Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post @lokizom mają Cię na czarnej liście po ostatnim szacowaniu, boją się że przy następnej wizycie wrócą z widłami w plecach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Podobno dostanę odpowiedź, podobno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Jak by tak było ,to PZU napewno mi nie ubezpieczy ,to był dobry rok na ubezpieczenie dla mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2017 · Zgłoś post Mamy nalot ubezpieczycieli na forum 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Ktoś , coś - jakieś konkrety ? Pierwsza rozmowa 4 tony po 1500 przy ryczałcie 25 % pakiet do zbiorów 300 zeta / ha . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Mam ubezpieczone -rzepak 6000-180zł/ha,pszenica,pszenżyto na 5000-95zł/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Jaka firma ile dają jak wymarznie i plantacja do likwidacji,w PZU tak jak napisał witch 5,tylko że koszt 265,jeśli ubezpiecze to na 7500 tyś ,koszt ubezpieczenia335 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Rzepak w PZU na 25% plus grad, przymrozki, huragan, deszcz nawalny 201 zł. 4,5x1500zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post A jak wymarznie to oddadzą resztę polisy znaczy za grad deszcz nawalny huragan itd. :D :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Jak to jest jednemu w pzu powiedzieli 200 drugiemu 300 mi pani zaproponowała przy 25% 280 za ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Te 200 to może przy 17% jak wymarznie ,bo jest też taka opcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Concordia-15% sumy przy wymarznieciu,grad od 8%,przymrozek i ogień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 · Zgłoś post Przy 17% powiedziała 230 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post 25%, prosze bardzo. Rozrzucone na 2 na jednej 201 a na drugiej 197. Podane IVa bo na V i VI nie chca na tyle ubezpieczac. Rozumiem, że to bardzo tanio, może taki region. Plus taki ze PZU ma huragan i deszcz nawalny do samego konca a nie do jakiegos bbch tylko Edytowano Październik 6, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Skąd takie różnice i po co ci ten pakiet 5 ryzyk ,nigdy z niego nie skorzystasz Edytowano Październik 6, 2017 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Skad takie roznice nie wiem ani nie bede dociekal, wazne ze nie mam za drogo wzgledem innych. Tam są przymrozki,grad w tym. A deszcz nawalny ,huragan było bodajże 150 zł drożej na całe gospodarstwo. Gdybym miał w zeszłym roku w PZU to bym coś dostał za deszcz nawalny albo huragan Edytowano Październik 6, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2017 · Zgłoś post To przeczytaj definicjr deszczu nawlnego ,musi rzepak wyrwać z ziemi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2017 (edytowany) · Zgłoś post "Dejma pokój"-tyko nie PZU i TUZ- chociaż ja Cię @lokizom rozumiem,skoro reszta odmawia to w razie "bidy" na zachetę mogą dobrze oszacować Edytowano Październik 7, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2017 · Zgłoś post @miwigos Ale przy huraganie masz np. zlamania, wygięcia, pęknięcia a coś takiego było np. w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2017 · Zgłoś post Przed chwilą, Pałuczanin81 napisał: "Dejma pokój"-tyko nie PZU i TUZ- chociaż ja Cię @lokizom rozumiem,skoro reszta odmawia to w razie "bidy" na zachetę mogą dobrze oszacować Jeśli ubezpieczyć to tylko PZU,innych wogóle nie rozważam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2017 · Zgłoś post Bzdura-zamiast przymrozku wymyślą mróz, robaka i grzyba zamiast gradu,albo pomiar opadu ze stacji meteo 150 km od... http://ex.twojapogoda.pl/wiadomosci/115381,czym-rozni-sie-mroz-od-przymrozku-bedziecie-zaskoczeni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2017 · Zgłoś post Witam .deszcz nawalny – oznaczają szkody powstałe wskutek deszczu o współczynniku wydajności o wartości co najmniej 4; w przypadku braku możliwości ustalenia tego współczynnika bierze się pod uwagę stan faktyczny i rozmiar szkód w miejscu ich powstania, świadczące wyraźnie o działaniach deszczu nawalnego; w czwartek wieczorem można było odczuć deszcz nawalny - orkan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2017 · Zgłoś post U nas deszcz nawalny (Def. do szacowania szkód przez wojewoda) oznacza opady w kwocie 4 litry na minutę. Pytanie, kto stwierdza deszcz nawalny. Gdyż w tym roku było kilka urwan chmury, a odry wylapaly tylko 1. Z ubiegłych lat wiemy że stacje są zlokalizowane w bezsensownych warunkach. Tzn. W czasie suszy, gdzie nie padało od xxx czasu w stacji znajdowano opady. Babka podlewala trawnik. A na trawniku stacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2017 · Zgłoś post Gospodarz zgłasza deszcz nawalny - skutki są widoczne gołym okiem na plantacji - i zgłasza szkodę w ubezpieczalni. Deszcz nawalny nie wystepuje raczej na dużym obszarze...ale ostatnio pogoda jest bardzo dynamiczna i nie przewidywalna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 8, 2017 · Zgłoś post Mam to gdzieś Przyjedzie taki szacować i patrzy czy trzymam portfel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach