Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post U mnie ani jedna. Tylko iglaste schną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post pisze tu o duzych drzewach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2022 · Zgłoś post Ja też ;) Z liściastych tylko jeden ok 40 letni głóg mi usechł. A iglastych co chwilę jakieś. W zeszłym roku nawet trzy modrzewie padły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2022 · Zgłoś post co roku usycha Ale w tym wyjakowo srednio z 1 ha lasu sosnowego 6-12 mp drewna, w tym kilka krokwiakow.... ktore tylko juz na opal sie nadaja, bo kora opadla i robak w srodku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2022 · Zgłoś post tak sztuka jest wyciac w odpowiednim czasie czlowiek chce oszczedzic drzewa a okazuje sie ze san niszczy wlasny las Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2022 · Zgłoś post Teraz beda kolejne drzewa do wyciecia... 20 cm sniegu i dalej pada... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2022 · Zgłoś post Nie no taki śnieg Ci drzew nie uszkodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2022 · Zgłoś post Czyżby? Jest już dwa razy tyle i nadal pada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2022 · Zgłoś post Ciężki śnieg do tego wiatr i będą wiatrołomy Mnie tej zimy trochę ładnych sosen przewróciło w te piździawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2022 · Zgłoś post Ja pier.... peirwszy raz cos takiego widze... czesc wielkich brzoz w lesie zaczyna.... wiednac i gubic liscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2022 · Zgłoś post U mnie taka sytuacja jest od kilku lat brzozy masowo usychają Rosną nad łąkami a mimo to tracę co roku kilka ładnych sztuk Mam też sporo nad rowem na dobrych ziemiach sytuacja podobna Suche lata brak śniegu to niski poziom wód gruntowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2022 · Zgłoś post U mnie za to świerki. W tym roku parę kolejnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2022 · Zgłoś post Świerki to dopiero zacząłem sądzić w lepszych miejscach :D Generalnie wypada coraz więcej drzew głównie sosny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2022 · Zgłoś post Jak macie las to palicie tylko drewnem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2022 · Zgłoś post Ja głównie zbożem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2022 · Zgłoś post U mnie jest różnie ostatnio kupiłem okazyjnie sporo drewna liściastego Generalnie własnego mi nie wystarczy może by starczyło ale szkoda ciąć Trzeba umiejętnie balansować między tym co ma byś wycięte dla dobra lasu Węgiel na mrozy kupuję od zawsze prócz ostatnich dwóch lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2022 · Zgłoś post 5 godzin temu, Marecki napisał: Ja głównie zbożem. Takie drogie zboże w tym sezonie gdzie tu kalkulacja, owies palisz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Wszystkie rodzaje opalu drogie w tym sezonie przeciez Owsem wyjdzie taniej niz weglem Edytowano Lipiec 10, 2022 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2022 · Zgłoś post Dokładnie tak. Zboże drogie, ale opał nie tańszy. A lasu za mało mam, żeby starczyło. Przede wszystkim owies, w tym roku liczyłem na większy plon, ale szału nie będzie. Jak brakuje, to i żyto idzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 11, 2022 · Zgłoś post Na ten sezon węgiel był poniżej tysiąca, chyba że ktoś kupuje na bieżąco, więc owsem się nie kalkulowało , ekogroszek po 850 jeszcze do końca roku mam, To ile masz tego lasu kika arów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 11, 2022 · Zgłoś post Owies w zniwa byl po 500-600, tj. przed sezonem grzewczym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 11, 2022 · Zgłoś post Lasu ok 1,5ha. Za mało, żeby mieć z niego opał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2022 · Zgłoś post Z 1,5 ha nie zrobisz 3 - 4 przyczepy drewna, na 100 lat by wystarczyło 21 godzin temu, lokizom napisał: Owies w zniwa byl po 500-600, tj. przed sezonem grzewczym Ja kupowałem do tej pory węgięl w czerwcu jak był tani , a sprzedaje to co urosło liatopad - maj jak są lepsze ceny, u nas kupić owies trudno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2022 · Zgłoś post Wszystko zależy jaki jest ten las najlepiej jeśli mamy różny Wtedy mamy tarcicę i opał ten drugi z wyboru i z konieczności Nie wiem jak jest w innych rejonach tu jest "zakres gospodarki leśnej" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 11, 2023 · Zgłoś post @Marecki odrosły te lasy wokół Ciebie przez 6 lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach