Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post Jakiś zmiany w pakiecie jesień ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post Od tego roku nie ubezpieczam nie warto mam dać prawie 400 zł,żeby dostać niecałe 1700 zł,mało realne ,do 2018 było warto,ten rok pokazał że nie warto,jak wymarznie co 4 rok wyjde na zero,mam nadzieje ze będe do przodu bo wymarznie nie tak często Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post 158 zł składka na ha przy 25% jak wymarznie z 6750 ubezpieczonego hektara a nie 400 !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Gdzie tak tanio,jakie ryzyka ubezpieczone ,wklad własny wykupiony Edytowano Październik 5, 2018 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post W ubezpieczeniach jest jakaś rejonizacja chyba po kodach pocztowych Wszystko zależy gdzie mieszkamy i ile tam wypłacili odszkodowań od danego ryzyka @lokizom trudno mi uwierzyć że za skutki przezimowania dostaniesz 6750 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2018 · Zgłoś post PZU, jeszcze pisała o zniżkę bo mam budynki i dało ok. 20 zl/ha zniżki. Wymarzniecie ,grad i przymrozki. Wymarzniecie 25% dostanę z 6750 więc około 1700 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2018 · Zgłoś post Taka skladka to u mnie była 3 lata temu,czyli za tę cene masz wykupiony wkład własny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2018 (edytowany) · Zgłoś post No jednak nie do końca 1700 pewnie bo nie wiem jak jest z franszyza (ubezpieczenie wkładu wlasnego). Gdzie to sprawdzić, wkład własny raczej nie wykupiony a na polisie nie jest napisane Edytowano Październik 6, 2018 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2018 · Zgłoś post Moje zdanie-doświadczenie jest takie że im mocniej zainwestuję w rzepak Tym trudniej o odszkodowanie za skutki przezimowania Dlatego od kilku lat odpuszczam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2018 · Zgłoś post Ale na grad to trzeba ubezpieczyć, to już sa za duże pieniądze do stracenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2018 · Zgłoś post Tak grad koniecznie w tym roku się załapałem na parę groszy za rzepak Sporo więcej za groch który całe szczęście był wysoko ubezpieczony Natomiast rzepak ubezpieczałem późno na niski plon Dobrze bo robili jakiś korekty "plantacja nie rokowała 4t" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2018 · Zgłoś post W PZU wkład własny 10% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2018 · Zgłoś post Czyli od tych 1687,5 -10%? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2018 · Zgłoś post Suma ubezpieczenia razy 25% minus 10%,lub15% minus 10%,zależy od wariantu wykupienia ,ale raczej ten drugi bo za tanio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2018 · Zgłoś post Zawsze było że ubezpieczalnia wypłacała 90% nawet przy 100% szkody Oczywiście wiosną jest dużo mniej i to narasta z czasem Następnie -10% udziału własnego w szkodzie W tym roku jakoś to inaczej-mniej naliczyli Pewnie te 15% co @miwigos pisze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2018 · Zgłoś post U mnie w PZU suma ubezpieczenia 7500 tyś za wymarznięcie 25 % wypąlacają minus 10% wkład własny,czyli do wypłaty1687,50,składka wynosi 382 zł, wykupienie wkładu własnego grad 55,45 zł przymrozki wiosenne 64,50 zł wymarznięcie 84,72 zł Nie widze sensu ubezpieczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2018 · Zgłoś post Za 382 też bym nie ubezpieczal. Ale u mnie wychodzi około połowy tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2018 · Zgłoś post 47 minut temu, miwigos napisał: Nie widze sensu ubezpieczenia Dokładnie dopóki pisioski nie wymyślą czegoś w stylu jak za komuny Były pomysły na powszechnie obowiązkowe ubezpieczenie Ale jak to zrobić odciągać od dopłat łunia się nie zgodzi Moim zdaniem musi być jedną państwowa ubezpieczalnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2018 · Zgłoś post @miwigos to u Ciebie ubezpieczalnie maja raj. Twoja składka 382 to jeszcze z państwa prawie 500 zl to daje łącznie około 880 zl/ha!!!! A wyplaca 1680 jak wymarznie. Czyli jak wymarznie raz na dwa lata to są na zero. To jest zdzierstwo i kpina!!!! 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2018 · Zgłoś post Ubezpieczał ktoś sam grad ale jesienią ? Podobno sporo taniej :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2018 · Zgłoś post W tej chwili nie ma takiej możliwości w PZU Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 11, 2018 · Zgłoś post Przebijam! 400 zł/ha w PZU. Ale mi podniósł ciśnienie Łazarz jeden. Opcja 25% i wykupienie wkładu własnego do tych 10%. Suma ubezpieczenia 7200 zł do wzięcia 1620 zł jak wymarznie. Ubezpieczyłem na poczcie składka 145 zł suma ubezpieczenia 7650 i wymarznięcie 17%. Wezmę 1170 zł czyli po odliczeniu różnicy w składce dostanę 195 zł mniej jeśli wymarznie w co wątpię. Tu jest moje ryzyko. Dalej z tymi procentami jest już jak w PZU tylko suma ubezpieczenia większa a po 31 maja grad nawet lepiej jak w PZU bo 90% a nie 85%. Ubezpieczyłem również zboża pakiet jesień i składka wyszła średnio 118 zł/ha co przy propozycji PZU jest prawie 3 razy mniej bo tam wyszło 329! Już nie pytałem łosia po ile będzie składka na 17% bo propozycja jaką dostałem to jak by mi napluł w twarz i powiedział, że deszcz pada. W tamtym roku opcja 17% na rzepak była po 188 zł i to po ciężkich bojach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 11, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Jednak u mnie bardzo tanio. Może zle sie wyrazilem akceptowalnie Edytowano Październik 11, 2018 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 12, 2018 · Zgłoś post @ikcomas bardzo ciekawa sprawa z tym ubezpieczeniem na poczcie Poczta Polska SA to 100% własność skarbu państwa PZU już nie 100% Wydawać by się mogło że to jeden kit a jednak muszę też to sprawdzić Od dawna mówię że musi być ubezpieczyciel państwowy i JEDEN Niech mi tu nie pitolą o konkurencji bo to mrzonka jest zmowa Nie lubimy powielać wzorców z PRLu ale tu było naprawdę OK Jeśli państwo by ubezpieczało było by wiadomo co i jak Dziś dotacje idą do prywatnych kieszeni a my ciągle na lodzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 12, 2018 · Zgłoś post Miałem mnóstwo polis w PZU, stały klient, teraz powoli uciekam, najpierw ciągniki, przyczepy, teraz pole. Tyle kasy co u nich zostawiłem to zwykły Kowalski przez całe życie nie wpłaci a tu zostałem potraktowany jak ostatni śmieć, mam uraz do tej firmy. Kończy mi się OC samochodu, Poczta zeszła o 68 zł mniej nie wiem czy pytać agenta PZU o zniżki czy od razu iść na Pocztę, ale może zajdę niech mi spojrzy w twarz a ja z radością podziękuję za tyle lat współpracy. Jeśli chodzi o pocztę to mają chyba bardzo mało klientów, nie mają totalnego pojęcia o uprawach - to lepiej, nie znają pojęcia franszyzy, OWU to czarna magia, trzeba się wczytać i walić maksymalne stawki. Już powiem jak to zrobić: u nich pojawia się na ekranie wydajność i cena. Wydajność można podnieść o 50% bazy a cenę o 30%. Pytania czasem powalają: "a zna Pan klasy gleby bo będą potrzebne", "ojej jakoś dużo ma Pan tych działek". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach