biedron

Własna żywność :)

706 postów w tym temacie

Czyli kury same wiedzą, co lepsze, bo moje zdecydowanie wolą moczony i taki im daję. 

Byłem dziś w dino mąka 450 - 1,70 na promocji  inna bez promocji 2,30, skąd wy macie ceny 5 zł

Bo to ciulowa mąka. Rozbieżność jest ogromna w cenach. Od właśnie poniżej 2 zł na promocji do 6,50. Z tej za 6,50 chleb zrobisz na zakwasie a z tej za 1,70 nie ma szans. Jak piekłem chleb kiedyś to kupowałem mąkę od lokalnego młyna powszechnie dostępna u mnie w sklepach. Jest droższa ale ten kto wie to kupuje. Kiedyś byłem w tym młynie z próbą mojej pszenicy. Miała parametry w kosmos wybite. Właściciel powiedział owszem kupi ale najpierw musi odebrać od swoich stałych dostawców i ma już rozpisane dostawy na wiele miesięcy. Kiedyś nawet na workach była lista kluczowych dostawców. Z nimi zawsze współpracuje i wie, że zawsze może na nich liczyć i ich dobry towar. Markę ma wyrobioną w terenie i nie pozwoli sobie na jej utratę. Jak byłem w tym młynie to przyjechał piekarz po dostawę. Brał standardowo jakieś tam odmiany mąki, właściciel dał mu dwa dodatkowe worki do testów i prosił aby poinformował czy jest dobra. To tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że ten młyn robi dobrą mąkę i nie wypuszcza na rynek badziewia.

No my też trochę chleb sami robiliśmy potwierdzam mąka a mąka to ogromna różnica 

Mówię tu o mąkach tego samego typu 750 czy innych 

Chleba nie pieczemy , ale wypieki wychodzą dobrze , więc po co przepłacać  trzykrotnie

Ale do jajek te 30 groszy byś dopłacił chyba żeby mieć lepsze niż takie z Biedry z rudą skorupką :)

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się