Napisano Maj 11, 2020 · Zgłoś post Mi sie @ansu Twoj bardzo podoba. Bedzie dobrze jesli nic nieprzewidzianego sie nie wydarzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @szymon87 przesadziłeś ,choć ja uważam że 30-40 szt/m ,to najlepsza obsada,najmniej zawodna w razie gorszej zimy Edytowano Maj 12, 2020 przez ikcomas jarki->Pierwsze zdanie ikcomas-> szymon87 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @miwigos piszesz o liczbie nasion czy obsadzie w żniwa, populacja czy mieszaniec, termin siewu wczesny czy późny ... Moim zdaniem lepiej ciut za rzadko jak za gęsto. Zawsze można trochę pogonić z wiosny. Jak za gęsty to co? Nawozu nie dać? 3 zabiegi/ 1 jesień 2 w momencie ruszenia wegetacji i 3 na płatek. Azotu to chyba ponad 200kg Edytowano Maj 11, 2020 przez jarki Przeniesienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 11, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Co do obsady to docelowo na wiosne 30-35 szt. ,ja wysiewam 40-45,hybryda innych nie sieje od kilku lat Edytowano Maj 11, 2020 przez jarki Porządki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2020 · Zgłoś post To przy siewie w rzędach co 45cm nasionko od nasionka wyjdzie co 5cm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 12, 2020 · Zgłoś post Co to za sterczące badyle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 16, 2020 · Zgłoś post https://naforum.zapodaj.net/d89a89cd2ca2.png.html Nie wiem czy zdjęcie się doda, ale pytanie jest takie... Spieprzyłem sprawę z zabiegiem na płatek, tzn jeszcze jego nie wykonalem, z różnych względów i pomysłów... Czy odczuwalna w nocy 3°C to mocno kiepski pomysł? Jak nie dziś, to... Może pod koniec przyszłego tyg będą optymalne temperatury... Co radzicie? Azoksy, cyprokonazol, tebu i tau-fluwalinat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2020 · Zgłoś post Nieco wcześniej pisaliśmy o tym Ja bym czekał na odpowiednią temperaturę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 17, 2020 · Zgłoś post Też z drugim zabiegiem czekam, przymrozki lub albo wieje ponad 6m/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2020 · Zgłoś post Fungicydy aby dobrze działały zwykle potrzebują odpowiednich warunków Mowa tu o temperaturze, z wiatrem musimy sobie radzić inaczej inny temat Jeśli zacznie piździć to lubi cały tydzień a może być wystarczająco ciepło Środa czwartek piątek będzie odpowiedni czas z wieczora trza się uwijać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2020 · Zgłoś post Już chyba trochę optymalny czas na fungi mija Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2020 · Zgłoś post Jak bym teraz wjechal ,końcówka kwitnienia to bym wszystko powyrywał i połamał ,nie idzie wejść w ścieżke ,dużo rozgałęzien bocznych połoczył się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @jarki Dobry czas mial byc a w nocy znow bylo -2. Ja czekam na tym slabszym rzepaku do poniedzialku, u mnie on jest troche do tylu, moze delikatnie to bedzie spozniony zabieg, optymalnie byloby dzis ale nie zdazy wchlonac i bedzie chyba juz ostatni przymrozek Edytowano Maj 21, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2020 · Zgłoś post Czas to jeszcze jest ok tylko właśnie te szkody zawsze mnie przerażały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2020 · Zgłoś post Jednak wczoraj dalem rade zrobic grzybowke na tym pozniejszym rzepaku. A tutaj zdjecie rzepaku na 2t Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2020 · Zgłoś post mój też wczoraj się doczekał -okienko pogodowe jak się patrzy a dziś już 2 litry spadło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2020 · Zgłoś post @lokizom ktoś z nas ślepy jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2020 · Zgłoś post No przeciez ja mowilem ze to rzepak rewelacja a dostalem komentarze ze maks 2 tony. Do zniw daleko a narazie woda jest. Powiem Wam ze niewyobrazalne co 80mm wody moze zrobic z roslinami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2020 · Zgłoś post Ciężko sobie wyobrazić te 80mm jak od początku roku u mnie razem jest do dziś 118mm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 23, 2020 · Zgłoś post Jeszcze dzis 7mm. I to wszystko jest lagodny deszczyk a nie ulewa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 26, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Yamato w dawce 1,5l/ha jako zabieg po Propulse bedzie ok? Edytowano Maj 26, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post Tetrakonazol to coś jak tebukonazol tylko mniej sprawdzone czy lepsze/gorsze?!? Jeśli mowa o tiofanacie metylu to chyba ma tylu zwolenników co przeciwników Ja się zaliczam do tych pierwszych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post W tabelach skutecznosci wypada naprawde przyzwoicie, wg. nich lepiej niz tebu+ prochloraz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 27, 2020 · Zgłoś post Tak jak Ci mówię zresztą od dawna tylu zwolenników co przeciwników Na moje bardzo długi okres rejestracji tiofanatu to jego atut no i CENA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach