Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post Jeśli chodzi o przemieszczanie się w roślinie to chyba tebu jest naj szybsze Wnioskuję to po częstych poparzeniach liści zwłaszcza z azotem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @przem Ja tez kupilem epoksy solo, Rubric bodajze. Faktury akurat u ksiegowej, pomylilem sie przy jego cenie? Duzo razy tutaj pisalem ze ten Priaxor jest wart swojej ceny, ostanie 2-3 lata dosc czesto go stosuje na T2 w oziminach, lub T1/T2 w jeczmieniu jarym Edytowano Czerwiec 5, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 5, 2020 · Zgłoś post Moja hurtownia już nie miała czystego epoksykonazolu Bez triazoli jakoś trudno mi sobie wyobrazić w dobrej cenie ochronę zbóż i rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2020 · Zgłoś post Profil+tebu dziś poszło Trochę wody i znów uśmiech na traktorze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post profil ,nie znalazłem takiego fungicydu w necie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post Nie tylko Tyś nie znalazł. Żadna substancja nie pasuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post Stawiam ze chodzi o protiokonazol. Ale w sumie to bylyby dwa triazole a on raczej na T2 wrzuca jakas strobiluryne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post No chyba,że się naczytał konkurencyjny AgroProfil i zastosował tiofanat metylowy. Każą go stosować na wszystko,we wszystkim. :) ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post 11 godzin temu, jarki napisał: Profil+tebu dziś poszło Trochę wody i znów uśmiech na traktorze Te telefony Miało być protio+tebu oczywiście Przepraszam za zamieszanie @lokizom w T2 była strobiluryna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post @lokizom-jesteś niczym syn.Wiesz,jak czytać w ojcowskich myślach. Pszenżyto kwitnie-po kwitnieniu,przy takiej pogodzie zabieg T3 niezbędny. Jutro owsianka z jęczmieniem się jednak zanosi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post Czyli nie tylko u mnie brak solo epoksykonazolu. W przyszłym tygodniu planuje dać T3 w pszenicy temat, który w ogóle miał być odpuszczony w tym roku. Cierpliwe czekanie do żniw. Zrodził się pomysł objadę te lepsze pszenicę po rzepakach ale wraz z pogodą i "pieniędzmi które lecą z nieba". Robię 125 gram tebukonazolu + 180 gram prochlorazu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post 4 godziny temu, Pałuczanin81 napisał: @lokizom-jesteś niczym syn.Wiesz,jak czytać w ojcowskich myślach. Mogę to bez bezproblemowo wyjaśnić zwyczajnie ten sam rocznik :) Znaczy dobry rocznik ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post Dobry rocznik-skoro nie dawno ojcem został. :) Polski producent chińskich środków ochrony wprowadził solo metkonazol. Z i w czym to się je? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post W zeszlym roku juz byl metkonazol solo bo robilem metkonazol+tebukonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2020 · Zgłoś post Metkonazol oryginalny od basf nadal był sprzedawany przez prokam To jest chore mieli jakąś wyłączność na karambe @Pałuczanin81 idź tym śladem to bardzo dobra substancja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post Mnie niepokoi pogoda jaka panuje podczas kwitnienia pszenicy, warunki wręcz laboratoryjne na choroby kłosa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post Wolisz żeby nie padało,ja nie narzekam T-3 dostała takie jak nigdy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Jeszcze nigdy w oziminach nie robiłem T3. Albo,jak robiłem to nie było T2.Zawsze się spóźniam. Porażenie raz trafiło jeszcze odmianę Muszelka. Edytowano Czerwiec 11, 2020 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post Jak stary to jeszcze poważnych kłopotów z kłosem nie miałem Mam nadzieję że i tym razem "jakoś to będzie" ochrona też jak na mnie wypas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post Rzadko robiłem na kłos, ale w tym roku zrobię prochloraz plus tebu z robakiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post Można się zdziwić, były przypadki że pszenica niechroniona na kłos miała tak podwyższoną ilość DON że nadawała się tylko opał i nie została przyjęta na skup. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post W tym roku tuż po wykłoszeniu-może starczy. Pszenżyto i jęczmień nie chronione. Wczoraj jare 0,4 Ambrossio+0.1 Kendo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post @przem,u nas tego jeszcze nie badają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post @przem ja rozumiem w kukurydzy bo to inne warunki Pszenica jednak w sierpniu schodzi ale mogą być takie sytuacje Tu śnieci już się nie trafia czerń kłosów widziałem z dziesiec lat temu Fusarium owszem ale nie na taką skalę i rzadko badają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post Poczekajcie jak będzie w czym przebierać to takie parametry powprowadzają że przy potrąceniach nogi zmiękną Jak eksport będzie słaby w nadchodzącym sezonie to "utopimy" się w swoim zbożu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach