gom

Pogoda

6616 postów w tym temacie

Dziś kilka ciągników się pojawiło na polach jedni orzą inni drapią 

@sapek2 ja dzisiaj na 3 klasie dopiero talerzowalem po qq to zaczynalo sie kurzyc...

Chętnie bym to przygarnął. Od jutra tyle u mnie zapowiadają, ale przez trzy dni łącznie. 

Tutaj i tak nie było źle. Myślałem, że suchy marzec będzie jak dwa lata temu, ale dobrze jest. Chyba z piątku na sobotę zapowiadają w całej Polsce jakieś przeloty. 

Jak bys zasiał głęboko to by wzeszło, to nie jest sierpień , czy wrzesień

Bujaj się. Nawet nie wiesz, co siałem, kiedy, i na jaką głębokość, ale potrafisz na odległość ocenić stan wilgotności gleby na moim polu. Ale deszczu mi żałujesz, bo tak ci się podoba. Przyjdzie czas, że i u ciebie będzie sucho. Nie będę się z tego cieszył, bo wisi mi to. Ale pomyśl sobie wtedy, że trzeba było głębiej siać. 

2 osoby lubią to

Nie denerwuj się , jak może nie wzejść wiosną , gdy niskie temperatury

Tez tu pokropilo ale 3 mm lacznie.

pytanie z innej beczki.

Zakupilem nowy rozsiewacz axis emc, uruchomiony 2 tyg temu.

Bylo wszystko ok, Wczoraj rozsiewalem nawoz, i w trakcie wyskoczyl blad sterownika emc. Zasuwy potworzyly sie na maxa, i nie bylo mozliwosci ich zamknac, a nawoz lcial calu czas. Restartowalem komputer, kilka razy, probowalem jakis recznie zamknac to ale nie bylo mozliwosci. Po 10-15 min rozmowy z serwisem i proby naprawy tego, dopiero odlaczylem komputer od zasilania wtyczka 3 pinowa i duga wtyczka z duza iloscia pinow i emc sie jakos "zresetowal" i zaczely silowniki elektryczne dzialac...Wylecialo lacznie ponad pol tonu nawozu... Serwis umywa rece, bo zaczelo wszystko dzialac. Czy moge ubiegac sie o jakies odszkodowanie za straty zwiazane z awaria tkaiej maszyny na gwarancji? Przez co stracilem duza czesc nawozu bo byl juz zawilgotnialy. Plus duza czesc zostala zle rozsiana bo zasuwy otworzyly sie na maxa... 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się