostw. 

Tys prowda, jednak stawiam na Bułgarów 

Choć po tym co jedni i drudzy osiągnęli !!?? 

Cholera przełożyli nasz mecz na 12:30 

Stało się, jeśli to był "przedwczesny finał" to DRAMAT światowej siatkówki 

Od jakiegoś czasu mam wrażenie że międzynarodowa federacja chce zarżnąć ten sport 

Kto o zdrowych zmysłach robi MŚ w roku poolimpijskim i mamy tego efekty poziom DNO 

Cała światową czołówka zawiodła czy to może być przypadek, oby jutro wygrali Bułgarzy

Mało wymyślili sobie że będą kroili $$$$ co dwa lata w jakichś Katatach i temu podobnych 

Odnośnie naszych nie chcę ich krytykować choć atakujący się kompletnie spalił 

Całość miała być oparta na Lublinie ale nadal trudno mi ocenić rozgrywającego 

Ocenię jeszcze trenera uważam że jego spokój jest naszym przekleństwem 

Tu jest potrzebny facet z charyzmą na trudne momenty 

Co do trenera to byłem bardzo zadowolony kiedy obejmował stanowisko. Teraz już mniej mi się podoba. Za dużo chyba kombinuje. 

Może Rezende byłby dobry. On ma doświadczenie w pracy z takimi zawodnikami, prowadził Brazylię w czasach jej świetności. Ewentualnie Andrea Giani albo jeszcze raz Antiga. Nie wiem. 

Chyba też upadł trochę mit rezerwowych. Jednak bez Kurka i Fornala w dobrej dyspozycji to drużyna traci na jakości. 

I na koniec wisienka na torcie moich przemyśleń. Od 2018 roku nie wygraliśmy dużej imprezy. Były złote medale w Lidze Narodów i Mistrzostwach Europy, ale Igrzyska Olimpijskie i Mistrzostwa Świata przegrane, a to najważniejsze zawody. 

I tak .... 

"Nie szukaj problemów same przyjdą" wreszcie słuszny komentarz 

Na tle Czechów wyglądamy jeszcze gorzej jak na Włochach 

To Czesi nam zdobywają punkty 

Serwu brak Komenda ręce opadają 

No i hejt - typowe, jakie to polskie.

Piłka nożna i wyjście z grupy - święto narodowe.

Siatkówka i brązowy medal na mistrzostwach świata - porażka.

Owszem oczekiwania były większe nawet samych zawodników ale czy to jest dramat? Dobrze, że nie oglądałem półfinału. Finału i meczu o 3 miejsce nie było sensu już oglądać. Wyniki były znane przed rozpoczęciem meczów.

Mecz o 3 miejsce bez fajerwerków? Wiecie jak się gra na odcięciu? Frustracja, zmęczenie i złość a Czesi na pełnym luzie.

Grbić złym trenerem? Z każdej imprezy wracamy z medalem. Na olimpiadzie najlepszy wynik od 1976 roku czyli czasów Huberta Wagnera i złotego medalu olimpijskiego. Nie można zwalać wszystkiego na trenera, drużyna to nie maszyna. Raz się wygrywa raz się przegrywa, taki jest sport inaczej byłoby nudno. Antiga? Z jakim hukiem wyleciał po olimpiadzie? Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. To tak jak z wyborami parlamentarnymi - PiS niedobry wybierzmy znowu PO a potem płacz. Nie potrafimy się cieszyć z rzeczy małych, chociaż w tym przypadku raczej rzeczy wielkich bo to jednak 3 miejsce na świecie. Źle? Jesteśmy aktualnymi mistrzami Europy i zajmujemy pierwsze miejsce w rankingu FIVB. Dalej źle? Żona się śmiała ale jak to Polska mistrzem Europy a Włosi mistrzem świata? Przecież jedni i drudzy to Europa. Tak, na tym polega sport. Spotykają się dwie mega drużyny światowe, starcie tytanów a wynik to jak gra w totolotka. Następne mistrzostwa świata mamy w Polsce, tym razem samodzielnie a nie jako współgospodarz.

To były słabe Mistrzostwa Swiata, chodzi mi tutaj o poziom. Jakoscia gry nie przekonała mnie żadna drużyna. 

Właściwie to sprawdzili Nas tylko Włosi a tak poza tym to z kim myśmy grali, z nikim liczącym się w siatkówce. Jakby inne drużyny topowe były w normalnej formie to by Nas rozjechały jak Włosi. 

Pamiętajmy ze ostatnie 10 lat to ciągnął Nas jednak Kurek, nieraz prawie sam wygrywał mecze. Mamy teraz Leona ale on nie jest takim przywódca jak Bartek. 

Jakoś Ci młodzi są coraz starsi i za bardzo już się nie rozwijają. Olek Śliwka mógłby byc takim następca Kurka ale jest jak jest

38 minut temu, ikcomas napisał:

No i hejt - typowe, jakie to polskie

Jakie to dziś typowe krytyka to hejt 

Sam mówisz że nie oglądałeś, to nie były "starcie tytanów" 

Jak wcześniej pisałem cały turniej to pomyłka na słabym poziomie 

Nie wina trenera owszem wina znów złe wybory 4 środkowych a gra dwóch 

Wczoraj zmienia środkowego i od razu gramy inaczej chłopak grał zajebiście 

Popełniamy te same błędy zabieramy wycieczkowiczów a mamy szerokie rezerwy 

Po co pojechał Szalpuk ? Kolesiostwo prezesa z trenerem też widać z Filipin 

Edytowano przez ikcomas
gadałeś -> oglądałeś - autokorekta

No fakt, może za mocne, tak powinienem był użyć słowa "krytyka". Patrzę po rankingu - 1 i 2 drużyna FIVB.

W rankingu chyba nadal jesteśmy pierwsi 

Italia tuż za nami iiiii duuuża przerwa 

@ikcomas nie porównujmy do piłki nożnej bo nie ma do czego porównywać 

Jesteśmy numerem JEDEN światowej siatkówki i musimy WYMAGAĆ 

Nie wolno grać tak elektrycznie trener musi umieć zdjąć presję 

Na ataku zostaliśmy bez zębów Sasak słaby Bartek chory i klops

Kiedy zagrywa Komenda i ciągle piłka jak w podstawówce trener nie reaguje 

Już na samym początku pisałem ilu kluczowych brakuje bo chcieli odpocząć 

Wiadomo sezon poolimpijski oni cztery lata myśleli przygotowywali do igrzysk 

Z jednej strony to nie rozumiem trochę tej myśli szkoleniowej. Jedzie Szalpuk, ale w ogóle nie gra. Trener zapytany czemu nie wpuścił Szalpuka za Semeniuka odpowiada, że w parze z Leonem zawaliliby przyjęcie. 

Z drugiej strony nie pasuje mu do koncepcji Kwolek - chłopak ma przyjęcie, zagrywkę, atak. Pamiętam jak jeszcze oglądałem PlusLigę był taki sezon kiedy Kwolek grał w Warszawie i z libero obstawiali przyjęcie, bo drugi przyjmujący Łukasik był bardziej jak atakujący. 

To Kwolek mu nie pasuje, a Szalpuk  pasuje?

W sumie to trzeba też zauważyć, że urazy mieli Kurek i Fornal. Z tymi dwoma grającymi w optymalnej formie i Leonem to wynik półfinału mógłby być odwrotny. 

Do tego wielu zawodników klasowych, z różnych względów nie było do dyspozycji trenera w tym roku - Bieniek, Kaczmarek, Zatorski, Janusz, Śliwka (chociaż on z kolei mi nie pasuje do koncepcji), Bednorza nie zabrał, Kwolka nie brał pod uwagę. 

Wyszło jak wyszło. W sumie dzięki temu Kurek i Kochanowski mają teraz medale z MŚ we wszystkich kolorach. 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się