Napisano Listopad 8, 2015 · Zgłoś post Opryskałeś ten rzepak? Gdzie TO wykopałeś? Cholera nie bardzo widzę chyba muszę otworzyć na czymś większym To drugie to chyba drutowce ewentualnie lenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2015 · Zgłoś post Wykopałem to w pszenzycie ten drugi ma takie trzy odnóża od strony głowy jak to ma głowę postaram się lepsze zdjęcie dodać myślałem że to jest łokaś garbatek ale on jest czarny i też ma trzy odnóża a ten jest czerwony. A rzepaku nie opryskalem bo nie zdążyłem, deszcz mi przerwał fajnie ciepło jest ale deszcz a dzisiaj wiało strasznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2015 · Zgłoś post ten drugi to drutowiec raczej, mialem takie w rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2015 · Zgłoś post Dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2016 · Zgłoś post W pszenżycie pojawiły się chrząszcze skrzypionek, opryskać teraz czy poczekać aż wylęgną się larwy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2016 · Zgłoś post Zaczekaj na "ślimaczki" i potraktuj je pyretroidem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2016 · Zgłoś post Ok dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2016 · Zgłoś post kontynuując wątek http://forum.farmer.pl/topic/1117-jeczmien-ozimy/page__view__findpost__p__21450 pienik ładnie przezimował i teraz złożył jaja tam gdzie był jęczmień ozimy, czyli na jarym i pełno piany na liściach. Jakby ktoś miał tego cudaka to deltametryna załatwia sprawę. Bałem się, że przez tą pianę pyretroid nie dotrze do szkodnika ale zostawiłem kontrolę i na pewno działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2016 · Zgłoś post Próbowałeś stosować ten Teppeki w zbożach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2016 · Zgłoś post nie stosowałem właśnie i pewnie dlatego miałem masowe wystąpienie szkodnika, jakieś 50 sztuk na metrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post Wiecie może co to za szkodnik w pszenżycie są też zielone małe robaki , to chyba mszyce , pszenżyto teraz przekwita dużo szkód teraz narobi na kłosach czy lepiej opryskać ? tylko pszenżyto ma teraz wysokość 140 cm nie wiem czy nie narobię większych szkód , pryskał już ktoś z was kiedyś takie duże zboże ? poniżej link z fotkami . http://forum.farmer.pl/gallery/album/110-pszenzyto/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post Pryskałem kiedyś pszenżyto C-330 nawet po kwitnieniu Szło dobrze nie widziałem specjalnie szkód Dopiero podczas prasowania słomy jak zaczęło się nawijać na podbieraczu Zauważyłem że sporo leży przy ziemi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post A ta mszyca duże teraz szkody zrobi , a czym najlepiej opryskać bi 58 da radę czy lepiej pyrinexem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post Pyrinex to chyba przerost formy nad treścią. Ja zbóż nigdy nie pryskałem od mszycy, czasami "przy okazji" od innych szkodników. Moim zdaniem nie robią większych szkód w tej fazie. Jesienią przenoszą wirusy i to jest groźne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post U mnie chloropiryfos dobrze działa na mszycę Ostatnio wyratował mi dupsko pod postacią cyrenu Wydaje mi się że to działanie gazowe załatwiło sprawę Co prawda dodałem pyretroid robiąc nurelle z + Jeśli mowa o szkodach (a są) to sam musisz zadecydować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post Ja muszę się wpakować w to pszenżyto c-360 , bardzo dużo tej mszycy jest , spróbuję zobaczę co się będzie działo tylko nie wiem jeszcze czym , może dodam jeszcze tebu na kłos bo mi zostało , a jeszcze jedno muszę czekać do końca kwitnienia pszenżyta ? bo podobno nie można pryskać podczas kwitnienia . Wielkie dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2016 · Zgłoś post Tebu odpuść w tej fazie pszenżyta a z opryskiem poczekaj do końca kwitnienia. Możesz zrobić więcej szkody niż pożytku. A wjazdem się nie przejmuj jak masz dobrze ścieżki zrobione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2017 · Zgłoś post Wszyscy o chwastach a czy ktoś dodaje insektycyd na mszyce albo jedzie extra jakimś śmierdzielem + mikro na wcześniej siane pszeniczki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2017 · Zgłoś post Ja późno siałem i dopiero pierwszy liść mszyca jej nie znajdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2017 · Zgłoś post Na polu obok kukurydzy już pryskałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 18, 2017 (edytowany) · Zgłoś post U mnie narazie czysto. Zboża zaczynają sie krzewic na szczęście. Jęczmień siany 25 wrzesnia pędzi jak szalony, może jeszcze cos z tego bedzie. Jest blisko kuku i trzeba go monitorowac Edytowano Październik 18, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2017 · Zgłoś post i właśnie dlatego jestem zwolennikiem późnego siewu, po sąsiedzku jest łąka chyba ze dwa tygodnie wcześniej posiane, tam jest raj dla mszyc bo QQ przez miedzę, już widać robi się żółto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2018 · Zgłoś post ...ten pyretroid na skrzypionki to może być np. lambda-cyhalotryna w Karate Zeon...co o tym środku sądzicie? bo chrząszcze już są i to sporo więc pewnie larwy też się pojawią za jakiś czas... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2018 · Zgłoś post Skrzypionkę zwalczy każdy pyretroid pod warunkiem że w odpowiedniej temperaturze Tylko że w zbożach zwalcza się larwy czyli jeszcze czas na insektycydy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2018 · Zgłoś post ...to że larwy i że czas to wiem... tylko mnie interesowała s.cz która będzie najskuteczniejsza...bo jest tego cholerstwa pieprzą się jak króliki na tej pszenicy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach