gom

Pogoda

6,546 posts in this topic

... u nas śniegu dostatek, tylko na wekend +6 nadają, podejrzewam że większość stopnieje... może wam dopada jeszcze, 2 tygodnie do dużo czasu...large.5c54378ded4fd_Zdjcie-0416.jpg.beaaeb937003183d5df869cd9c6ff013.jpg

Jak co 4 lata to za rok ,bo 2012 i troche 2016 wymarzło ,wcześniej ma popadać śnieg,wszystko jeszcze może sie zmienić

Obyś miał rację bo to jeszcze dwa tygodnie a prognoza to wróżba

@miwigos tak za rok mamy ten przestępny armagedonowy czyżby co trzy 

Moim zdaniem też już zimy takiej prawdziwej w tym sezonie nie będzie. Luty ma być ciepły, pogoda bardziej przymrozkowa. 

I nagle pod koniec miesiąca ktoś na północy zapomina zamknąć zamrażarkę i mamy piękne suche -20

Oczywiście może tez pójść w druga stronę i być 20 na plusie :D

... Jacus, no w okolicach Lublina tyle śniegu :) to co tylko u mnie padało a u wszystkich gołe pola? a co do mrozu to myślę że największy dopiero przed nami...

Edited by sapek

... no w środę to sypało tak że świata nie było widać, dlatego się zastanawiałem o czym oni tu gadają z tym wyjściem w pole...  u mnie ludzie sezon rozpoczynają ok. 2-3 tygodni później niż na zachodzie kraju...

Odwołany mróz ,niech będzie u BARTSA ,bo spragniony,a przy okazji jaki ty powiat mieszkasz ?

Fajnie Mu życzysz :d ale skoro sam chciał :p 

Cieszmy się i miejmy nadzieję że wróżbici tym razem się pomylili 

Ale z -15°C na +10 to już bardzo źle świadczy o meteorologicznych 

Pewnie koło 10 lutego ruszy wegetacja jeśli będzie 10 na plusie. Przydałoby sie mieć już azot rozrzucone, myślicie coś w tym kierunku?

Ktoś tu pisał że stoperan wskazany 

Panowie w tym roku mamy późną Wielkanoc 

To może mieć bardzo duże znaczenie zwykle tak jest 

..." Gdy w Gromniczną jest ładnie, dużo śniegu jeszcze spadnie"... z tego by wynikało że prawdziwa zima dopiero przed nami... o albo to dobre "Jak pogoda w św. Błażeja, będzie ze śniegiem Wielka Niedziela "... :)

Edited by sapek

@jarki, jak Twoje samosiewy jęczmienia? Bo u mnie w życie trochę owsa się jesienią pokazało i do tej pory mrozy niewiele złego mu zrobiły. Jak tak dalej pójdzie, to będę miał mieszankę jaroozimą... 

Jęczmień w pszenicy ma się dobrze ,dużo tego nie ma ,bo hektar,lepiej tak niż by miało wszystko wylecieć ,jak będą przymrozki to po 20 startujemy

Szczerze mówiąc to nie w moim stylu ale dawno pola nie widziałem

Czy jęczmień wymarzł chyba dostał po gaciach bo śniegu brak

Z drugiej strony jakoś mnie to specjalnie nie irytuje 

Ostatnio mam dobrych kupców na paszową

Hodowcy doceniają dobry towar 

Powiem Ci że chyba lepiej hodowcom sprzedac. Cena podobna pewnie a masz pewność że nie będzie potrąceń. Tutaj już prawie wogole nie ma sniegu

... co do samosiewów to jęczmień w pszenicy wyginął chyba, nie wiem jak z owsem bo kawałek widziałem ostatnio na początku listopada... ansu widzę LocationLSW ... ty z moich okolic ?

Panowie od czwartku ma być 11 stopni przez 5 dni, wegetacja na pewno ruszy. A azot ciągle na podworku