Napisano Marzec 22, 2017 · Zgłoś post Panowie jak będzie w tych sezonie z pierwszym zabiegiem u mnie w ostatnich trzech latach odpowiednio: 28,03 25,03 i w ubiegłym 31,03 moim zdaniem w tym roku też marzec gdzieś za tydzień :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 22, 2017 · Zgłoś post A czy nie wspominają tam czasem o przymrozkach i ogólnie dużym spadku temp. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 22, 2017 · Zgłoś post No właśnie, tak to bym już pojechał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 22, 2017 · Zgłoś post Przez wychwalanie @jarki mam toprex na rzepak więc nie będę się śpieszył, rzepak półkarłowy(dobrze wciśnięty jesienią) nie zależy mi zbytnio ba silnej regulacji już priorytet grzybówka oczywiście cały czas w modelach pogodowych przewija się ochłodzenie do nawet -5 w nocy, południowa aktualizacja tak pokazywała a wieczorna daje już + 15 :E, natomiast na dzień dwa to ryzyko przymrozków więc gdzie tu mowa o zabiegach ... Ubiegły sezon 5 kwietnia zabieg w tym pewnie podobnie nie am się co gorączkować... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 22, 2017 (edytowany) · Zgłoś post W ubiegłym roku 05-04 topsin+tebu ale rzepak gnił i puszczał z korzenia... A przeważnie tak 20/25-03 oczywiście jeśli pogoda pozwoli i jak zwykle wiosną TOPREX Edytowano Marzec 22, 2017 przez jarki Litery :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 23, 2017 · Zgłoś post Zakupiłem Caryx i mam rzepak karła, pytanie: dać 1l/ha czy obniżyc? Jesienią stosowałem tebu ale późno i raczej nie miał wpływu skracającego tylko bardziej jako grzybówka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 23, 2017 · Zgłoś post 0,5 Caryx+0,5 tebu wystarczy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 23, 2017 · Zgłoś post @maslak88 w Twoim przypadku pewnie lepsza opcja to powiedzmy tilmor Czyli dobra ochrona grzybowa słabe skracanie zabieg nieco później koniecznie 12°C Ten caryx to mocna ingerencja w pokrój rzepaku może zostaw go na jesień ???? Jeśli musisz dać karyx to obniż dawkę jak pisze Kolega wcześniej ale musisz coś dołożyć Ten wynalazek jako solo i w pełnej dawce moim zdaniem jest zbyt słaby jako fungicyd Czy ja wychwalam toprex raczej piszę swoje przemyślenia i spostrzeżenia z trzech ostatnich lat Wynalazek bayera podobno jest bardzo dobrym rozwiązaniem tak oni twierdzą Twierdzą też że horizon to przeżytek :P ale o tym już pisaliśmy zeszłej wiosny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 23, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Toprex dobrze działa na grzyba-słabiej skraca?to jak później z młócką bizonkiem takich badyli...(choć ważniejsza grzybówka) Jarki to się wcześniej stosuje niż w/w mięszaninę?piszesz o termine marcowym,mam część Kadore(Bizona nie przytrzyma) to bym testował Edytowano Marzec 23, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 23, 2017 · Zgłoś post Dnia 30.03.2016 o 15:36, jarki napisał: Syngenta pisze mniej więcej w ten sposób: Toprex podany wiosną w początkowej fazie wzrostu gdy pęd główny na 10 – max.15cm Powoduje szybki efekt zahamowania dominacji głównego skierowanie większości energiia na rozwój pędów bocznych co zmienia pokrój i wyrównuje rzepak Z tym więcej niż mniej się zgadzam jeśli mowa o działaniu grzybobójczym to bez zastrzeżeń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2017 · Zgłoś post Wasze już pewnie mój przegoniły. Od piatku ma być ciepło wreszcie i byc moze Toprex, ale czy nie za wczesnie na to jak wygladaja rosliny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2017 · Zgłoś post U mnie w tym roku takich kolosów nie ma za to rośliny wyrównane i ładnie rozmieszczone @lokizom musisz zdecydować w jakim celu kropisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2017 · Zgłoś post U mnie właśnie prawie wszystkie takie rośliny. Kropie żeby wyregulowac pokrój bardziej niż grzybowke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2017 · Zgłoś post Czyli według syngenty pęd główny 10-15 cm ja tak robiłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2017 · Zgłoś post Mój ma od 5 cm do 10 cm większość około 10 cm, mam taki plan żeby w piątek albo w sobotę popryskać toprexem , ale nie wiem czy nie będzie jeszcze za wcześnie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2017 · Zgłoś post w takim tempie jak on teraz rośnie to jeszcze w rym tygodniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2017 · Zgłoś post @jarki Ładnie rośnie widać jak ciągnie po włośnikowych u mnie rzepak coś bez wigoru jak na razie ziemia zimniejsza, tam gdzie zacisze i słonko przygrzewa to ładnie poszedł Kolor rzepaku wiosną jest też cechą odmianową ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2017 (edytowany) · Zgłoś post 29 minut temu, barts napisał: @jarki Kolor rzepaku wiosną jest też cechą odmianową ? Też chciałbym to wiedzieć-DK Exqisite u Maruderów z UTP-jest modry?(choć tam był Korn Kali +Saletrosan w tym sezonie za sprawą naszego forum w Baardzo duuużych dawkach) Edytowano Marzec 28, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2017 · Zgłoś post UTP sugeruje się naszymi doświadczeniami :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2017 · Zgłoś post Od zeszłej jesieni-reklamę zrobiłem to czytają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2017 · Zgłoś post To teraz będziesz ich szkolił :D @barts on rośnie na mulczu wymieszanym z glebą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2017 · Zgłoś post Całokształt agrotechniki jest robiony wg Twego AUTORYTETU Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2017 · Zgłoś post Znów :; fantazjujesz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2017 · Zgłoś post Nie-poważnie czytają-i wzięli się ostro za nawożenie i ochronę (Niedawno miałem zaposzenie do Przysieka na szkolenie o rzepaku..) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2017 · Zgłoś post A co się stanie jeśli toprex poszedł by za wcześnie, niż wymagane 10 cm 15 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach