Posted March 1, 2014 · Report post Witam zakupiłem opryskiwacz ciągnikowy zawieszany Pilment starego typu wymieniłem cały zawór sterujący, przepony(membramy),uszczelkę pod pierscien uszczelniający,i wymieniono wszystkie zaworki a opryskiwacz daje tylko 0,25atmosfery ciśnienia Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2014 · Report post Zobacz filtr ssawny zapewne pompa nie dostaje wody Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2014 · Report post Sprawdzałam i jest ok ten filter ssawny Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2014 · Report post a jak tam manometr jest sprawny? i nasuwa mi się taka myśl czy czasem nie pokazuje Ci w MPa bo to x10 :-\ Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post manometr jest raczej sprawny, ale mi chodzi o pompe bo to ona nie daje ciśnienia na lance, i chciałbym sę dowiedzieć jaka może być przyczyna tego. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post zablokuj na próbę mieszadło i zobacz jakie ciśnienie osiągniesz 0,25 atm to manometr by nie pokazał nawet, w czym masz go wyskalowanego kg/cm-atm-mpa? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post mi pokazuje w Mpa, jak wyłącze mieszadło to mam 0,4 mpa a jak właczam to spada do 0.2 mpa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post 0,2-0,4 MPa to 2-4 atmosfery czyli da się pryskać pompę masz zwykłą? lance na ile metrów? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post lance mają 12 metrów, a pompa zwykła starego typu., z tym pryskaniem to nie za bardzo bo słabo daje i jeszcze nierównomiernie pryska, nieraz kicha Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post "nieraz kicha" wygląda na to że gdzieś na ssaniu łapie powietrze :-\ jakie masz dysze ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post dysze mam 1,5 mm Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post Nalej tyle wody żeby filtr ssawny w zbiorniku był cały zalany wodą, jak będzie ok to łapie powietrze na złączkach w opryskiwaczu. Jak masz dysze 1,5 to te wirowe takie białe ceramiczne Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post a te białe dysze dobre są czy są jakieś lepsze Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2014 · Report post no chyba wszystkie są lepsze od tych krążków przejrzyj i wybierz porządne rozpylacze http://www.sklep-grene.pl/advanced_search_result.php?keywords=Rozpylacz&x=12&y=13&inc_subcat=1&search_in_description=1 Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 · Report post kup płasko strumieniowe i 3atm spokojnie wystarczy dla nich Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 · Report post a mam takie pytanko czy tymi dyszami mogę pryskać nawóz dolistny Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 · Report post a jakie nawozy stosować i w jakich dawkach na pszenice ozimą Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 · Report post pytaj w temacie http://forum.farmer.pl/topic/1148-nawozenie-pszenicy/page__st__100 Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 5, 2014 · Report post A czy ktoś z was stosował może atomizery w opryskiwaczach? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 · Report post Witam, Mam do was pytanie posiadam nowy opryskiwacz firmy perkoz o pojemności 400l szerokość belki 12 metrów próbuje ustawić go aby wypryskał 200 l na hektar oczywiście zgodnie z instrukcją producenta i pomimo obniżania ciśnienia cały czas jest za dużo co jest nie tak? do tego opryskiwacza używam ciągnika c-330. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2015 · Report post Jakie dysze i ciśnienie oraz którym biegiem jeździsz ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2015 · Report post A czy ktoś z was stosował może atomizery w opryskiwaczach? Te atomizery czyli wirujące dysze to ciekawy temat Obniżenie ilości cieczy do powiedzmy 40 litrów to pięciokrotne powiększenie obszaru opryskanego Nie zawsze taka ilość cieczy jest wskazana ale można jechać na rosę. Nocne opryski rozwiążą problem znoszenia tych niezwykle małych kropli. Niby to coś w stylu lotniczych oprysków. http://agro-technika.pl/archiwa/krople-rozbite-na-dysku/ Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2016 · Report post Panowie potrzebna jest pompa do małego opryskiwacza Z jednej strony nie zamierzam cudów wymyślać bo brak $$$ Myślę o P-120 Biardzki ewentualnie P-60 podróbka pilmeta Tylko czy te wynalazki za 500-700 złotych można nazwać pompą Wieki temu miałem oryginalnego pilmeta pompa była bezawaryjna Ewentualnie Comet ale to już 1500zł Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2016 · Report post Jarku jak coś to kup comet te inne to lipa szkoda kasy starej nie da rady naprawić Share this post Link to post Share on other sites