Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Metkonazol+tebu???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post TEbukonazol wystaczy na klos.poczytajcie sobie o skutecznosci przeciwko fusarium.po co przeplacac?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Samo tebu pewnie by wystarczyło na kłos Ale ten zabieg będzie wykonany w początku kłoszenia Czyli ma ochronić jeszcze przynajmniej flagowy i podflagowy Pełna dawka to po 125g tebukonazolu i protiokonazolu czyli po 0.5/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Dodać difenokonazol? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Difenokonazol pewnie dość drogi U mnie @men2face samo tebu będzie za słabo bo musi długo trzymać Mało tego na T2 szło też tebu 0.6 z operą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post No to pol litra https://www.belchim.pl/producten/avella-200-ec/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Wy to macie tęgie zboża jak t3 planujecie, ja nie biorę pod uwagę już wjazdu chyba że się robactwo pojawi to poleci może dodatkowo do perytroidu jakiś tebukonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post U mnie się z T2 tradycyjnie T3 zrobiło w pszenżycie. Pewnie znowu kwitnienie wstrzyma zabieg na tydzień lub dwa. Pszenicę zakończyłem wczoraj,też NIE oczekuję na robactwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Prosaro niedostęne w tym sezonie ,mysle 0,6 tilmora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Jest czysty protiokonazol to możesz zrobić nawet taniej wyjdzie Edytowano Czerwiec 1, 2020 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post @barts i @Jacus09352 0,5 l gotowca typu Prosaro to moze byc ciut za malo. Ponizej 80g czystego protiokonazolu to moim zdanien malo. Juz bym wolal dac 0,4l czystego protiokonazolu, porownywalnie cenowo a chyba lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Pan z bayera mówił że na t3 wystarczy jak poszło t2, tutaj tylko kłos zabezpieczamy i podtrzymujemy górne liście ma być jak najtaniej i skutecznie bo za chwilę dojdziemy do osirisa w pełnej dawce na kłos Edytowano Maj 29, 2020 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Wszystko zalezy co szło wcześniej ,ja dalem juz 280 g protikonazolu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post A nie boicie się pozostalosci przy takich dawkach jak 280 g? Mi kiedyś piorin zabrał pszenice do badania i wyskoczyły jakieś ślady tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Gdzie Ty ja sprzedawales do Gerbera?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Sprawdzili ją przy okazji sprawdzania papierów ewidencji oprysków i badania opryskiwacza. Wzięli pół kilo próbkę i jak by coś nie tak to utylizacja na mój koszt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Przecierz to dawka zalecana przez ba...r,jest okres karencji przestrzegany Edytowano Maj 29, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 29, 2020 · Zgłoś post Qrwa nas kontrolować a z Ukrainy jedzie pryskanie ch... wie czym @lokizom zgadzam się te 100g to minimum ja dam chyba 125g protio Jeszcze coś tebukonazolu muszę dorzucić dla spokojności @miwigos te 280g to na T2 czy wcześniej też ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Akurat z Ukrainy to wiadomo że wszystko to co u nas już wycofane te 100g owszem ale jak ma to robić za podstawę ochrony a nie korekta, podtrzymanie Edytowano Maj 30, 2020 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post Podstawą ochrony w moim przypadku zawsze jest T2 który ma wyczyścić Dziś minęło już trzy tygodnie od zabiegu a jeszcze trochę czasu minie Warunki pogodowe sprzyjają chorobom i jak tu mówić o korekcie Co stanowi o plonie pszenicy w głównej mierze kłos?!? Nie trzy górne liście (80%)w tym flagowy 50% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post @jarki dwa zabiegi delaro i ascra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @miwigos widzę po taniości w tym roku, chyba nie spodziewasz się plonów ja dwa zabiegi boogie xpro + elatus w pełnych dawkach @jarki popłynąłeś z tym t2 jak presji nie było a teraz jak jest to przestaje już działać :P Edytowano Maj 30, 2020 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post @barts Ty się zastanów co sam piszesz :D :P Raz oszczędzasz a za chwilę wypas Ja jestem pewien skuteczności działania mojego pomysłu Ale to już wcześniej wyjaśniałem zapobiegamy przede wszystkim @miwigos u Ciebie też grubo ale to się zawsze zwraca no prawie zawsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post ... dodajecie coś do fungicydu na t3 ?... ja tak myślę do tebu dać 5 kg krist. czerwonego i ze 30 g boru... poszedłby jeszcze do tego Optysil ale cięcie kosztów :/ ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post Jeszcze standardowo pójdzie basfoliar ale raczej solo Triazole a zwłaszcza tebukonazol mają to że lubią przypalić w późnych fazach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach