Napisano Kwiecień 15, 2017 · Zgłoś post Ubezpieczenia ruszyły rzepak pakiet wiosna ,a pszenica grad + ogień ubezpieczone od 29 kwietnia bo karencja 14 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 15, 2017 · Zgłoś post No tak od dziś ja dopiero po świętach jestem umówiony A jakie wieści $$$ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2017 · Zgłoś post Pakiet wiosna 5 t on po 1500 zł =7500 zł koszt 130 zł Pszenica grad + ogień na 4550 ubezpieczenie ,koszt 20 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2017 · Zgłoś post W pzu?bo mnie concordia przymrozków odmówiła ubezpieczyć (stan na wlk. srode) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2017 · Zgłoś post Tak PZU Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2017 · Zgłoś post A sam grad w rzepaku i grochu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2017 · Zgłoś post Grad w rzepaku około 50 zł na sume ubezpieczenia7500 zł ,ale dla mnie przymrozki ważniejsze,na nich zarobiłem do tej pory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2017 · Zgłoś post Pakiet wiosna w tym roku może się okazać korzystny bo za zimę nic by nie dali Mnie się wydaje że różnica w cenie jest zbyt mała by brać wiosenny Choć nie wiem ile było na jesieni ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2017 · Zgłoś post Na jesieni 230 samo wymarznięcie ,i mniejsza wyplata w przypadku wymarznięcie tylkom 18 % wartości plonu było,to według Ciebie nie warto wiosenny pakiet za 130,a sam grad 50 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2017 · Zgłoś post Znasz dokładną różnicę między pakietami jesień a wiosna bo o to mnie chodziło Ja przez wiele lat ubezpieczałem pakiet jesień ale oni teraz za bardzo grają w ..... Jeśli władujesz KASĘ w ochronę jesienną rzepaku to staje się Twoim problemem Dziadowskie rzepaki uznawali a te ładnie-drogo skrócone i odżywione nie bo rokują plon Niby tych swoich "fachowców" wyszkolili tylko że oczywiście na swoją korzyść Zmieniłem taktykę i ubezpieczałem tylko od gradu to taka asekuracja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2017 · Zgłoś post W PZU nigdy nie miałem problemu,na ubezpieczeniach jestem do przodu,jesienią w PZU szło ubezpieczyć tylko od wymarznięć na kiepskich warunkach więc zrezygnowałem,mam znajomego agenta u mnie ubezpiecza pierwszego jak tylko można ubezpieczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2017 · Zgłoś post Do przodu nawet mocno to ja też byłem kiedyś pięknie oszacowali suszę Kilka razy wymarznięcia nigdy rzepaku jeszcze nie przesiewałem Ale wszystko ostatnio się zmieniło i nie o agenta tu chodzi lecz o likwidatorów Właściwie sposób szacowania jestem pewien że w ubiegłym roku nic bym nie dostał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2017 · Zgłoś post Ja dostałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2017 · Zgłoś post Concordia tylko grad+ogień.Przymrozów w rzepaku jednak NIE! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2017 · Zgłoś post Czy jest sens ubezpieczenia rzepaku od ognia ? Czy to ubezpieczenie jest dotowane ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Agent ubezpieczeniowy późno ale dojechał jutro muszę mu zdjęcia wysłać :P Rzepak od gradu suma ubezpieczenia 7500zł za ha 49zł Groch też grad 4000zł/ha kwota do zapłaty 54zł Pszenica 4550zł/ha grad prawie 12zł a ogień 6,80 Edytowano Kwiecień 19, 2017 przez jarki Grad 12 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post Coś za drogo ten grad w pszenicy,jaka firma ,u mnie w PZU ,ta sama suma ubezpieczenia niecałe 18 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post Te same stawki co Jarki-agent Concordii mnie naliczył Miwigos w PZU- rzepak"pakiet wiosna" jak piszesz powyżej to PRZYMROZKI obejmuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Panowie przepraszam po MOCNEJ kawie się nie pisze ;) już poprawiłem @miwigos dzięki za czujność Teraz wychodzi na to że u Ciebie większe ryzyko naliczają :/ A zapomniałem polisa w pewien zakład ubezpieczeń Edytowano Kwiecień 19, 2017 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post PZU - rzepak 4t x 1500 = 110 /ha za przymrozki i grad , pszenica 7t x 700 = 23/ha za grad i ogień Skąd takie różnice między Waszymi stawkami ? Rejon czy klasa gleby ? Wykup udziału własnego podbija stawkę o trzy dychy w rzepaku a w pszenicy raptem o trzy złote . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post Klasa ziemi chyba bez znaczenia choć trzeba podać, po co ? Ja myślę że jednak rejon ma znaczenie i większe ryzyko naliczane Udziału w szkodzie nie wykupywałem bo ponoć bez do 95% płacone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post To nic nie pojmuję Agentka Concordii biła się w silikony,że NIKT w Polsce od przymrozków nie ubezpiecza- mało tego z pzu do niej z tym pytaniem przychodzą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post Z tą gadką to taka prawda jak z jej cyckami :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2017 · Zgłoś post Jutro wybiorę się do PZU i wymacam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2017 · Zgłoś post Wymacałeś to PZU ? Tak serio to warto jeszcze zwrócić uwagę że w polisie "grad" to nie to samo co "deszcz nawalny " lub "krupa" . Jedno i drugie nieźle nam rzepak czy kłosy nawet wymłóci straty jak cholera ale nie pozostawi śladów uszkodzeń mechanicznych na roślinie uprawnej ( po za otwartymi strąkami ) ani na tak zwanych roślinach świadkach czyli pobliskich chwastach np. Wtedy likwidator szkody nie stwierdzi bo polisa obejmuje konkretnie GRAD . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach