Napisano Maj 25, 2021 · Zgłoś post Niema co się dziwić terminy gonią ,do końca tyg, nie będzie warunków do oprysków, w tym roku trzeba pilnie obserwować pogodę i pryskać lepiej 4 dni wcześniej ,bo później tydzień spóźnienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 25, 2021 · Zgłoś post Nic dodać ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 25, 2021 · Zgłoś post To trzeba siać ponad 300kg/ha nasion i sypać azot na jesieni na grubo to grzyba nie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 25, 2021 · Zgłoś post Na te zimno aż po Boże Ciało to czy się to rozniesie?Po co niepotrzebne koszta...nie opryskałem to teraz "na kłos"się szykuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 25, 2021 · Zgłoś post 2 godziny temu, ansu napisał: To trzeba siać ponad 300kg/ha nasion i sypać azot na jesieni na grubo to grzyba nie będzie. Dodam jeszcze siać najlepiej w sierpniu Ogólnie pszenica bardzo zdrowa i wizualnie też się poprawiła Pytanie czy w takich warunkach pogodowych zrobić podobnie jak w ubiegłym Czyli jeszcze dwa w miarę tanie zabiegi jak wykształci się flagowy i na kłos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 25, 2021 · Zgłoś post Dobrali mi X-met+Makler(metkonazol+azoksy) i kazali czekać tradycyjnie do fazy kłoszenia.RAZ!ponoć dobrze i tanio?adekwatnie do warunków pogodowych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 25, 2021 · Zgłoś post Ja robię protiokonazol 0,4l + azosystrobina 0,5l i jak trzeba będzie to tebukonazol 1l w czasie kwitnienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 31, 2021 · Zgłoś post Opanowali wszyscy Panowie T2 w pszenicach ? Te warunki to nie żarty a ma musi przyjść ciepłej to się będzie działo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Jeszcze nie wyjechałem. Może dziś zrobię Kilimandżaro-ma "kropki",ale się nie rozszerzają. Mieszanina:metkonazol+azoksy-wg zaleceń Kurki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Metkonazol na liść flagowy nie bardzo rozumiem czemu?? Litra to za mało a cena … i działanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Teraz to już bliżej T3 Tak w przybliżeniu w pszenicy T1- 20kwiecień T2 -20 maj T3 -15 czerwiec Edytowano Czerwiec 1, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Robiłem: T1 - 21.04 a T2 - 24.05 Wydaje się że przy tych opóźnieniach ostatni powinien być koniec czerwca Trochę dużo czasu na te warunki pomiędzy ostatnimi zabiegami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Według mnie ostatni jak pszenica wychodzi z kłosa i zaczynają być widoczne pierwsze pylniki, czyli gdzieś za 2 tyg. Sian koniec pażdziernika , T2 będzie w tym tyg. Edytowano Czerwiec 1, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post U mnie bardziej T3.Pszenżyta i pszenica Arkadia się wykłosiły. Ciepło i sucho-raczej nic nie zamierzam więcej prócz kombajnu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Pomysłu jeszcze nie mam co na T3 Lezy tebukonazol jest tiofanat metylowy trochę yamato Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Jakoś nie patrzę na kalendarz, pryskam jak mnie najdzie przeczucie. Euforia i Kilimanjaro chyba będą wymagały jeszcze uwagi. Hondia niekoniecznie. Jarą Tybalt jeszcze mocznikiem dolistnie potraktuję i może na grzyba coś po taniości. Jak będzie w kwitnienie kilka dni mokro i powyżej 25C to obowiązkowo tebukonazol nie mniej jak 1l obowiązkowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Ja na kalendarz też nie , tylko na fazy rozwojowe T1 zawsze jak kolanko oderwane 0,5 -0,8 cm, T2 do miesiąca później T3 jak zaczyna wyrzucać pylniki, mowa o pszenicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Boję się że początek kwitnienia może być za późno na fungicydy Tebukonazol wydaje się bardzo dobrym pomysłem ale 250g może być mało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post 19 maja poszła ascra , to do 13-15 czerwca ma nie wytrzymać , na T3 tebukonazol + metkonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post To moja ostatnia pszenica,więc może wytrzyma do kłoszenia? Teraz przechodzę na pszenżyto w płodozmianie zbożowym. @lokizom,jak takie chronisz profesjonalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 (edytowany) · Zgłoś post T1-Capalo(juz nie ma) T2-Priaxor albo Variano T3- tebukonazol lub metkonazol lub protiokonazol, ich mieszaniny Edytowano Czerwiec 1, 2021 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2021 · Zgłoś post Dość drogo T2~300zł Panowie Ja miałem jeszcze opere (1,5 l) + protiokonazol 125g T3 jednak jakaś mieszanina chyba tradycyjne triazoli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2021 · Zgłoś post T2-300 zl? Czemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2021 · Zgłoś post W pełnych dawkach dużo brakuje ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 2, 2021 · Zgłoś post Litr Priaxora 124 zl. Na najlepsze zboza dawalem 1,2l. Na jeczmien jary 1l/ha tez jest dobra dawka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach