Posted October 29, 2017 (edited) · Report post Jego czas się KOŃCZY Edited October 29, 2017 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2017 · Report post z okna widzę kukurydzę... Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2018 · Report post Według mnie trzeba dac azotu na 6 ton żeby były2-3 tony ,bo jest bardzo przemarzniętry, PZU na początku kwietnia bedzie robiło zdjęcia lotnicze,na tej podstawie odszkodowanie Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2018 · Report post Skad takie info? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2018 · Report post 2 godziny temu, miwigos napisał: PZU na początku kwietnia bedzie robiło zdjęcia lotnicze,na tej podstawie odszkodowanie Wydaje mi się że z tych zdjęć nie wiele będzie widać... Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2018 · Report post Też o tych zdjęciach lotniczych słyszałem jak oni sobie to wyobrażają To takie macanie się z głupim przez ścianę Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2018 · Report post Może wszystkim bez problemów uznają szkody i popłynie szeroki strumień odszkodowań niczym azot z pól na wiosnę. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2018 · Report post Tak zobaczycie (nie mam polisy) odszkodowanie jak świnia niebo My jesteśmy od płacenia składek udziałowcy od $$$ Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2018 · Report post Po oględzinach dam znać czy zaliczyli,nie wiem jak oni to zrobia na 3 ha 1 hektar do przesiewu w 4 miejscach punktowo i co zrobią ciekawe Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2018 · Report post Concordia:-"konieczne powtórne oględziny po ruszeniu wegetacji w pełni" Likwidacja na własną rękę,bez wypłaty odszkodowania. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2018 · Report post Za dużo ludzi robi ich w bambuko Będą kontrole wnioskuję po tym co pisze @Pałuczanin81 Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2018 · Report post Czyli przewidujesz że wpadną na pole i spytają się gdzie jest rzepak ? A raczej gdzie jest jakikolwiek ślad że rósł . Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2018 · Report post Myślę że ci co liczyli że się uda mocno się pomylą Ubezpieczalnia to nie pomoc społeczna Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2018 (edited) · Report post Wychwytują tych co późno siali- mnie zaliczyli 40 szt. z 80 szt.spełniających warunki ubezpieczenia.z tego ponoć rokuje 25szt.-ich minimum dla plonu! Sąsiad robił foto samosieji ze ścierni pod kuku,że to pole produkcyjne :) w PZU z drona może mu sie uda? Dziś już drugie pole mułowatego Kadore zwiedzałem we wsi i te rośliny z 22.08 tez mają 0,8mm szyjki. Edited March 27, 2018 by Pałuczanin81 Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2018 · Report post Ubezpieczą jeszcze od czegoś czy już po ptakach? Ogień już chyba nie wchodzi w grę, może grad... A może sobie d. nie zawracać? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post Kurła! Wstrzymali ubezpieczenia jakimś dekretem. Czy ten koszmar się wreszcie skończy? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post Od powodzi chciałeś ubezpieczyć :p Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post Wystąp na piśmie do ubezpieczyciela z chcecia ubezpieczenia. Jak odmówią nierząd powinien ci wypłacić 1000 plus/ha Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post Tak się zrobi. Jeszcze w Concordii się zapytam. Są tylko te dwie firmy ubezpieczeniowe z dotacją państwową czy jeszcze jakieś doszły? Bo jak tylko dwie to sprawę bardzo ułatwia. Pismo kierować do głównej siedziby czy lokalnej? Zaczynamy walkę! Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post Musisz miec od 2 firm ze Cie nie chca ubezpieczyc aby sie liczylo. Firm jest wiecej, 5 o ile sie nie myle Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post Kto pamiętał że na poczcie można się ubezpieczyć?http://www.minrol.gov.pl/Ministerstwo/Biuro-Prasowe/Informacje-Prasowe/Ubezpieczenie-upraw-rolnych 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 (edited) · Report post jest pięciu ubezpieczycieli: PZU, TUW, Concordia, Poczta i InterRisk. a o co chodzi wam z tymi pismami i tym 1000+ Edited June 22, 2018 by maslak88 Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post Zwykle aby dostać pełne od klęsk należało mieć ubezpieczone 50% upraw Myślę że o to biega :/ Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2018 · Report post No jo. Ikcomas wczoraj rzucił info że firmy odmawiają ubezpieczeń. Więc jedynym wyjściem jest wystąpienie do ubezpieczeń i ubezpieczenie i czekanie na odmowy na piśmie.w przypadku szacowania a potem "nierządowych" pieniędzy może takie pismo pomóc. Plan jest taki że mają płacić ok 1000 zł do ha przy ubezpieczeniu połowy gr.ornych. Share this post Link to post Share on other sites