Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post jaki jest sens ubezpieczania w PZU z ich progami do wypłacania kasy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post Dokładnie wcześniej pisałem że zamiast na polisę Lepiej kasę wydać na dopieszczenie rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post ja ubezpieczam ale w Concordi na wiosnę grad , ogień i w rzepaku jeszcze przymrozki wiosenne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post jak stwierdza szkode calkowitą to trzeba zaorać czy mozna zostawic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post Można ,tylko plantacje będzie nie ubezpieczona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post @thug Mnie się wydaje że jeśli wiosną płacisz oprócz gradu również wiosenne przymrozki To jednak lepiej wykupić pakiet jesień ??? Ja biorę tylko grad jeśli mowa o rzepaku @lokizom Gorzej jak telefonicznie uzgodnią likwidację!!! Wtedy wymagają oświadczenia o zlikwidowanej plantacji !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post j.w Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post no nie wydaje mi się zupełnie jest inaczej szkoda liczona na przymrozkach zupełnie inaczej na ujemnych skutkach przezimowania Concordia jest o wiele lepsza bo nie dzieli przymrozków na daty do 15 kwietnia do 15 maja itd jak to jest w PZU pozatym ubezpieczam od tego co może bardzo realnie wystąpić natomiast mylisz się co do u.s.p przy standardowym pakiecie jak ubezpieczysz na 8 koła rzepak to wypłacą mi coś koło 1 tyś/ha przy szkodzie całkowitej więc jaki sens Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post Chodzi o sens w różnicy kasy między pakietem jesień a Twoim z gradem ogniem i wiosennymi przymrozkami Powiedz mi jaka jest różnica w kasie między tymi pakietami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post jakieś 60 zł /ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post Miał ktos juz szacowanie strat tej wiosny-jak do tego w tym sezonie podchodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post @thug 60zł to ja zapłaciłem za grad ;) To jest pakiet konieczny moim zdaniem a dokładnie: 4,5t x 1300zł = 5850 x 2% - 50% = 58,50zł/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post a co nie masz przymrozków wiosennych? u nas są dość często Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 15, 2016 · Zgłoś post Ja tez w Concordii mam, chyba są najlepsi. Mam na 4,5X1500=6750 zl/ha. No i 20% jak źle przezimuje czyli 1350 zl/ha bym dostał, wiec i tak jestem ponad 500 zl/ha w plecy. W moim regionie przymrozki wiosenne są bardzo często, własciwie praktycznie nie ma lat kiedy ich nie ma. Np w zeszłym roku w czerwcu był przymrozek i dobrze oszacowali i wypłacili. Nie opłaci im się ubezpieczać w moim regionie, bo zazwyczaj dopłacają. Najgorsze jest to, że jak nawet by uznali szkodę calkowitą a chciałbym zostawić to boje się potem o grad i przymrozki, co mozna wtedy zrobić? Ubezpieczyć go jako jary jeszcze raz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post Możesz ubezpieczyć w innej firmie składkę wezmą Czy w razie szkody wypłacą ??? Wątpię Skarb państwa dwa razy do tej samej uprawy dopłaci? Możesz wsiać w ten przemarznięty jary rzepak i nowa polisa W tym przypadku ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie @thug Jak mam zapłacić powiedzmy 170 za wiosenne przymrozki i grad To wolę dołożyć te 60 i wziąć cały pakiet jesienny Pytasz o wiosenne przymrozki u mnie bywają często To ja Ciebie pytam czy u was skutków przezimowania brak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post są rzadko i ta szkoda jest liczona zupełnie nieopłacalnie dla rolnika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post A gdybym teraz ubezpieczyl ten rzepak na kogos innego od przymrozkow i gradu to bedą widzieli ze ktos inny juz go ubezpieczał na tej działce czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post a numery działek to co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post Numery dzialek zostaja te same. Wszystko zalezy od tego jak dzialaja ich systemy informatyczne i czy komunikuja sie z innymi towarzystwami ubezpieczeniowymi, w co watpie "Jeżeli uprawa ubezpieczona jest od kilku ryzyk w danym roku, a w ryzyku skutków złego przezimowania ubezpieczyciel zakwalifikował uprawę na polu lub jego części do zaorania i pomimo tego ubezpieczający dalej prowadzi uprawę, uprawa ta może byç nadal objęta ochrona ubezpieczeniową w zakresie pozostałych ryzyk, z zastrzeżeniem obniżenia sumy ubezpieczenia o wypłacone odszkodowanie. W takim przypadku konieczne jest oświadczenie ubezpieczającego, iż wyraża wolę dalszego obejmowania uprawy ochroną w ramach umowy ubezpieczenia"- takie cos mam w umowie, co wlasciwie mnie uspokaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post Tak masz napisane na polisie z Concordii ??? No ciekawie tylko trzeba by z prawnikiem pogadać Bo jeszcze nie słyszałem o takich przypadkach żeby Zapłacili dwa razy (różne szkody) za jedno pole Wręcz odwrotnie nalegają na likwidację plantacji Żeby pozbyć się problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post na samej polisie nie, ale w OWU, wiec tak jakby musza sie tego trzymac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post Muszą to tego co podpisane choć wiemy wszyscy jak jest Może spróbuj zadzwonić i podpytać ??? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 19, 2016 · Zgłoś post oczywiscie jest sobie OWU i to respektuja, tyle ze w 2015 zmienili OWU i juz nie ma tego wpisu. Powinni dać to do polisy ale niestety nie dostałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 5, 2016 · Zgłoś post Jak przebiega szacowanie strat w Waszych przypadkach ? U mnie w okolicy są dwie skrajnie przeciwne opinie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 6, 2016 · Zgłoś post Pod kościołem narada -PewnyZakładUbezpieczeń odmawia wypłat ze względu na odrastające korzonki na pszenicy(->stan ozimin)szacuja na plon 12+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach