Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post A moj ma 20 cm ledwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post @barts tu identyczna sytuacja odarci ze złudzeń @barkas jak masz tego dużo to może jakaś grzybówka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post Rzepaku jescze nie skreśliłem ,jak popada w kwietniu bedzie OK ,rzepak nie lubi kilku dni opadów podczas kwitnienia ,rekordy były w przysuchawym roku,narazie sie trzyma dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post Będzie dobry test polowy skuteczności zabiegu na płatka, od środka po termin zabiegu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post 3 godziny temu, jarki napisał: @barts tu identyczna sytuacja odarci ze złudzeń @barkas jak masz tego dużo to może jakaś grzybówka bede zglaszal do ubezpieczenia, niech oceniaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post Pamiętaj o dacie przymrozku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 (edytowany) · Zgłoś post No to jeszcze moja bieda. Zdjęcia z 20.04 i 3 dni później praktycznie w tym samym miejscu, ostro idzie różnicę odmianową już widać, zdjęcie poniżej po lewo Visby po prawo Popular, Visby deko szybszy. Szukam następcy Visby'ego i chyba strzał w dziesiątkę Edytowano Kwiecień 24, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 · Zgłoś post Dziwisz się ze tak pociągnął? Dostałeś opad o jaki blaga większość rolników. Mój jest gorszy niż Twój na 1 zdjeciu i nie wiadomo czy cos dostanie deszczu wogole Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 · Zgłoś post Nie dziwię się, wiem doskonale o tym, że jak rzepak ma wszystko co potrzeba (zaczynając od pierwiastka H2O) to idzie w oczach. Początek kwitnienia gdzieś za 10 dni. Co planujecie na płatka? U mnie tradycyjnie sprawdzony Amistar Xtra (zamówiony na razie - brak na stanie, jak nie przyjedzie jest jeszcze czas pomyśleć o czymś innym). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 · Zgłoś post Mój zaczyna kwitnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 · Zgłoś post Lada dzień zrobi się żółto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 · Zgłoś post U Was to chyba wody pozimowej starczy do końca maja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 · Zgłoś post Jak w sobotę czy niedzielę nie wleje to po ptokach Wszystko co poszło chuj szczeli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2019 · Zgłoś post Jestem tego samego zdania. Poprzedni rok zostanie przebity Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post Wiara w narodzie silna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post miesiąc temu dawaliśmy mu 1-2 tygodnie życia , a jakoś żyje do dzisiaj. tylko jaki ztego będzie plon. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post Wiadomo że rośliny walczą o przetrwanie w każdych warunkach Guzik daje nasza regulacja a może i jest wręcz szkodliwa trzeba by przetestować Przecież on teraz kompletnie głupieje kazaliśmy mu iść w boczne z czego ma to zrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post Przecież on ma odgałezień sporo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Ma ale zobacz ze ped główny znów zaczyna dominować, boczne zostają z tylu,już szykuje się na ich odrzucenie Edytowano Kwiecień 25, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post U mnie tego jeszcze nie widać ,jest nadzieja że popada z niedzieli na poniedziałek,pszenice już cierpią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post Ledwo dyszy. Oczywiście są już miejsca uschniete. W tym roku rzepak w większości na IV klasie, gdyby nie to już dawno byłoby po nim, ale chyba i tak będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post Dobrze że masz niezbyt gęsty inaczej sam by się rzepak wykończył, nie jest źle ale za tydzień już będzie żółto rzepaki przeskakują fazy w tym roku, na majówkę niektórzy będą płatka robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2019 · Zgłoś post Powinien w tej fazie koniecznie całość zacienić ale niestety boki słabe Przez to też sporo wody ucieka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post Wczoraj oprysk na słodyszka plus mikro i budżetowa grzybówka (gdyby jednak zanosiło się na mokry rok -nieśmieszny żart). Pytanie do praktyków -czy można i warto jeszcze dołożyc boru w tej fazie(początek kwitnienia).Na wiosnę dostał tylko 250 gram ,nigdy boru nie mieszam z fungi -stąd ew.kolejny przejazd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 (edytowany) · Zgłoś post No niestety @jarki na super plon on już nie rokuje nawet jakby padalo. Dużo szkody zrobiły te przymrozki przez cały kwiecień bo wszystko rosło powoli. Żyto zdążyło zakryć glebe ale takie pszenzyto czy rzepak to stało w miejscu i przez to było duze parowanie bo nie zakryly tego piachu a wiatr też był duzy. Groch też ma wilgoc w glebie bo ta wierzchnia warstwa jest tak zbita ze że nie ma az takiego parowania ale potrzebuje wody z góry tez Edytowano Kwiecień 26, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach