Napisano Czerwiec 9, 2007 (edytowany) · Zgłoś post :) Edytowano Maj 6, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 27, 2011 · Zgłoś post Myślę, że Kolega może być z moich okolic. Tutaj pieczarkarnie wyrastają chyba lepiej niż grzyby po deszczu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2013 · Zgłoś post A jaka okolica na pieczarkarnię najlepsza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 19, 2013 · Zgłoś post Wszędzie tam gdzie masz zapewniony zbyt. Najlepiej tak jak u mnie, jest spółdzielnia i pieczarki są eksportowane do Niemiec, Anglii, Grecji i innych krajów UE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 16, 2013 · Zgłoś post Witam ,czy kolega prowadzi uprawę pieczarek . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 19, 2013 · Zgłoś post Ja nie, ale pełno u mnie tego. Wątpię żeby Ci się udało przebić samemu w tej branży. Z moich okolic wyjeżdża 500 ton tygodniowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 3, 2013 · Zgłoś post Ja nie, ale pełno u mnie tego. Wątpię żeby Ci się udało przebić samemu w tej branży. Z moich okolic wyjeżdża 500 ton tygodniowo. 500 ton pieczarek ? Gdzie taki zbyt jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 13, 2013 · Zgłoś post Eksport m.in. do: Francji, Belgii, Holandii, Niemiec, Grecji, Cypru, Wielkiej Brytanii, Rosji. W Polsce zostaje jakieś 5 %. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2013 · Zgłoś post Obcych do interesu nie wpuszczą ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 5, 2014 · Zgłoś post Panowie czy w przypadku założenia pieczarkarni, długo trzeba czekać na zysk? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 7, 2014 · Zgłoś post A masz odbiorcę? Koszt założenia pieczarkarni jest dość duży, jak masz wolną bańkę to możesz próbować. U nas zaczynali od hal namiotowych, potem blaszaki a teraz nikt się już w to nie bawi, jak budują to z rozmachem kilka, kilkanaście hal naraz. Im większa tym szybciej się zwraca bo koszty stałe są stosunkowo mniejsze w przeliczeniu na jedną halę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 2, 2015 · Zgłoś post Witam Planuje otworzyć uprawę boczniaka. Mieszkam w małej wiosce w zachodniopomorskim, 100 km od Szczecina. Dysponuję budynkiem o powierzchni 150m2. Jakieś porady? Może ktoś zna jakieś punkty skupu w tych okolicach? Pozdrawiam wszystkich Farmerów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 15, 2016 · Zgłoś post A mnie interesuje domowa uprawa grzybów shii-take (twardziaków). Ktoś coś? ;) Gdzie najlepiej trzymać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 15, 2016 · Zgłoś post Podobnie jak pieczarki, czyli w miejscu ciemnym, chłodnym. Może to być piwnica, ziemianka, garaż. Albo jesienią i wiosną na dworze, ale w miejscach osłoniętych od słońca i wiatru. Może też być altanka w ogrodzie, wtedy można zaszczepić je na klocku drewna liściastego i ciekawie przy okazji wygląda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 22, 2016 · Zgłoś post Aj, nie wiem, czy nie spróbuję wiosną w ogródku. ;) Dziękuję! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 22, 2016 · Zgłoś post Warto, szczególnie ze względu na ich właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzakrzepicowe i wiele innych. Można je kupić, ale przyjemniej wyhodować swoje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 29, 2016 · Zgłoś post Jeśli ma się pewny zbyt, to moim zdaniem warto próbować hodowli grzybów, ale zaczynanie hodowli zupełnie w ciemno może się okazać bardzo kiepską decyzją. W Polsce trzeba się dobrze wstrzelić w rynek, żeby mieć na tym zysk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2016 · Zgłoś post Temat jest o produkcji, a ja chciałem o "samosiejach... Borowik (znany u mnie bardziej jako prawdziwek) się już pokazuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2016 · Zgłoś post no według tej mapy to u Ciebie ponad 100 na godzinę, ja jestem w czarnej dziurze. W niedzielę byłem w lesie to strasznie sucho, dwie kurki widziałem ale takie ogryzki maleńkie, że nawet się nie nachylałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2016 · Zgłoś post Od czterech lat już nie muszę chodzić do lasu "pańskiego", bo wystarcza mi to, co u siebie zbiorę. Dla mnie to dobrze, bo lubię je zbierać, ale nie jestem fanatykiem, żeby pół dnia w lesie spędzać. W sierpniu to codziennie mała godzinka spaceru i ok 2 kg jest. Do tego jeszcze pewność, że nikt oprócz żony lub mamy nie pójdzie, więc małe mogę zostawić na następny dzień. To akurat mi się na Kaszubach podoba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 28, 2016 · Zgłoś post Ale gdzie spacerujesz po te grzyby? W ogródku je masz? Ja lubię spacerować po lesie. Nie zawsze chodzi o to żeby pójść i przynieść tylko mnóstwo grzybów. samo szukanie, spacerowanie też jest bardzo fajne i przyjemne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 28, 2016 · Zgłoś post Jakieś 2ha własnego lasu. Mi wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 18, 2017 · Zgłoś post a jaka ziemia najlepsza do uprawy pieczarki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 24, 2017 · Zgłoś post Opłaca się sadzić las tylko po to, aby zbierać grzyby i je sprzedawać? Czy to w ogóle się opłaca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 24, 2017 · Zgłoś post Wierzysz w to co piszesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach