Napisano Listopad 4, 2025 · Zgłoś post PZU, 53% rabatu niby przyznali aż, agent tak powiedział mi. Dziwię się bo wypłacili w tym roku przecież mi sporo odszkodowań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2025 · Zgłoś post Bogatemu to i byk się ocieli ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 4, 2025 · Zgłoś post Pszenzyto ozime (62 zl) max suma ubezpieczenia, też 35% za nie przezimowanie. Jeczmien ozimy 75 zł. Zyto 41 zł. Naprawdę wyszło malo. Przy tych cenach nawet nie sprawdza się konkurencji a w tym roku chciałem sprawdzic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 5 godzin temu · Zgłoś post Generali odmawia ubezpieczenia rzepaku od przymrozków. Ponoć związane jest to z obawą, że rzepaki które nie były ubezpieczone od przezimowania będą zgłaszane teraz jako uszkodzenia wiosenne. Srutututu majtki z drutu. Prawdziwym powodem moim zdaniem jest fakt, że w tamtym roku za dużo było odszkodowań za przymrozki i tyle. Każdy rzeczoznawca rozróżni uszkodzenia mrozowe od przezimowania. To są zupełnie dwie różne rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 4 godziny temu · Zgłoś post Oni od poczatku kwietnia juz odmawiaja na ten rok. Przewidywali ze moz3 byc jescze gorsza pogoda niz rok temu. I tak masz racje w tamtym roku wypalcili ogromne pieniadze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 godziny temu · Zgłoś post Ciekawe jak VH? Ubezpieczyłem pszenicę 35zł/ha i buraki 100zł. Tu rzepaki zamieniają się w słodkie fijołki. :Do Do wtorku mamy składać wnioski o szacowanie strat...u nas prawdziwy urząd MIEJSKI i takie podejście:upraw nie można zlikwidować-nadto muszą być wpisane w tegoroczny(!) wniosek o dopłaty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach