gom

Pogoda

7813 postów w tym temacie

Tylko na miesiąc? To jakieś badziewie. Jeśli już montować to lepiej zainwestować w Fujitsu.

Edytowano przez ikcomas

Chodziło mi o to, że na "fachowca" z uprawnieniami F-gaz trzeba czekać miesiąc. 

Dnia 4.08.2026 o 12:17, ikcomas napisał:

No to ja dostałem samo epicentrum, tak też pokazywało na radarze. Jak piorun uderzył blisko to światło razem z grzmotem i widziałem jego kształt przed oczami jeszcze przez kilka sekund tak mnie oślepił. Spać oczywiście się nie dało. Nigdy nie widziałem aby pioruny waliły co kilka sekund tak blisko raz za razem.

U mnie też samo epicentrum trafiło pół godzinki temu. Nap..... z każdej strony, nawet musiało gdzieś blisko uderzyć bo huk potworny, aż poszedłem się przejść po gospodarstwie, czy to nie aby u mnie gdzies. Napadało zaledwie 6mm ale zawiewało ostro we wszystkie strony.

Dużo nie brakowało do tej nawałnicy sprzed lat z sierpnia. Alertu RCB nie było nawet a to najgroźniejsza sytuacja od kiedy wprowadzili system. Jak są jakieś epizody to piszą na potęgę a teraz nic nie podali. Chociaz człowiek już nie patrzy na te smsy wcale bo wysyłają je co dwa tygodnie średnio. Teraz nie było a powinno. Kolejny system nie działa jak trzeba.

Ciekawe czy rzepak mocno oberwal

9 godzin temu, Pałuczanin1981 napisał:

@barkasto się będziesz grzał tą klimą na jesień?

W zimie jak slonce swieci tez mozna dogrzewac, mam fotowoltaike ale tak

glownie chodzi o  koszty instalacji i czas. W siepniu nikt mi tego nie zamontuje, tyle zamowien maja. A na jesieni czy na wiosne bedzie ze 20% taniej.

Mialem zainstlowac poltora roku temu na wiosne, ale sie jakos rozeszlo, ostatnie lato bylo ok, a  ten rok i ostatnie dni to zycia nie ma, w nocy 23 stopnie, juz jest 28

U mnie też alertu nie było a powinien być. Nie spodziewałem się wcale, w żadnych prognozach nie było słowa o tym, jedynie delikatny deszcz. Tak wolno szła ta chmura, że spokojnie mogli zawiadomić. Widziałem ją 100 km od siebie. Za to ostrzeżenia o zatruciu czadem w lipcu wysyłają na okrągło. Ale co tu się dziwić, jak rakiety latają nad naszymi głowami a alarm podnoszą jak zagrożenie minęło.

Kutwa mialo w nocy i rano lac, teraz 1,5 l prognozuja

ale sms przyszly:D

Do mnie też to pewnie nie będzie padać. Te alerty to już człowiek olewa bo nieraz nie mają nic wspólnego z prawdą. Na przykład ostrzeżenie przed upałem, wiem kuźwa że gorąco jest.

Dziś dostałem alert trzeci dzień z rzędu. Pierwszego dnia nie padało nic, wczoraj 1mm, dziś też na razie 1. 

36 i patelnia,, qq upalona do 3/4 wysokosci, moze bedzie ze 3 tony, a moze i nie

ziemniaki calkiem uschly

ogorki zielone ale tu woda sie leje, tylko wez je dzisiaj wieczorem zbieraj

w hurcie ceny masakra, dobrze ze troche stalych kilentow sie nazbieralo przez kilka lat, to sami dzwonia za ogorkami 8-10 zl

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się