Napisano Wrzesień 6, 2016 · Zgłoś post Tebu-zwykle na jesień.(w tym roku zmiana?).Caryx+tebu na wiosnę..Yamato na płatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2016 · Zgłoś post Możliwe z tym tebu bo anglicy niedaleko jada już od 2 liscia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2016 · Zgłoś post @Pałuczanin81 Zamiast yamato zrób topsin+tebu Na pewno będzie lepiej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2016 · Zgłoś post Planuje 0,5 l tebu na początku przyszłego tygodnia , 3-4 liście i maluchy co dopiero wyjdą i spóźnialscy po 2 liście Potem poprawka caryxem 0,7 za ile ? czy jakies uwagi ? odmiana z bardzo dużym wigorem jesiennym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 6, 2016 · Zgłoś post Kombinował ktoś układ tebu+ medax ? Np 0,5 + 0,3 ? W medaxie substancja z caryx a tylko w większym stężeniu i sporo taniej . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 7, 2016 · Zgłoś post Ten siany 18 ,dzis dostał bor ,caryx i orius, narazie robali zero ,tak dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 8, 2016 · Zgłoś post Caryx, pełna dawka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 8, 2016 · Zgłoś post Po 0,5 l,mucha śmietki lata,przez dobe w naczyniu okolo 50 szt i dylemat niech lata czy pryskać Caryx, pełna dawka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2016 · Zgłoś post Zasiałem Pioneera PR44D06 karła, czym go prysnąć na grzyba? Gość co mi go sprzedawał mówił żeby zastosować pół dawki tebu, żeby za mocno go nie skrócić. Powiem, że idzie ładnie, siany 25.08 i ma juz 4-5 liść, ale trafia się też taki co dopiero wschodzi i dostaje 1 liście. Czy ktoś miał do czynienia z karłami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2016 · Zgłoś post Sialem dwa sezony, tebukonazol pełna dawka,caryx nie potrzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2016 · Zgłoś post Każdy ma swoje zdanie, ja wracam do caryxu,w zeszłym roku na jesieni nie byłem do konca zadowolony z toprexu. Kolego @miwigos też zrobię sobie porównanie tebu i caryx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2016 · Zgłoś post Jeśli się boisz że za bardzo go skrócisz to daj tebukonazol na 6-8 liści Jeśli chcesz szybciej go chronić od grzybów to daj te pół tebu Ale dołóż jeszcze substancji z innej grupy np. Tiofanat metylowy powiedzmy topsin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2016 · Zgłoś post Chodziło mi że caryx nie potrzebny na karła ,na pozostałe nie widze innej opcji jak mieszanka z tebukonazolem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2016 · Zgłoś post A co za znaczenie ma jaka to odmiana jesienią ważne aby wbić go w ziemię, karłowaty też wyrośnie jak kapucha jak go zostawić samopas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2016 · Zgłoś post Doradźcie kiedy najlepiej skrócić rzepak, planuję zastosować caryx 0,7 + tebu 0,7 , rzepak znowu nie równy większość w fazie 4 liście , zdarzają się że już prawie jest 5, no i takie co mają 2-3 ,może podzielić najpierw caryx a potem tebu ? Czy jeszcze poczekać aż będzie w fazie 5 liści . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2016 · Zgłoś post Ja tak robię pierwszy idzie karyx a po kilku dniach tebu Półtora litra łącznie to moim zdaniem za dużo na mniejsze rzepaczki W tym roku mam bardzo wyrównany a mimo to dostał karyx i po niedzieli pójdzie tebukonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2016 · Zgłoś post Caryx jako pierwszy-na suszę i małe rzepaki-przy litrze tebu nieraz przestawały rosnąć do adwentu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2016 · Zgłoś post według mnie po 0,5 l caryx i tebukonazol, później można poprawić caryxem, tebukonazol działa do 5 -6 liścia, później niewiele skróci, wypraktykowane od wielu lat na kilkudziesięciu hektarach, dziś skończyłem skracanie, te najmocniejsze za 7-10 dni poprawka prawdopodobnie, chyba że przystopują mają 7-9 liści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 16, 2016 · Zgłoś post Ja pie... 7-9 liści to kiedy Ty siałeś Mój około 5 liścia ale specjalnie nieco zwlekałem z sianiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 17, 2016 · Zgłoś post 18 do 26 sierpień, jest niski nie wybujały, teraz sucho to się nie buja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 17, 2016 · Zgłoś post Tak długo-tyle dni siałeś, ja się w jeden dzień uwinąłem-jeszcze czasu na spacer z dziećmi i oprysk doglebowy starczyło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 17, 2016 · Zgłoś post W ubiegłym roku też siałem 18 ze względu na suszę piekielną Ten co wykiełkował od razu wydaje mi się że był zbyt wcześnie Dlatego teraz przy dobrych warunkach siałem później po grochu ;) Mając taką dużą rozpiętość w terminie siewu musisz stosować Różne technologie ochrony fungicydowej ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Te siane wcześniej były bo na słabszych gruntach IV kl, i świeżo kupione, pierwszy zabieg standard caryx i orius po 0,5 l, na razie nie opryskany ten z ostatniego dnia siewu, jak będzie pędził to kolejne pół litra caryxu, rzepak idzie zatrzymać, gorzej go popędzić jak słaby, normalnie potrzebuję na siew i orkę 5 dni,10 ha na dzień, bo to musi być wykonane w ciągu doby, ale miałem przerwę bo zapowiadali burze i opady no i w niedziele tych zabiegów nie robię, jedynie to omłot w niedziele i sporadycznie jak warunki nie pozwalają oprysk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post W końcu KTOŚ szanuje niedzielę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Ja po grochu trochę spóźniłem skrócenie. Czasu nie było wesele bylo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach