Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post Przez lata tebukonazol działał bo nie było tak wybitnych warunków wzrostu jak w tym roku, rzepak był szybszy niż chemia, jeszcze do tego te dziwne formulacje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post Ale chociaż efekt fizjologiczny(kolor) powinie zostać osiągnięty, a piszę że nie widać różnicy... coś tu nie gra, nie było czasem zimno prze kilka dni po zabiegu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post Do takich samych wniosków doszedłem podjąć x lat temu tebukonazol po raz pierwszy. Później caryx i dzień do nocy jeszcze kusi mnie eksperyment z tebu+ccc tak z 0,7+1,5l/ha na 4-5liść może ktoś stosował? Po samym tebu szału nie ma ale grzybki powstrzymamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post @damian-taką mięszaninę to w katalogu chemirol ma-sprawdzę jeszcze dawki,bo tam wszystko w podwójnej koncentracji.ale czy na te zimno warto? @jarki-nawet w tegorocznym też zalecają formulację SC,w ubiegłym byl brasifun EC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post @Pałuczynianin , tu coś musiało pójść nie tak Przecież na 5 liść to nie jest późno z tebukonazolem ciepło też przecież było Gdybyś dał 0,8 horizonu co dało by tyle samo tebukonazolu to zapewniam że efekt byłby dobry Ty jeszcze dodałeś 50g difenokonazolu co teoretycznie powinno wzmocnić działanie a dochodzi jeszcze synergizm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post Pryszczę do południa-była rosa na liściach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post nie kobinuj-zmien dostawce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 16, 2016 (edytowany) · Zgłoś post http://img2.garnek.p...jpg/zdjecie.jpg Do bani ten Android Moim zdaniem tak powinien wyglądać rzepak Edytowano Październik 16, 2016 przez jarki Android Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 16, 2016 · Zgłoś post @jarki-u mnie szyjka na wierzchu w Chrobrym i blady jak tyłki po tegorocznym lecie-Kadore "wbity",ale bez oprysku też był Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2016 · Zgłoś post ] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2016 (edytowany) · Zgłoś post Dziury nie widać czyli bor OK ładnie Ci się rozkrzewił Po pierwszym zdjęciu miałem wątpliwości Można spotkać podobnie roskrzewione ale bez pędu główniego Wtedy to są objawy po szkodnikach zwykle po granatku @barts przyglądam się i stary ślepy jestem Jest tam DZIURA czy nie Edytowano Październik 29, 2016 przez jarki DZIURA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2016 · Zgłoś post Jestem zadowolony na chwilę obecną tylko niektóre nie wciągnęły szyjki całkiem mimo dwóch zabiegów może przez strasznie suchą glebę, na razie mają czas tylko czy zechcą ... Obecnie ta drobnica liściowa wybija trochę w górę co daje złudne wrażenie że rzepak idzie w górę jak na to spojrzeć z daleka Dziury niby nie ma ale po dokładniej sekcji widać brunatne przebarwienie w rdzeniu wypełnione prawie przezroczystą tkanką,, więc wnioskuje że dziura została zaborowana ;D U was też tyle dżdżownic w rzepaku ? jak się wyrwie to przeważnie kilka sztuk w ziemi przy korzeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 29, 2016 · Zgłoś post KURKOWA MIĘSZANINA (Bukat+ Porter)jednak coś tam podziałała-jest różnica podłóg Maruderów z UTP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 31, 2016 · Zgłoś post Przy 10°C tebukonazol w jakiejś części się przyswoi Obserwowałem to u znajomego tylko czy czasu wystarczy na zadziałanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2016 · Zgłoś post Tebu stosowałem bardziej jako fungicyd niż jako skracacz, a temperatura była koło 10 i następnego dnia też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 3, 2016 · Zgłoś post Dlaczego tak późno zabieg fungicydowy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2016 · Zgłoś post @barts Rzepak-potwór, oby tylko padało wiosną żeby taki potencjał wykorzystać ;) Jak wszystkie rośliny tak wyglądają, to będzie plon kukurydzy w rzepaku ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2016 · Zgłoś post @jarki jakoś tak wyszło, a to pogody nie było albo jakaś inna robota była pilniejsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2016 · Zgłoś post Z ta inną pilniejszą to przegiołeś ,niema nic pilniejszego od regulacji rzepaku na początku 4 liścia,według mnie i to się potwierdza rzepak nieopryskany przy słupie jest do kolan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2016 · Zgłoś post W tym roku jedna regulacja była za mało, dwa zabiegi wyszły bardzo dobrze Co do rzepaku po kolana niech jest tylko aby w ziemi też coś było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2016 · Zgłoś post W ŚWIĘTA 2015 też taki był,a w TRZECH KRÓLI już NIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2016 · Zgłoś post W tym roku dwa zabiegi to obowiązkowo ,nawet 2 litry carxu by nie zaszkodziły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2016 · Zgłoś post Właśnie dlatego w tym sezonie nieco opóźniłem siew 90% caryxu+0.6 tebu i jest super a rośnie na STANOWISKU Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 5, 2016 · Zgłoś post Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 5, 2016 · Zgłoś post Åadnie wbity-co to za odmiana i czym parskałeś?wygląda jak mój Kadore bez fungicydu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach