Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post @barts,nie będe komentował czy to po taniości,wszystko zdrowe presji grzyba nie widać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post Koledzy widze przebijamy sie, musi jednak nie byc u Was az tak zle. U mnie tez czysto ale @jarki ma racje zapobiegac powinnismy a im drozsze srodki tym powinny lepiej to zrobic. @miwigos tez myslalem nad Ascra ale to duzo drozszy wybor od VarianoXpro i Elatus Ery ale czy lepszy??? Elatus w pelnej dawce wyszedl mnie 185 i Variano tez chyba kolo tego. Jest to sporo ale mam nadzieje ze jest to bardziej oplacalne w tym roku niz srodki za okolo 100 zl/ha, ktore tez na pewno nie sa zle jesli madrze wybieramy. Tego nikt nie sprawdzi kto lepiej zrobil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post Ascra wyszła taniej przy 1 litrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post Słomy to będzie w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post @jarki pochwal się co dałeś na T-1 i T-2 i jakie dawki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post @barts-jakieś niemiarodajne te zdjęcie. Znaczy chcesz się pochwalić,że skracałeś? Dobra też pociąłem koszty,na T1 TangoStar,na T2/T3 Kier(5ha) i Tebu+Porter(2ha). Z mikroelementów jakiś "AgrosolMax" 3l/ha,2x saletra posypana (160kg+140kg)to wszystko! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 30, 2020 · Zgłoś post Dnia 24.03.2020 o 11:08, jarki napisał: Plan jest taki T1 propikonazol + prochloraz + fenpropidyna T2 epoksykonazol + piraklostrobina i z 75g tebu T3 tebukonazol + protiokonazol Plan zrealizowany odpowiednio: T1 - 112g + 360g + 400g/ ha T2 - 100g + 136g + 162g/ha T3 substancje pozostają a ile nie wiem @lokizom do Ciebie tak zgadzamy się bo jak inaczej w pełni wykorzystać potencjał Generalnie pszenice są takie se bywało gorzej liczę na parametry i cenę Tego co straciła już nie odrobi przerzedzona i kłos też krótszy niż być powinien Na dołkach i glinie jest ok mozaiki szkoda nerwów A zapomniałem @barts nigdy się nie trzymałem sztywno terminów Kiedyś była inna pszenica to opóźniłem zabiegi dziś przyśpieszam Taki klimat i odmiany przecież mamy A działasz to Ty mi na nerwy :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Chyba wiekszości Podsumowując ile was wyniosło T-1 i T-2 ,bo mnie 294 netto Edytowano Maj 31, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Nie chce mi sie szukac kwitow ale chyba podobnie bo chyba zaopatrujemy sie u tego samego dostawcy T1 Delaro+Tern T2 Korrazo+Promino Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post T1 tebu plus prochloraz 90 zl T2 delaro 140zl brutto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post @men2face-to jaki to dostawca. Trza Kurkę na rosół posłać,bo żadnych nowości. Tylko polski producent chińskich środków ochrony.Ostatnio Solidera w burakach nie mogłem rozpuścić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post @men2face raczej nie ten sam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Pakiet Univo Xpro (Boogie Xpro 1,2 l/ha + Fandango 1 l/ha) 333 zł netto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post A na kłos 150g tebu plus 30g metkonazolu chyba starczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2020 · Zgłoś post Jak tu wcześniej pisaliśmy typowo na kłos wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 3, 2020 · Zgłoś post I jest znów dylemat pryskać czy mieć nadzieję że popada? Jeśli nic nie spadnie to będzie już bardzo źle i jedynie nocą czego nikt nie lubi Długo od T2 się robi zaraz cztery tygodnie będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 · Zgłoś post Popadało więc się zdecydowałem na czyszczenie magazyny 19 maja, trochę dokupiłem: azoksystrobina 125g, epoksykonazol 100g, tiofanat metylowy 150, folpet 50g Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 · Zgłoś post Darowałem T2 w pszenżycie,wychlapałem wczoraj tebu+fenpropimorf na jęczmieniu jarym. "Owsianka" też będzie ekologiczna. Choć górne liście na j.ozimym są w kropki-co to DTR też jego dotyczy? Parskane dawno tebu+cyflufenamid. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 · Zgłoś post U mnie T2 16 maja więc jest czas niech sie wyklosi dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 (edytowany) · Zgłoś post T1 Mondatak 0,9L + Corbel 0,4l + 100 gram pro****** - 130 zł netto T2 Adexar Plus 1,25l - 160 zł/ha netto Edytowano Czerwiec 4, 2020 przez przem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 · Zgłoś post 12 godzin temu, Pałuczanin81 napisał: "Owsianka" też będzie ekologiczna. U mnie owsa bez fungicydu jakaś rdza zawsze się czepiała nie wiem jak u ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 4, 2020 · Zgłoś post @przem Adexar Plus nie jest warty swojej ceny patrzac na to co ma ich "slabszy"produkt Priaxor. Patrzac na substancje to dales jakby 0,63l Priaxora i 0,33l czystego epoksykonazolu, tj.0,63x120+0,33x60=95zl. Tyle warty jest Adexar Plus. Przeplacone 65 zl/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post @lokizom a gdzie Ty masz litr epoksy po 60 netto?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post być może i przepłacone ale ma własnie w sobie epoksykonzol który jest nie dostępny solo, mnie jak uczyli z grupy triazoli działa najszybciej tzn. najszybciej przemieszcza się w roślinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post A ja kupiłem Safir i niech znajdę fakturę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach