Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post Przy granicy z Ukrainą niestety my mamy inny klimat. Do tego brak hodowli; asf pomór i inne cuda połączone z agresywną polityką wobec polskich rolników Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 19, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Na tamtym zdjęciu gdzie soja jest większa nie widać, ale jak rośliny były mniejsze można zauważyć braki w obsadzie. Ciężka sprawa z tym. Z jednej strony gołębie, z drugiej mikropęknięcia obniżające zdolność kiełkowania, powstające przy zaprawianiu (używam betoniarki starego typu). A ta roślina to nie zboże że sypniemy 300kg saletry i za dwa tygodnie zielono na polu. Ale myślałem, że będzie gorzej z tym siewem. Poznaniak daje radę. Ale ogólnie powinno być jeszcze z pół tego więcej. Edytowano Grudzień 19, 2023 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2024 · Zgłoś post Posiana w poniedziałek, byle gołębie ch.je znów nie robiły zamieszania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2024 · Zgłoś post Taki problem z gołębiami ? Tu w latach 80/90 też mi peluszkę wybierały Ostatnio nawet po kombajnie ptaków nie widywałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2024 · Zgłoś post U nas to jedzą soję jak wschodzi. A jest ich sporo bo się przyzwyczaiły do tej okolicy ze względu na kalafiory i brokuły które też jedzą zaraz po posadzeniu jak roślinki jeszcze są małe. Niby różne odstraszacze stosujemy, ale to nie zawsze pomaga. Najlepiej jak się pojawia jakiś drapieżny ptak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2024 · Zgłoś post Słyszałem od gościa co ma duże plantacje że najlepiej jest porozrzucać kurczaki na polu to drapieżniki się zlatują i odstraszają gołębie 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2024 · Zgłoś post To może być dobre. Wypróbować można. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2024 · Zgłoś post Tu by lisy zjadły te kurczaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2024 · Zgłoś post No o to chodzi właśnie. Lis też pewnie odstraszy te gołębie. A zauważyłem, że lisy lubią w jedno, pewne miejsce przychodzić. To jest zwierze, które szuka najprostszego rozwiązania zawsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2024 · Zgłoś post To należy zakopać w drewnianych skrzynkach te kurczaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2024 · Zgłoś post Taaaa już wczoraj pies sąsiada tam niósł w pysku jednego do siebie. Chociaż na drapieżnego nie wygląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2024 · Zgłoś post A skąd bierzesz te kurczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2024 (edytowany) · Zgłoś post No przecież mam kury. Czasem jakaś stara sobie odejdzie. Dziś nad tym polem co soja wschodzi sokołek krążył czy tam myszołowek. Edytowano Maj 12, 2024 przez sapek2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2024 (edytowany) · Zgłoś post To na plantacje soi jedna kura starczy myślałem że kilkanaście na hektar Edytowano Maj 13, 2024 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2024 · Zgłoś post To już są tajemnice plantatorów soi. Wy tam się o rzepaki martwcie czy wam chowacz nie wcina :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2024 · Zgłoś post Czyli kury działają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 13, 2024 · Zgłoś post Codziennie trzeba podjechać na ferme drobiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 13, 2024 · Zgłoś post Wychodzi, że coś to rozwiązanie z kurami daje. Zobaczymy jak dalej będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post @sapek2 jaki rozstaw rzędów i dlaczego taki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Siałem w rozstawie 22-23 cm bo tak było najprościej Poznaniaka ustawić. To jest co drugi lejek. Można i co trzeci. W tym roku już nie będzie soi. Kupiłem bobik niskotaninowy. Jakby nie te deszcze to bym już posiał. Mam nadzieję, że po niedzieli się to uda zrobić. Zobaczymy jak to wyjdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec · Zgłoś post Przez gołębie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Marzec (edytowany) · Zgłoś post No głównie przez gołębie. Zobaczymy jak z bobikiem będzie bo te latające szczury już wróciły. Edytowano 14 Marzec przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 06:47 (edytowany) · Zgłoś post Witamy na powierzchni. Minęły pełne 4 tygodnie od siewu. Zabetonowało po siewie, mordowała się straszliwie ale to lepiej bo było zimno i szlag by ją trafił. Bezorkowo po pszenicy i poplonie z facelii. Tylko kto mi teraz kamienie pozbiera? Było na wiosce dwóch murzynów ale deportowali. Edytowano wczoraj o 06:48 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 09:54 · Zgłoś post Dobrze, że się z tego wyleczyłem. Przy takim zimnym maju to by chuja z tego było u mnie. Co to za odmiana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 10:32 · Zgłoś post Przeciez u Ciebie cieplej niz u nas:) Przy takiej pogodzie soja dojrzeje jaka jest teraz? a w ogole okolice @ikcom@s to w tym roku tragedia Niby 40-50 km roznicy a porzeczni i nawet aronie prkatycznie wszystkie polecialy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach