Napisano Marzec 31, 2019 · Zgłoś post Dzis w nocy i jutro w nocy u mnie -1 nad ranem czyli zle nie powinno byc. Prognozy na ten tydzien kiepskie bo wichury wiec mysle ze zabieg skracajaco grzybowy w sobote byl wskazany szczegolnie przy toprex. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2019 · Zgłoś post Minus 5 .A w sobotę aż korciło wyjechać w rzepak ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Ponad jedna dobra minęła po oprysku fungicydem myślę że będzie ok @Olgierdowyy przy toprexie to był ostatni moment na działanie regulujące Natomiast fungicydowo efekt zapobiegawczy bardziej niż interwencyjny Edytowano Kwiecień 1, 2019 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2019 · Zgłoś post To był ostatni i jedyny moment tej wiosny na zabieg toprexem w rzepaku, teraz tydzień zrywania papy z dachu a na przyszły weekend to rzepak po jajka wiadomo Wielkanoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2019 · Zgłoś post Byli tacy co tydzień wcześniej pryskali moim zdaniem ciut za wcześnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2019 · Zgłoś post Ale napewno lepiej tydzień wcześniej niż póżniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2019 · Zgłoś post A u mnie w tym roku jakoś bez pośpiechu rzepak tak jakby stanoł przez ten chłód w środe planowana grzybówka skracanie i coś na robale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2019 · Zgłoś post 3 godziny temu, miwigos napisał: Ale napewno lepiej tydzień wcześniej niż póżniej A to zależy zbyt wcześnie opryskane to efekt skracający wzmożony Ale może być też zbyt wcześnie na fungicydowa działanie Jak wszędzie i tu jest potrzebny rozsądek Pomijając fakt że temperatury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2019 · Zgłoś post Mimo przymrozków rzepak idzie mocno w góre,w sobote to był ostatni dzwonek na regulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2019 · Zgłoś post Mam miejscami trochę rzadki kilka szt/m. Jak go sprowokować by się bardzej rozgałęził? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2019 · Zgłoś post Ponad 200 N wcześnnie + wczesna regulacja ,innej recepty nie znam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2019 · Zgłoś post Azotu już aż nad to. Regulacja czekam jeszcze poranne przymrozki, a w dzień 10C. Kolor łapie, ale nie rośnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 2, 2019 (edytowany) · Zgłoś post 2 godziny temu, ansu napisał: Mam miejscami trochę rzadki kilka szt/m. Jak go sprowokować by się bardzej rozgałęził? No właśnie @miwigos ma rację i się obawiam że może być za późno na regenerację To znaczy lepiej późno niż wcale ale żeby było mega mocno trzeba wcześnie Bywało że toprexem robiłem w fazie kiedy się wydawało że nie ma co skracać Wtedy ten efekt był piorunujący lecz ciągle się zastanawiam jak to działa na korzeń Syngentowcy twierdzą że nie skraca a wręcz przeciwnie pobudza system korzeniowy Możesz spróbować caryxem tu efekt chlorku mepikwatu zrobi swoje Tylko należy mieć na uwadze że mało metkonazolu na choroby Edytowano Kwiecień 2, 2019 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2019 · Zgłoś post No właśnie z tym caryxem, jesienią popieram i rozumiem ale wiosną ? Tym bardziej w tym roku gdzie zimy brak, wegetacja trwa od dawna i tak słaby zabieg grzybowy robić? Rzepak jak dostał jeść i ma miejsce to sam wie co ma robić aby luki powypełniać, my możemy tylko go lekko wspomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2019 · Zgłoś post U mnie wszystko przynajmniej tydzeń do tyłu w.wegetacji, dopiero przemarzniente sztuki wiendną. Toprex 0,5l czy Caryx 1l i co dodać? Mam blisko i mało tego rzepaku więc mogę codziennie pryskać jak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2019 · Zgłoś post jest jeszcze chlorek mepikwatu solo i dołożyć tebukonazol albo difenokonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Pomysły od kurki zawsze są dalekie od moich standardów :( Co wcale nie musi świadczyć że są złe niedługo nic solo nie kupimy Opcja mepik z tebukonazolem oczywiście gorsza od BASFu ale sporo taniej Ciekawie to wygląda z difenokonazolem a już mega harcer+chlorek mepikwatu Mimo wszystko jeśli naprawdę rzepak jeszcze mały stawiałbym na toprex Oczywiście pod warunkiem że jest potencjał Zauważyliście że nowy trineksapak od syngenty ma rejestrację w rzepaku ? Ładnie cenowo wyjdzie półtora litra w fazie BBCH 39–55 !!! Edytowano Kwiecień 4, 2019 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Wyjdzie 130 zl wtedy. Mówisz teraz o rzepaku? Edytowano Kwiecień 4, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Tak mówię o rzepaku z tym nowym modusem można by zrobić ciekawy zabieg Kto daje fungi w trzech terminach wiosną można by się pokusić w mieszaninie Pytanie tylko po co tak późno skracać ale pewnie potrafią to wytłumaczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Dlatego też tego nie rozumiem U mnie poszedł tiofanat i Toprex więc 2 grzybowki mam z głowy. Mam niewykorzystany z zeszłego roku Propulse, oj dobrze ze go wtedy nie podałem, przyda się być może na ewentualny 4 zabieg na koniec opadania platkow. Ale na 3 zabieg faworytem póki co jest Pictor Edytowano Kwiecień 4, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Nie przesaadziłeś z tymi zabiegami ,nie widze sensu z T-0 ,gdy toprex był podany jeszcze w marcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Koniec opadanie, większość łuszczyn lepiej dać coś słabszego typu tebu , ewentualnie prochloraz + robak Propulse niby najlepszy efekt przy jak najwcześniejszym stosowaniu, tak twierdza bajeranci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post w tym roku T0 w rzepaku nie opłacało się robić, bo gdy tylko liście się odbudowały to od razu szedł w pęd, tak było u mnie. Pictor jest gorszy od Propulse. Zobaczcie sobie w temacie Od wieczne pytanie. Czy dać lepszy środek na początku kwitnienia/zielony pąk a później gorszy czy odwrotnie. W tych niby lepszych środkach są substancje które niby działają do 40 dni. Ja na zielony pąk będę pryskał Yamato a później pod koniec kwitnienia Propulse Pictor + Propulse to rzepak na 7 ton :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Przesada Panowie będzie wyglądał na nooo nie 7 ale 5+ iii... W żniwa znów NIESPODZIANKA trója oby nie na szynach Jemu wystarczy TYLKO propulse + strobiluryna i odpowiednią pogoda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Widzę każdy chce mój nadgonić a @jarki poziom chce zaniżać :P Na poważnie to takie tebu + robak ekonomicznie, efektywnie i efektownie dla sąsiadów :D przy końcu kwitnienia Za dobry miesiąc będziemy się szykować już do płatka, być może nawet w trakcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach